Widok

Ile czasu wcześniej trzeba zapisać dziecko do przedszkola???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Będę chciała zapisać małą do przedszkola jak bedzie miala 2-3 latka (nie wiem od jakiego wieku idzie sie do przedszkola ;P ) i mam pytanie ile wczesniej musze zglosic Małą do przedszkola żeby miala szanse się dostać ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kryterium przyjecia do przedszkoa nie jest data zapisania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
slyszalam ze zeby zapisac trzeba pracowac,czyli musze isc do pracy zeby zapisac dziecko i niewiadomo czy je przyjma i wogóle paranoja.niewiem czy to prawda .i chyba nabór jest jakos wiosna
image
Kryteria podstawowe
wynikające z Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 20 lutego 2004

Dzieci matek lub ojców samotnie je wychowujących

64 /1

Dzieci matek lub ojców, wobec których orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności, całkowitą niezdolność do pracy lub niezdolność do samodzielnej egzystencji

64 /1

Dzieci umieszczone w rodzinach zastępczych

64 /1

Kryteria lokalne

Dziecko, u którego stwierdzono alergię pokarmową potwierdzoną zaświadczeniem lekarza specjalisty – dotyczy przedszkoli przygotowujących żywienie dzieci w oparciu o indywidualne zalecenia lekarskie

64 /1

Kryteria dodatkowe

Dziecko, którego oboje rodzice/prawni opiekunowie pracują lub studiują w trybie dziennym

32 /2

Dziecko, którego rodzeństwo kontynuuje edukację w przedszkolu pierwszego wyboru

16 /3

Dziecko z placówki opiekuńczo-wychowawczej oraz dzieci wychowujące się w rodzinach objętych nadzorem kuratorskim

8 /4

Dziecko, które ma rodzeństwo z orzeczonym średnim lub znacznym stopniem niepełnosprawności

8 /4

Dziecko, którego rodzeństwo ubiega się jednocześnie po raz pierwszy o przyjęcie do tego samego przedszkola

4 /5

Dziecko posiadające dwoje i więcej rodzeństwa poniżej 14 roku życia

2 /6

Dziecko, którego tylko jedno z rodziców/prawnych opiekunów pracuje
w Gdansku zapisy sa elektroniczne, w marcu kazdego roku na przyszly rok "szkolny".
do przedszkola zapisuje sie dzieci, ktore rocznikowo beda mialy 3 lata (ale u mojego syna chodzila tez dziewczynka mlodsza od wszystkich).
image
image
Przedszkola prywatne rządzą się swoimi prawami i mozna dzieci zapisywac wczesniej np. rok czy moze nawet wiecej

W przedszkolu prywatnym, w którym sie dowiadywalam zapisy na przyszły rok szkolny (przedszkolny) zaczynaja sie np w listopadzie br.

A jesli chodzi o przedszkola publiczne to mozna zapisac tylko poprzez system elektroniczny w tym roku, w ktorym dziecko rocznikowo skonczy 3 lata. Z tego co wiem nie ma zapisow wczesniejszych
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry