Widok

Ile kasy na 18-tkę ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie mąz jest chrzestnym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
oj Magda , Magda...na pewno milo jest dostac tyle pieniedzy, ale pogarda dla innych wzgledem pojemnosci portfela - wstyd.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja załozyłam 2 lata temu wątejk wiec napisze parę słów.
Dałam z mężem 200 zł i młody mega się cieszył -docenil kasę i był zadowolony .

Magda sory ale 1500 czy 2000 zł na 18-tkę ? sory ale chyba na głowę upadłaś -Ja na slub tyle nie dostałam .

Za 2 lata komunia i nie zamierzam wydac na chrzesniaczke więcej niz 200 zł .
ja pierniczę staram sie uczyć swoje dziecko szacunku do pieniądza i mimo że ciocia ma kupe kasy to ma zakaz kupowania drogich prezentów .

Dziekuje wszytkim za pomoc

popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja na osiemnastkę kilka la temu dostałam 1500 od chrzestnej, 2000 od chrzestenego i od reszty rodziny 6 tysięcy. Mój brat niedawno brał ślub i od chrzestnego dostał 5 tysięcy. Więc dobrze zastanów się zanim dasz te marne 500 złotych. Co sobie za to kupi ? Chyba tylko 2 pary spodni : D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 26
na 18-stke 500zł wow, tez uwazam, że to przesada, tym bardziej, że może sie okazac, że zaraz slub np bedzie hihi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
i ja nie mowie o chrzesniaku. Chrzesniak to juz inna sprawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
500 na 18-stke??!! ludzie chyba powariowali do reszty.

to na slub w takim razie ile??? 1000zł stuk puk w głowe
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja na osiemnastkę dostałam pierwszą komórkę :)) wow ale to były czasy
A oni pewnie dają po 100zł,bo ich na więcej nie stać.Znam takie typy,co sami nie dają,a wymagania stawiają.
moja siosra na 18-nastkę dostała laptopa 4 lata temu, cala rodzina się składała, koszt to był chyba jakieś 1800zł. więc każdy dal ile mogł.

ja mialam 18nastkę 12 lat temu i nie ma co piac bo to inne czasy
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może żeby owca była cała i wilk syty ,dajcie obecnie 200zł i obiecajcie
że przy zdaniu prawka dacie 200zł .
Rozłoży Wam się to w czasie ,mniej odczujecie,a chłopak dostanie
od was 400zł ,co jest już bardzo dużą kwotą.

Mój syn w tamtym roku miał 18-tkę , dostał od dziadków 1000zł i ta kwota sobie'' leży '' gdyż młody nie ma sprecyzowanych zakupów.
Gdyby moja córka dostała taką kwotę ,bałabym się ,że w godzinę
wszystko by poszło.

Twój chrześniak ma sprecyzowane plany i dobry cel, więc proponowane
powyżej rozwiązanie uważam za całkiem dobre.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
200 to od kolegow sie dostaje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
mysle ze chrzestnych nie bierze sie do kasy co innego komunia albo slub
ja tez jestem za tym zeby dac-jesli padlo haslo ze zbiera na prawko to oczywiscie jak n ajbardziej niech kazdy na to prawko mu da z rozsadkiem --my niedawno bylismy na 18 stce mojego brata tez zbieral na prawko i uzbieral na tych urodzinkach ale kazdy dal z rozsadkiem oczywiscie ---ale nie widzę wigilii ,choinki i kopert pod nią z napisami "dla cioci Krysi" "dla wujka Romka" i w kazdej kopercie 200 zł hihi chyba bym padla pomyslalabym ze ten co koperty rozdaje to typowy nieudacznik i drobiazgu kupic nie potrafi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja tez nigdy nie lubilam dostawac pieniedzy na prezent, ale jesli sie kogos nie zna, albo wie sie, ze ktos na cos zbiera, to wtedy warto mu sie dolozyc, ale z rozwaga-bo co to za frajda ze zbierania jak sie dostanie cala sume? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja też uważam że jeśli rodzina jest dobrze wychowana to z 200 zł 18 latek będzie skakał pod sufit a jak są typowymi snobami i wychowują dziecko że rzuca się na paczkę zamiast powiedzieć dziękuję to n awet milion na 18 stkę mu nie zrobi ------autorko wątku naprawdę 200 zł to w zupełności wystarczy nie patrz na królewny które dają 1000 bo to poprostu jest coś obrzydliwego :) a jeszcze dodam że gdyby ktoś na Święta dał mi 200 zł to bym go z domu wywaliła bo święta kojarzą mi się z przecudną atmosferą a nie zkopertą z kasą :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
cytrynka, nie wiem w kim jest niby nienawisc. kazdy ma prawo do wlasnego zdania. a to nie to samo co nienawisc ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj dziewczyno, opamiętaj się, bo dużo w tobie nienawiści jest

nie bede już zaglądała do tego wątku, bo szkoda słów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
wiecie, mnie to troche dziwi, taka tendencja do dawania wypasionych prezentow lub duzej kasy z okazji komunii, bierzmowania czy "18". bycie chrzestnym to nie dawanie prezentow czy kasy... daje sie symboliczna kwote i tyle. czy istota komunii czy 18 jest zebranie jak najwiekszej liczby wypasionych prezentow? kiedys tak nie bylo i nie wiem, czy ta moda przyszla z zachodu? u mnie w rodzinie, jak i w rodzinie mojego meza nidgy nie dawalo sie duzej kasy czy wypasionych prezentow. i o to samo prosilismy chrzestnych/dziadkow naszego dziecka, wrecz im zabronilismy robienia "takich prezentow", bo nie o to w zyciu chodzi. szczegolnie w roli chrzestnych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
nikt nie mówi w tym wątku o prezencie więc dlaczego opisujesz czym interesujesię Twój chrześniak-tak jakby mało to istotne -pytanie padło ile kasy -wpadłam na to w prosty sposób --Twoje tezy i mądrosci nie są zbyt skomplikowane więc sama widzisz nie jest to trudne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
s****ka, no musze zadac ci to pytanie, bo mnie bardzo zainteresowalas teraz

nie moge wpasc na to jak ci sie udalo wydedukowac po tym, jak wyrazilam opinie o wielkosci prezentu ... a wiec jak wpadlas na to po mojej wypowiedzi ze w dupie bylam i g.... widzialam ?? buahahha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry