Widok
Nagłówek
Wydaje mi się, że państwo tutaj chyba dość, przepraszam, mylnie interpretują treść tego co panowie słyszeli, bo jeżeli... Jeżeli ktoś u nas w tej chwili, na bieżąco, w konkretnych bardzo okolicznościach, jak teraz żyjemy prawda wszyscy w końcu tutaj gdzieś, i ktoś nagle śpiewa, że jest mu nie dobrze, że nie ma konkretnego celu, w czasach kiedy dookoła od celów jest aż... aż... aż gęsto aż... aż się mnożą te cele w ogóle aż jeden za drugim następuje, gdzie kolektyw obok kolektywu, gdzie ludzie są na prawdę wszędzie razem, gdzie ciągle... gdzie ciągle czują się jakoś związani ze sobą i nagle ktoś śpiewa, że jest samotny i, że nie ma się gdzie przystosować i, że nie ma nikogo, że... że... że w ogóle nie wie co ze sobą zrobić, że tęskni za czymś bliżej nieokreślonym, skoro wiadomo, że mamy bardzo konkretne cele i konkretne dążenia i wiemy za czym mamy... jeżeli mamy tęsknoty to wiemy jakie to są tęsknoty i bardzo są konkretne, jeżeli ten ktoś w ten sposób śpiewa, panowie, no to przecież panowie... to przecież... to on nie śpiewa tego serio po prostu. Na tym polega problem.
fate
Pamiętam(trudno zapomnieć:)), ale jak większośc tutejszych dyskusji nie była zbyt konstruktywna:)Teraz już nawet wiem czemu Ci się tak przypomniało:/dlaczego lesbijka to wyzwisko?nie bardzo rozumiem, ale cóż.
Dobrze, że Ci ten net odcinają, bo(nie chciałabym nic sugerować, ale...)trochę przesadzasz z czasem tu spędzonym:P
A ja miałam potworny dzień i cieszę się, że już jestem w domu.Wiesz"za duzo widzę zbyt mocno czuję"A teraz słucham pidżamy i mi lepiej z każdym słowem:)
Dobrze, że Ci ten net odcinają, bo(nie chciałabym nic sugerować, ale...)trochę przesadzasz z czasem tu spędzonym:P
A ja miałam potworny dzień i cieszę się, że już jestem w domu.Wiesz"za duzo widzę zbyt mocno czuję"A teraz słucham pidżamy i mi lepiej z każdym słowem:)
psa cd.
margot(mój typ), woland czy inny asasello:)
ewntualnie alkohole:polecam łiskizlodem
mitologiczne:penelopa(będzie wierna:))
biblijne:żonalota:)
filmowe:matylda(ja mam leona zawodowca)
bajkowe:krecik/kangurzyca
pieszczotliwe:kruszyna
grożne:bestyja
albo kupamięciowe:hajdpark albo ifcia czy inne fejty:)
Oj za grosz kreatywności:P
ewntualnie alkohole:polecam łiskizlodem
mitologiczne:penelopa(będzie wierna:))
biblijne:żonalota:)
filmowe:matylda(ja mam leona zawodowca)
bajkowe:krecik/kangurzyca
pieszczotliwe:kruszyna
grożne:bestyja
albo kupamięciowe:hajdpark albo ifcia czy inne fejty:)
Oj za grosz kreatywności:P
Cytat...
Kobiety dostają nazwiska po mężczyznach - najpierw po ojcu, potem po mężu. Nie maja swoich nazwisk. Ten obyczaj niesie w sobie bardzo głęboki patriarchalny przekaz, tak organicznie zrośnięty z nasza kultura, ze prawie niewidoczny. Zgodnie z nim kobiety nie posiadają tożsamości. Są własnością? najpierw ojca, potem męża. Zmieniają tylko właścicieli. Nazwisko jest informacja o tym, do którego mężczyzny należą...
Szanowni Państwo,
Uprzejmie informuję, że od kilku dni wszelkie łącza zarówno telefoniczne jak i internetowe będące w moim posiadaniu są najprawdopodobniej na podsłuchu policyjnym, więc oczekuję wyraźnego lub zgodnego z prawem formułowania wszelkich wypowiedzi do mnie skierowanych.
wasza ulubiona i niezastąpiona
wasza ulubiona i niezastąpiona
Wiesz co Stworku?
Jestes podla osoba, tak podla jak malo ktora, poniewaz domyslnie kierujesz innych na twoj podly tok rozumowania!Nie jestem faszystom, ani nie tolerancyjna swinia!Wlasnie widac to w tym, co robie.Nie pozwalam takim smieciom gnoic innych, i udawadniam tym zaklamanym bozkom i wam, ze gnebienie odbija sie, wlasnie tak jak teraz!Tak jak teraz tymi moimi, czasem bezsensownymi powtorzeniami, ale glebiej-maja one sens, wlasnie taki przeciwny, jak to usilujesz wmowic .Wlasnie to ja walcze w tak -nawet wulgarny sposob, z wasza nie tolerancja, a ty podla wmawiasz mi cos innego kierujac na te strony!Bezczelnosc to, albo wlasnie twoja slepota emocjonalna nachylona w kierunku takich malych sadystycznych typkow, jak twoj maz(przeczytalem na tych lamach o tym , co wyrabial kiedys w szkolach, byla to interesujaca i obrzydliwa lektura!!!)
Wiec zamknij jadaczeke podla isototo.Zamknij sie mala gnidko.To ty powinnas wlasnie milczec, a nie ja.Wiec milcz , Nie chcialem do ciebie pisac, ale ty nie pozostawiasz mi wyboru!Gnida z ciebie.Nic wiecej.
