Widok

Ile czasu trwa owulacja??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie siedzę w pracy i czuje że mam owu;) Boli mnie jak co m-c po jednej stronie brzucha. Zwykle było to wieczorem.

Jaka jest sznasa (oczywiście zakąłdając cykl, że wszytsko jest ok) na zajście dziś w ciążę tj. chodzi mi o to czy do wieczora sznsa spadnie?

Jak to wygląda? Ile czasu trwa owulacja? itp.

Wiem pytanie laika, ale serio zastanwiam się nad tym ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak dobrze pamiętam to 24-48h :)
najlepiej zaopatrz się w testy owulacyjne, dużo ułatwiają sprawe:)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
:)dzięki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
24h.ale najwieksze szanse na zajscie w ciaze sa wtedy kiedy kilka dni wczesniej nie bylo seksu.Wtedy plemniki zdaza sie nagromadzic i sa lepsze i wieksza szansa:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
plemniki mogą przeżyć u ciebie do 5 dni
jajeczko jest gotowe do zapłodnienia ok 12godzin (żyje dłużej, ale później ma już za mało substancji odżywczych, by "impreza" się powiodła)
dodatkowo w ciągu 24h od uwolnienia jajeczka mogą uwalniać się kolejne (stąd ciąże mnogie wielojajowe)

czyli sznsa jest ze współżycia 5 dni przed do 1,5 dnia po
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
na pocieszenie - nasz synek jest z takiego późnego "strzału" - praktycznie dobę po owulacji
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to dlatego, ze plemniki niosace Y sa szybkie, ale krótko zyja, a nisoace X, sa wolne, ale zyja dłuzej...dlatego zwiekszymy prawdopodobienstwo splodzenia dziewczynki wspolzyjac przed owu, a chlopca w szycie :)
myśmy tak właśnie zrobiliśmy dziewczynkę.2 dni przed owu. z testami robiona bo zależało na dziewczynce:) Chłopca też robiliśmy tak od owu do oporu:) może fart, a może to faktycznie działa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mama2 po wszystkich wokół widać że ta metoda działa :) my w samym szczycie owulacji i dwóch chłopców "ustrzelonych" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://magazyn.netmama.pl/planowanie-dziecka/naturalne/10-najczestszych-mitow-odnosnie-zachodzenia-w-ciaze-250/

znalezione w necie, jak zaczełam szperac o tej owulacji szczegółowo:)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Dobra, nie moglam się powstrzymac, naczytałam się w necie, zainspirowana tym wątkiem, ze jak się zrobi późno test owulacyjny to moze byc pozytywny jak jest się w ciązy bo podobno LH i HCG mają podobny skład - oczywiście zamiast zrobic test ciązowy poszłam zrobiłam owu (mam na setki i tego i tego w domu, czemu by sobie nie urozmaicic wieczoru) ni i dzis jest 24dc, i powiem tak, są dwie kreski - ahahahha - czego to człowiek nei zrobi jak w necie doczyta...pozne jajeczkowanie wykluczam, bo biorę progesteron a on powoduje ze od momentu brania nie wytworzy się zaden pęchezyk (dlatego sie bierze zawsze od 15dc - podobno, też przeczytane w necie) także we will see....

oczywiście byłabym skłonna uwierzyc w wynik testu, aczkolwiek, nigdy ciązowy mi nie wyszedł pozytywny nawet jak byłam w ciązy, a co dopiero test owu - cóz - dam znac czy to dobra metoda :D bo generalnie chyba taniej kupic owu niz ciązowe :D
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przydatna strona
http://piekielko.com/kalendarzyk
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas tez sie sprawdziła metoda 'przed owu' ;) No i ja stosowałam mierzenie temp, zeby wiedzieć kiedy działać ;)
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Emenems - ja też takich rzeczy się naczytałam, jak się staraliśmy. Zrobiłam właśnie test owu, wyszedł pozytywny już się skrycie cieszyłam i d*pa blada. Także to nie prawda. No i zapytałam o to mojego dr, powiedział że leki mogą przekłamać - a też brałam d*phaston. Także lepiej sobie nie wkręcaj i czekaj na dzień kiedy test ciązowy wyjdzie pozytywny ;-).

A co do "strzelania" w płeć. Ja miałam inseminację w momencie owu - teoretycznie powinien być chłopak, a jest dziewczynka ;-).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo to nei jest tak, że podaczas owu TYLKO chłopiec a 3 dni przed TYLKO dziewczynka - jedynie szanse znacząco większe;)
image

Myślę, że jeżeli planujecie w najbliższym czasie dziecko to może wam się przydać ovu control. Bardzo pomocne urządzenie w ustalaniu czy jest to dzień płodny czy też nie. Badanie trwa krótko, jest dokładne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

Co na uspokojenie przed egzaminem na prawo jazdy? (69 odpowiedzi)

Proszę o polecenie, jakiś tabletek uspokajających, ale nie usypiajacych. Będę baaaardzo wdzięczna :)

Mole spożywcze mi się zalęgły... (25 odpowiedzi)

Wywaliłam już wszystko, mąki, kasze, cukier, ryż, wszystkie pootwierane opakowania przypraw i w...

do góry