Widok

Ile kasy na 18-tkę ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie mąz jest chrzestnym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja dostałam od chrzestna na 18 300 zł , od chrzestna 50 zł i torebkę babcia, ledwo ubierają na rower, moim zdaniem chrześcijański dam minimum 400-500 zł i tak to jest dalsza rodzina.Bez przesady z tymi 18, każdy daje tyle na ile go stac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wszystko zależy i od mozliwosci finansowych i od tego jaki jest solenizant...moj chrzesniak rzekomo zbierał na prawo jazdy. Daliśmy 1000 zł...wszystko roz******...a dla mnie było to wyrzeczenie by tyle go wspomóc. Mam żal i gdybym wiedziała, ze to pojdzie na piwko itp...dałabym max.100 zł lub kupiła jakiś zegarek, najlepiej z grawerem by nie sprzedał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moj siostrzeniec ma grudniu 18 lat,dostanie od nas 500zl.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja dalam 900zl i do tego dokupilam zegarek JK, zeby zostala jakas pamiatka, bo wiadomo, pieniadze sie wyda, a tak zostanie jakas pamiatka do konca zycia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

jak masz dwoje dzieci to już nie raz w życiu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no jasne 20 osób w klasie i każdemu po 100-200 zł powodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a skąd taka pewności, że tak nie jest

Tyle ile Was stać.... Sami nie planujemy dawać takij dużej kwoty.... Dzieciak powinien zrozumieć....

Możesz dać mu tak poza tym coś oryginalnego:
https://www.youtube.com/watch?v=2ja1876Gdb4

O w tym stylu.

200 ZŁ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bede starac sie w granicach 300 zl cos kupic albo dac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmm kazdy da ile moze i ile chce.. Moj brat na 18 dostał odemnie i mojego meza zloty lancuszek 19 gramowy okrągły rok na niego odkladalismy ale uwazam ze warto bo nosi go do dzis
Witam
Ja dałam jako chrzestna 400zł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
skoro wiesz ze zbiera na prawo jazdy to srebrna bizuterie dajesz hmmm.. na zlość?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
to się chwalisz czy się żalisz z tym laptopem hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mąż miał 18 chrześniaka rok temu i kupiliśmy zegarek markowy by miał na pamiątkę i 200 zł. Dlaczego tak dużo (bo uważam, że sporo na 18)? Dlatego,ze rzadko się widzimy i jedyne co dostawał na urodziny czy święta to kartka z życzeniami. Za 2 lata moja chrześniaczka będzie miała 18 i planuję zakupić srebrną biżuterię mimo tego, że wiem, że zbiera na prawo jazdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moim zdaniem to zależy kto i jakie ma podejście do instytucji chrzestnych.
Jeśli dla kogoś chrzestni są od dawania pieniędzy to powinien dać jak najwięcej... Ja takim osobom szczerze współczuję i wcale juz się nie dziwię, że coraz częściej słyszy się o tym, że ktoś odmówił bycia chrzestnym. Jeśli chrzestnych traktuje się jak bankomat...

Dla mnie rodzice chrzestni są od "pomocy" w wychowaniu - popilnuja dziecka, doradzą, pomogą itd a nie od kupowania drogich prezentów czy dawania grubych kopert. Chrzestni mojego syna mają zakaz kupowania drogich prezentóW.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
my mamy wspólnie z mężem 5 chrześniaków plus dwoje naszych dzieci. Zawsze jest problem bo komunie w tym samym czasie, właśnie teraz przerabiamy po kolei a czasem 2 w jednym roku będą i inne uroczystości też tak będą. Dałabym max 200, niestety nie stać mnie. Na własne wesele nam też dawali po 200, 300 i do nikogo żalu nie mam. Czasy nie są lekkie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
No i bardzo dobrze. Skoro jesteś chrzestnym to od urodzenia wiedziałeś, że w końcu nadejdzie taka chwila. Inni wszystko na ostatnią chwilę i narzekają, że z kasą krucho. Jakby się odkładało po 40-50zl miesięcznie (nie jest to dużo!!!) przez rok to się uzbiera ładna sumka. Teraz ludzie będą hejtować bo prawda w oczy kole!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
mój mąż ma chrześniaczkę w lipcu ma 18-stę i planujemy dać jej 200zł + kwiatki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja dziśbyłam na 18 tce u hrzesnika i dałam 500 zł i kosmetyk i uwzam ze oki dałam choc chrzesiak stwierdził ze poce jemu dałam jak on powiedział ze nie chce koperty chce żebyś była.To miłe jak ma sie takiegi chrześniaka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry