Widok
jak byłam świadkiem u siostry opłacałam jej zaproszenia i zawiadomienia - wartość wtedy tj. 4 lata temu ok. 300 zł, do tego mój wtedy jeszcze narzeczony opłacił im częsciowo autko (kabrioleta) - wartość 300 zł
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
hmm jako siostra swiadkowa to mysle ze max 600zl
znajomym teraz sie daje min. 400zl zwlaszcze ze za osobe placi sie teraz w trojmiescie średnio ok 180zł
Chrzesni daja zazwyczej tysiaka,
ale tak naprawde kazdy daje tyle na ile go stac...
gdyby bylo mnie stac dala bym i tysiaka znajomym ale ze jest jak jest to 400zl to max na co mnie stac.:)
znajomym teraz sie daje min. 400zl zwlaszcze ze za osobe placi sie teraz w trojmiescie średnio ok 180zł
Chrzesni daja zazwyczej tysiaka,
ale tak naprawde kazdy daje tyle na ile go stac...
gdyby bylo mnie stac dala bym i tysiaka znajomym ale ze jest jak jest to 400zl to max na co mnie stac.:)
Kasa na wesele jest bardzo w porządku, młoda para wie najlepiej co jej jest potrzebne na tym etapie i moze te pieniądze spozytkować na swoje priorytety. Niestety ostatnimi czasy trend jest taki, ze na wesela goście nie dają dużych prezentów (mówię zarówno o prezentach rzeczowych jak i o tych w kopercie). Prawdziwy zarobek jest natomiast na Komuniach - ten sakrament zdecydowanie bije na łeb te wszystkie misternie przygotowane śluby! Troche to bez sensu, ale jakoś tak się porobiło.
ja dostalam od swiadkowej - 1000£, duzo, ale bylo na to ja stac, od swiadka- 200zl.
ja zawyczaj rodzinie daje 200£ , znajomym 300- 500zl.
daje sie tyle, na ile cie stac.
niestety nas spotkalo na weselu to, ze byly puste koperty, nawet bez kartki z zyczeniami, i uwazam to juz za brak kultury ( wiadomo od kogo) i uwazam, ze jezeli nie stac cie na kartke z zyczeniami, to nie powinno sie brac udzialu w weselu.
przykre troszke, ale tak mi wydaje sie...
ja zawyczaj rodzinie daje 200£ , znajomym 300- 500zl.
daje sie tyle, na ile cie stac.
niestety nas spotkalo na weselu to, ze byly puste koperty, nawet bez kartki z zyczeniami, i uwazam to juz za brak kultury ( wiadomo od kogo) i uwazam, ze jezeli nie stac cie na kartke z zyczeniami, to nie powinno sie brac udzialu w weselu.
przykre troszke, ale tak mi wydaje sie...
daje sie tyle na ile kogoś stać,
my w zeszłym roku jechaliśmy na ślub do paryża (na własny koszt+pobyt) moj narzyczony był swiadkiem i daliśmy 1.000 zł,
w czerwcu znajomym na ślub daliśmy 400 zł
dla mnie nie wżne ile dostaniemy i nie zamierzam zliczac ile kto dał, najważniejsze żeby przyszli zaproszeni goście i żeby się dobrze bawili =]
my w zeszłym roku jechaliśmy na ślub do paryża (na własny koszt+pobyt) moj narzyczony był swiadkiem i daliśmy 1.000 zł,
w czerwcu znajomym na ślub daliśmy 400 zł
dla mnie nie wżne ile dostaniemy i nie zamierzam zliczac ile kto dał, najważniejsze żeby przyszli zaproszeni goście i żeby się dobrze bawili =]