Widok

Ile kasy na 18-tkę ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie mąz jest chrzestnym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja dostałam od chrzestna na 18 300 zł , od chrzestna 50 zł i torebkę babcia, ledwo ubierają na rower, moim zdaniem chrześcijański dam minimum 400-500 zł i tak to jest dalsza rodzina.Bez przesady z tymi 18, każdy daje tyle na ile go stac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wszystko zależy i od mozliwosci finansowych i od tego jaki jest solenizant...moj chrzesniak rzekomo zbierał na prawo jazdy. Daliśmy 1000 zł...wszystko roz******...a dla mnie było to wyrzeczenie by tyle go wspomóc. Mam żal i gdybym wiedziała, ze to pojdzie na piwko itp...dałabym max.100 zł lub kupiła jakiś zegarek, najlepiej z grawerem by nie sprzedał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moj siostrzeniec ma grudniu 18 lat,dostanie od nas 500zl.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja dalam 900zl i do tego dokupilam zegarek JK, zeby zostala jakas pamiatka, bo wiadomo, pieniadze sie wyda, a tak zostanie jakas pamiatka do konca zycia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

jak masz dwoje dzieci to już nie raz w życiu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no jasne 20 osób w klasie i każdemu po 100-200 zł powodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a skąd taka pewności, że tak nie jest

Tyle ile Was stać.... Sami nie planujemy dawać takij dużej kwoty.... Dzieciak powinien zrozumieć....

Możesz dać mu tak poza tym coś oryginalnego:
https://www.youtube.com/watch?v=2ja1876Gdb4

O w tym stylu.

200 ZŁ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bede starac sie w granicach 300 zl cos kupic albo dac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmm kazdy da ile moze i ile chce.. Moj brat na 18 dostał odemnie i mojego meza zloty lancuszek 19 gramowy okrągły rok na niego odkladalismy ale uwazam ze warto bo nosi go do dzis
Witam
Ja dałam jako chrzestna 400zł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
skoro wiesz ze zbiera na prawo jazdy to srebrna bizuterie dajesz hmmm.. na zlość?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
to się chwalisz czy się żalisz z tym laptopem hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mąż miał 18 chrześniaka rok temu i kupiliśmy zegarek markowy by miał na pamiątkę i 200 zł. Dlaczego tak dużo (bo uważam, że sporo na 18)? Dlatego,ze rzadko się widzimy i jedyne co dostawał na urodziny czy święta to kartka z życzeniami. Za 2 lata moja chrześniaczka będzie miała 18 i planuję zakupić srebrną biżuterię mimo tego, że wiem, że zbiera na prawo jazdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moim zdaniem to zależy kto i jakie ma podejście do instytucji chrzestnych.
Jeśli dla kogoś chrzestni są od dawania pieniędzy to powinien dać jak najwięcej... Ja takim osobom szczerze współczuję i wcale juz się nie dziwię, że coraz częściej słyszy się o tym, że ktoś odmówił bycia chrzestnym. Jeśli chrzestnych traktuje się jak bankomat...

Dla mnie rodzice chrzestni są od "pomocy" w wychowaniu - popilnuja dziecka, doradzą, pomogą itd a nie od kupowania drogich prezentów czy dawania grubych kopert. Chrzestni mojego syna mają zakaz kupowania drogich prezentóW.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
my mamy wspólnie z mężem 5 chrześniaków plus dwoje naszych dzieci. Zawsze jest problem bo komunie w tym samym czasie, właśnie teraz przerabiamy po kolei a czasem 2 w jednym roku będą i inne uroczystości też tak będą. Dałabym max 200, niestety nie stać mnie. Na własne wesele nam też dawali po 200, 300 i do nikogo żalu nie mam. Czasy nie są lekkie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
No i bardzo dobrze. Skoro jesteś chrzestnym to od urodzenia wiedziałeś, że w końcu nadejdzie taka chwila. Inni wszystko na ostatnią chwilę i narzekają, że z kasą krucho. Jakby się odkładało po 40-50zl miesięcznie (nie jest to dużo!!!) przez rok to się uzbiera ładna sumka. Teraz ludzie będą hejtować bo prawda w oczy kole!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
mój mąż ma chrześniaczkę w lipcu ma 18-stę i planujemy dać jej 200zł + kwiatki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja dziśbyłam na 18 tce u hrzesnika i dałam 500 zł i kosmetyk i uwzam ze oki dałam choc chrzesiak stwierdził ze poce jemu dałam jak on powiedział ze nie chce koperty chce żebyś była.To miłe jak ma sie takiegi chrześniaka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry