Widok

Ile kasy na 18-tkę ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie mąz jest chrzestnym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
oj Cytrynka w dupie zapewne byłaś i gówno widziałaś ale nie ma to jak na forum pokazać się co to nie ja co????przecież możesz dać 5000 na 18 stkę w czym problem zapewne dla wieśniary spod miasta to duże i pewnie tyle na wsiach się daje co???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
Kaja idź już spać co....
co to jest w ogóle za tok myślenia,bylejaki....
bo jak ktoś nie mieszka w mieście to jest wieśniakiem???i co to w ogóle za słowo???
ha,ja mieszkam na wsi,kilka kilometrów od miasta,bo własnie w takiej wsi chciałam się wybudować i to zrobiłam i wiesz co Kaja,wszyscy nasi miastowi znajomi walą do naszej wsi drzwiami i oknami,bo tak tu pięknie,zwłaszcza latem...
dobra ale to nie na temat,yyyy

daj tyle na ile Was stać i uwazasz za stosowne:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
oczywiscie wlasnie tak powinno byc daj tyle ile chcesz -ale górne teksty że 200 to daje się na święta czy na zwykłe urodziny są chyba nie na miejscu bo doskonale wiemy że tak nie jest :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ale i tak z tego wszystkiego najważniejsze jest by dać dzieciakowi prezent,by sprawić mu radość,spełnić marzenie,a nie by się pokazać...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak jest!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daj mu Porche. Tez masz problem...:):):)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
kolzezanka dala 1000 bo ona i maz chrzesni ja bym w zyciu nie dala gora 500 a i to za duzo :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
s****a, ale po mnie pojechałaś ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ale widzisz z jakim efektem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w jakim s****u ? takim wzniosłym i eleganckim ? hahaha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
w każdym razie w odpowiedzi na pytanie w wątku, wiadomo każdy daje tyle ile może

mój chrześniak jest muzykiem i audiofilem, więc kupuje ciągle rózne sprzety i instrumenty
wszystkie wiemy, że byle jaka zabawka FP kosztuje co najmniej 100 zł, a takiemu chłopakowi to gdybym miała kupić prezent to pewnie skończyłoby się na bólu głowy, bo ciężko jest teraz coś kupić nastolatkom
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
s****ka, no musze zadac ci to pytanie, bo mnie bardzo zainteresowalas teraz

nie moge wpasc na to jak ci sie udalo wydedukowac po tym, jak wyrazilam opinie o wielkosci prezentu ... a wiec jak wpadlas na to po mojej wypowiedzi ze w dupie bylam i g.... widzialam ?? buahahha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
nikt nie mówi w tym wątku o prezencie więc dlaczego opisujesz czym interesujesię Twój chrześniak-tak jakby mało to istotne -pytanie padło ile kasy -wpadłam na to w prosty sposób --Twoje tezy i mądrosci nie są zbyt skomplikowane więc sama widzisz nie jest to trudne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiecie, mnie to troche dziwi, taka tendencja do dawania wypasionych prezentow lub duzej kasy z okazji komunii, bierzmowania czy "18". bycie chrzestnym to nie dawanie prezentow czy kasy... daje sie symboliczna kwote i tyle. czy istota komunii czy 18 jest zebranie jak najwiekszej liczby wypasionych prezentow? kiedys tak nie bylo i nie wiem, czy ta moda przyszla z zachodu? u mnie w rodzinie, jak i w rodzinie mojego meza nidgy nie dawalo sie duzej kasy czy wypasionych prezentow. i o to samo prosilismy chrzestnych/dziadkow naszego dziecka, wrecz im zabronilismy robienia "takich prezentow", bo nie o to w zyciu chodzi. szczegolnie w roli chrzestnych.
image

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
oj dziewczyno, opamiętaj się, bo dużo w tobie nienawiści jest

nie bede już zaglądała do tego wątku, bo szkoda słów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
cytrynka, nie wiem w kim jest niby nienawisc. kazdy ma prawo do wlasnego zdania. a to nie to samo co nienawisc ;)
image

image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też uważam że jeśli rodzina jest dobrze wychowana to z 200 zł 18 latek będzie skakał pod sufit a jak są typowymi snobami i wychowują dziecko że rzuca się na paczkę zamiast powiedzieć dziękuję to n awet milion na 18 stkę mu nie zrobi ------autorko wątku naprawdę 200 zł to w zupełności wystarczy nie patrz na królewny które dają 1000 bo to poprostu jest coś obrzydliwego :) a jeszcze dodam że gdyby ktoś na Święta dał mi 200 zł to bym go z domu wywaliła bo święta kojarzą mi się z przecudną atmosferą a nie zkopertą z kasą :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja tez nigdy nie lubilam dostawac pieniedzy na prezent, ale jesli sie kogos nie zna, albo wie sie, ze ktos na cos zbiera, to wtedy warto mu sie dolozyc, ale z rozwaga-bo co to za frajda ze zbierania jak sie dostanie cala sume? ;)
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja tez jestem za tym zeby dac-jesli padlo haslo ze zbiera na prawko to oczywiscie jak n ajbardziej niech kazdy na to prawko mu da z rozsadkiem --my niedawno bylismy na 18 stce mojego brata tez zbieral na prawko i uzbieral na tych urodzinkach ale kazdy dal z rozsadkiem oczywiscie ---ale nie widzę wigilii ,choinki i kopert pod nią z napisami "dla cioci Krysi" "dla wujka Romka" i w kazdej kopercie 200 zł hihi chyba bym padla pomyslalabym ze ten co koperty rozdaje to typowy nieudacznik i drobiazgu kupic nie potrafi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
mysle ze chrzestnych nie bierze sie do kasy co innego komunia albo slub
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

do góry