Widok

Ile kasy na 18-tkę ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie mąz jest chrzestnym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
pmagdaleno,nie jestes odosobnona dla Ciebie 200 -300zl to duzo dla innych to grosze.....daj tyle,ile mozesz....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokładnie, daje się tule ile sie może. Jednych stać, żeby dać 500zł innych 200zł
A ja bym dała w granicach 300-400zł
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nioe no dam 200 .Miało byc 300 ale z kasa krucho .Mimo wszytko chciałam zobaczyc ile teraz sie daje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
dokładnie 200 zł w zupełności wystarczy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
500 zeta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
200 zł? :) śmieszna kwota
jeśli jest chrzestnym to powinien dać co najmniej 500-600 zł
100 -200 zł dają koledzy i koleżanki osoby, która świętuje 18 urodziny
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 63
chrześniakowi dałabym 500zł albo coś o takiej wartości... ja mam w styczniu 18 brata i sponsoruję mu imprezę w klubie....
ale każdy daje tyle na ile go stać...to nie licytacja albo wyścigi typu "kto da więcej"

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
śmieszne jest to...co piszesz............moim zdaniem daje sie tyle ile na kogo stać a nie zastaw sie a postaw sie....to moze na wesele samochód dać?co?i to jest własnie rozpieszczanie młodzieży ,która potem z tego nic nie robi,Ja mna swoją 18-tkę dostałam od chrzestnej 200 zł mimo ze ma kase a od chrzestnego 300,dajcie tyle na ile was stac........robią tez tak ze wzajemnie sobie tyle oddawają ....
ludzie sami tego uczą a potem maja pretensje no ale ty chyba robisz?:zastaw sie a postaw sie.....a jak komus wydaje sie za mało to niech na drugi raz nie prosi na imperze..........wydaje mi sie ze liczy sie najpierw obecnosc a potem koperta:)
Ja własnie wybieram sie teraz na 18-tkę gdzie mój mąż jest chrzestnym..i biorąc pod uwagę trase do pokonania,to ze niedługo idą święta i mąż ma postojowe bezpłatne(ja nie pracue)to daje 200zł...i mało mnie to obchodzi czy to komus sie podoba czy nie!!!!!:)
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 7
ja już jestem po imprezie, kupiłam prezent o wartości 200 zł i kwiaty
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja dostałem na 18-tkę od rodziców BMW x6 a od reszty rodziny i przyjaciół w sumie 5.500 zł
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17
rodzinka mojego męża nie leży na pieniądzach, ale według nich obowiązkiem chrzestnego jest sponsoring. dobija mnie to od 10 lat, bo zawsze słyszymy, że chrzestny MUSI dać minimum 500 na chrzciny, 1000 na komunię 1000 na 18 tkę. ciekawe ile na ślub. nie uginam się pod ich presją, ale zawsze jest mi wtedy wytknięte moje skąpstwo.
leję na to. daję tyle ile uważam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
500 zł
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
500 zl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
jak zbiera faktycznie na prawko to dogadalabym sie z rodzina i uzbierali wspolnie na prawko i wreczyli mu kupon na prawo jazdy bardzo fajny prezent jesli nie ma takiej mozliwosci to dalabym okolo 300/400zł
ale to zalezy od kazdego indywidualnie osiemnastka raz w zyciu i mozna sie na nia przygotowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja pierdziele widzę że kretynek tu nie brakuje----nawet jesli spałabym na pieniądzach nie dałabym 500 zł chrześniakowi na 18 stkę bo to poprostu nie wypada i tyle a na ślub dacie 2000 tyś bo tyle powinnyście ---ale najczęściej tak jest że gwiazdy którym z butów słoma wystaje da 500 zł no bo wkońcu rodzina tam jest i trzeba się pokazać---zdecydowanie żeby nie zrobić z siebie idioty dałabym 200 zł -skoro zbiera na prawko to jest idealnie kilka osob napewno będzie i niech każdy da jeszcze po 100i prawko ma :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13
Kaja ale dlaczego wyzywasz od razu od kretynek?
Ja kasy nie daję w ogóle,ale prezent bym zrobiłam w granicach 300-500zł,na urodziny zanjomych wydaję na prezenty po 150zł,więc myslę że 150zł dla chrzesniaka na 18 to trochę mało.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kaja

Błyszczysz

Swoją zawiścią.

Brawo!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
zawiść????oj chyba nie bardzo wiesz co oznacza to słowo ????tu zawiść nie ma nic do tego--do biednych nie należę ale nigdy nie dałabym 500 zł na 18 stkę tylko dlatego ze nie wypada a określenie k retynki dotyczylo tych ktore tak żałośnie właśnie pisały o tym że 200 to śmiech na sali i żenada ----tak dla nich to żenada co by ciocie powiedziały jak jedna z drugą taka wieśniaczką spod Gdańska dałyby 200 zł ???
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
500 zł,

po 200 to daje teraz na Święta i urodziny, a chrześniak ma 15 lat

ja myślę, że wieśniary spod Gdańska mają o wiele więcej klasy bo nie nazywają nikogo kretynem ;)

brawo Kaja s****a ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
swoją drogą czasy się zmieniły... 12 lat temu nie dostałąm kasy na urodziny.. do głowy by mi nie przyszło żeby się przejmować czy wypada 200 czy nie. Dla chłopaka w szkole średniej który nie pracuje to raczej sporo, a jak nie to trudno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry