Widok

Hity barów mlecznych :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zaglądacie do barów mlecznych ?

ja przyznam sie że uwielbiam takie miejsca i jak dla mnie ulubiony zestaw to ziemniaki, kotlet mielony i marchewka z groszkiem na ciepło :)

a wam co najbardziej smakuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aleksandra27- kotlet mielony ? -odważna jesteś :-D
Za czasów studenckich to naleśniki z serem, albo takie pączki (przepis na szybkie pączki w wątku "pączki")
Mój M. zawsze wspomina pyszny kotlet jajeczny, ale ja wogóle nie wiem o co mu chodzi, bo nigdy takiego nie jadłam :)
Ja najbardziej lubiłam pierogi i makaron z truskawkami
Jednak ostatni raz w barze mlecznym jadłam jakieś 6 lat temu i wydaje mi sie, że teraz juz nie ma tych prawdziwych barów mlecznych i jedzenie duzo gorsze i już nie takie domowe, ale może się mylę :)
Ja mieszkam blisko baru mlecznego wiec jak czasem nie chce mi sie gotowac to biore cos na wynos)Bardzo lubie placek po cygansku,maja tez pyszne pierogi
"kotlet mielony ? -odważna jesteś :-D"

Noo... różne rzeczy można zmielic:)))

Ja do takich barów nie chodzę ale często robię taki zestaw obiadowy w domku:)
myślisz że do tych kotletów jakieś hm.... smieci dodają? może dlatego jest taki dobry :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jeszcze pamietam jak bylam mała to chodziłam z mama na leniwe z bułką tartą :)
Baaaa- leniwe to podstawa :-)
Bardzo dobre kotlety jajeczne można dostać w sklepie garmażeryjnym w Kirkorze na ul.Słowackiego w Gdańsku.
aleksandra - ja do tej pory zajadam leniwe z bulka tarta i nalesniki z kapusta - a chodze do baru w brzeznie (ale dosyc rzadko, bo moj maz nie lubi takiego jedzonka) , jest czysto i jedzenie bardzo dobre

aha a co do jajecznego tez juz slyszalam pozytywne opinie, chyba musze wyprobowac :-)
"może dlatego jest taki dobry "

Diabeł tkwi w szczegółach:)))
hahaha pewnie tak :)

kotlet jajeczny pycha w domu robię przynajmniej 3 razyw tygodniu jest pyszny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mozesz zdradzic przepis? mój synek uwielbia mielone kotlety więc może go oszukam jajecznym :)
uwielbiam Bary mleczne !
prawie zawsze biorę kotlet jajeczny i pieczarki w śmietanie do ziemniaków, aha no i naleśniki :)
moi znajomi stołują się w barach mlecznych i bardzo polecają, ja osobiście ostatnio co jadłam to neleśniki z jagodami,
Byliśmy w 4 osoby i zjedliśmy śniadanie łącznie za 20 kilka złotych:)

A co do kotletów mielonych - ja uwielbiam bajaderki- to też taki "przegląd tygodnia" a jaki pyszny;)
tak,tak :d ziemniaczki, mielone i marchewka z groszkiem lub mizeria albo buraczki zasmażane :P (w domu też często robię takie obiadki, ale w barze to co innego ;))

lubię też naleśniki z serem :) (w domu nigdy takie nie wychodzą)

dewolaja :P

ostatnio w barze mlecznym na Żabiance zamówiłam sobie pierś z kurczaka w sosie koperkowym + ziemniaczki + buraczki ;) mięska było dużo więcej niż kartofelków ;P

Ola - świetne są kotlety z marchewki ;) reeeeeewelacja :D i fajny wybieg jeśli dziecko nie chce jeść warzyw ;) jeśli nie zobaczy jak robisz - to nie zgadnie z czego są :) u mnie wszyscy się zajadają - włącznie z Teściami i ich znajomymi ;P pojedynczą porcję wg przepisu robiłam tylko raz ;P
AgusiaGda- proszę, podaj przepis na kotlety z marchewki dla przebiegłych mam :-)
tak tak ja równiez poprosze o przepis.

gosiaczek no ja bajaderki tez lubie :) niestety dla mojej figury ;)
podrzuce Wam przepis na kotlety jajeczne zawsze mi super wychodzą:)

gotujecie jajka ja gotuje ok.10 bo robię większą ilosć(na twardo rzecz jasna:) potem,jak już zdejmiecie skorupki to trzeba je pokroić w kostkę,do tego wbić 2 jajka-2 najlepiej bo wtedy się nie rozwalają kotlety na patelni,nastepnie wsypać 1/3 albo 1/2 szklanki bułki tartej,solić dość sporo i wrzucam zawsze pokrojony szczypiorek lub koper swieży,wymieszać łyżką i formować kotleciki,obtoczyć w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu:)
no to mam już obiad na jutro :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry