Widok

Hipp ORS 200 - opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co możecie mi powiedzieć na temat tego produktu, synek załapał ode mnie żołądkówkę a wiadomo jak to dziecko dużo gorzej przechodzi to niż ja i wyczytałam że ten hipp pomaga w takiej dolegliwości ale w ulotce piszą że stosowanie tylko ze wskazaniem przez lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój nigdy nie wypil. prędzej udało mi się namowic do picia orsalitu :)
strata kasy jak dla mnie :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no jak młodemu kiedyś chciałam podać orsalit to go cofnęło dlatego chciałam mu dać coś innego - oczywiście plus enterol zawsze nam pomaga no i kontrowersyjny powerade (wiem wiem co ze mnie za matka ale to g... teź uratował nie raz mi dzieciaka przed odwodnieniem)
na wymioty pomaga odgazowana cola czy też pepsi......
nie wiem dlaczego, ale pomaga przy bólach brzucha, nudnościach i skrętach wszelakich. Nam powiedziala kiedys o tym wynalazku pediatra:)
u nas zadna smecta, orsalit, gastrolit nigdy nie został wypity----------brrrrrrrrr
na odwodnienie pomagaja też słone paluszki

o powerade nie słyszłam:)
Cole dawałam wczoraj bo były wymioty dzisiaj juz tylko biegunka i gorączka, niestety niechce nic jeść no ale chociaż dużo pije.
Z tym powerade też się bałam ale kiedyś koleżanka mi go poleciła bo sama dawał swojemu dziecku w tym samym wieku i o dziwo pomogło - dlatego teraz też podajemy.
ORS moj synek za chiny ludowe nie chciał tego pic.
Z pepsi bym uważała..ostatnio jak nam sie dziecko dowodnilo i bylismy w szpitalu na nawadnianiu to pielegniarka opowiadała że jakiś czas temu trafiło do nich dziecko bo ww napój zamiast pomóc to zaszkodził przy wymiotach i biegunce.
Dawaj dużżżoooo pić..mało a b. często. jeśli nie chce jesc to nie zmuszaj. paluszki i chrupki ja podaje przy biegunce.

aaa dobry też jest kleik ryżowy - moj syn też samego na wodzie nie wypije i ja gniote bardzo dokładnie banana i mieszam z kleikiem ryżowym. dziecku smakuje a rys pomaga..
dzięki, najwyżej kupię jedną buteleczkę i zobaczę zawsze można do apteki podjechać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

do góry