Wiec zamknij jadaczeke podla isototo.Zamknij sie mala gnidko.To ty powinnas wlasnie milczec, a nie ja.Wiec milcz , Nie chcialem do ciebie pisac, ale ty nie pozostawiasz mi wyboru!Gnida z ciebie.Nic wiecej.
Taa
Najlepiej przywrócić instytucję Św. Inkwizycji.Kto nie z nami ten przeciwko nam, więc na stos z nim.
Właśnie dzięki takim osobnikom Polska jest postrzegana jako ciemnogród i kraj idiotów.
Sam osobiście nie lubię uszczęśliwiania na siłę, a jeśli czegoś(gazeta, strona www) nie trawię to tego nie używam.
Iksik chcesz być taki dobry i szlachetny, chcesz zbawić świat to zajmij się stronami z domeną "gov", im uświadamiaj co trzeba robić, a nie rozp... HP, jaki by on nie był.
A zgodnie ze schematem, za chwilę powinna nastąpić...
Właśnie dzięki takim osobnikom Polska jest postrzegana jako ciemnogród i kraj idiotów.
Sam osobiście nie lubię uszczęśliwiania na siłę, a jeśli czegoś(gazeta, strona www) nie trawię to tego nie używam.
Iksik chcesz być taki dobry i szlachetny, chcesz zbawić świat to zajmij się stronami z domeną "gov", im uświadamiaj co trzeba robić, a nie rozp... HP, jaki by on nie był.
A zgodnie ze schematem, za chwilę powinna nastąpić...
Aube
Nie jest prawdą, jakoby kobieta musiała nosić nazwisko swego ojca, a przy zamążpójściu miała obowiązek przyjmowania nazwiska męża. O tym, jakie nazwisko będą nosić dzieci zrodzone z danego związku decydują oboje nupturienci – składając odpowiedniej treści oświadczenie w Urzędzie Stanu Cywilnego. Może to być nazwisko mężczyzny, nazwisko kobiety lub nazwisko dwuczłonowe – utworzone z połączenia nazwisk obojga. Przy zawieraniu związku małżeńskiego kobieta składa oświadczenie co do swojego przyszłego nazwiska, mając następujące możliwości – pozostać przy nazwisku dotychczasowym, przybrać nazwisko męża lub utworzyć nazwisko dwuczłonowe z nazwiska dotychczasowego i nazwiska męża. Analogiczne możliwości przysługują mężczyźnie. Brak oświadczenia oznacza, że kobieta przyjmuje nazwisko męża, zaś mężczyzna pozostaje przy swoim dotychczasowym – to domniemanie jest podyktowane jedynie względami pragmatyki i nie należy się w nim doszukiwać podtekstów ideologicznych. Trudno uznać zatem, że pod względem imiennictwa żyjemy w patriarchacie - przynajmniej z prawnego punktu widzenia zarzucić tego nie można, z czego wniosek, że trzeba szukać innych argumentów. A dowodów uciemiężenia na płaszczyźnie faktu nie brakuje. Wiadomo skądinąd, że mężczyźni to struktury genetycznie niestabilne, łatwiej ulegające mutacjom i wynaturzeniom, a o władzę nad światem, o prawo do decydowania o cudzym losie, o tym komu, gdzie i co wolno robić najusilniej zabiegają ci najbardziej zmutowani, co przecie widać jak na dłoni i nie trza wcale za daleko szukać...
Pomarańczowa Alternatywo,
O wszystkim o czym napisałeś/aś doskonale wiem...tekst umieszczony przeze mnie był jedynie cytatem wyciagnietym przez mojego znajomego z jednej filozoficznej książki (autora nie podam, bo za żadne skarby nie pamiętam gdzie to było)...
Przez wiele lat bardszo chciałam posiadać nazwisko mojego dziadka (bo nazwisko mojej matki jest w gruncie rzeczy nazwiskiem dziadka, ale nie wgłębiajmy się w szczegóły :) jednka aktualnie polubiłam nazwisko mojego ojca i daje mi to pełne poczucie przynależności do rodziny, a nie do niego...choć jakby na przekór o wiele bliższe kontakty mam z rodzina matki...
Najbardziej idealnym rozwiazaniem byłoby gdyby każdy mógł sobie sam wybrać nazwisko jakie chce...na przykład przy wydawaniu dowodu :D:D byłoby koszmarnie biurokratycznie i skomplikowanie ale zabawnie :D
Przez wiele lat bardszo chciałam posiadać nazwisko mojego dziadka (bo nazwisko mojej matki jest w gruncie rzeczy nazwiskiem dziadka, ale nie wgłębiajmy się w szczegóły :) jednka aktualnie polubiłam nazwisko mojego ojca i daje mi to pełne poczucie przynależności do rodziny, a nie do niego...choć jakby na przekór o wiele bliższe kontakty mam z rodzina matki...
Najbardziej idealnym rozwiazaniem byłoby gdyby każdy mógł sobie sam wybrać nazwisko jakie chce...na przykład przy wydawaniu dowodu :D:D byłoby koszmarnie biurokratycznie i skomplikowanie ale zabawnie :D
A według wykładu...
...jaki miałam dzisiaj z komunikacji międzykulturowych to nalezywy do krajów o mniej wiecej równym poziomie feminizacji i maskulinizacji z lekką przewagą tego drugiego...
Zasada podziału jest taka, że im bardziej na wschód tym mniejsza maskulinizacja społeczeństwa, zaś my coraz bardziej dążymy do zachodu...
Zasada podziału jest taka, że im bardziej na wschód tym mniejsza maskulinizacja społeczeństwa, zaś my coraz bardziej dążymy do zachodu...