Widok

Ile kasy na 18-tkę ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie mąz jest chrzestnym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
oj Magda , Magda...na pewno milo jest dostac tyle pieniedzy, ale pogarda dla innych wzgledem pojemnosci portfela - wstyd.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja załozyłam 2 lata temu wątejk wiec napisze parę słów.
Dałam z mężem 200 zł i młody mega się cieszył -docenil kasę i był zadowolony .

Magda sory ale 1500 czy 2000 zł na 18-tkę ? sory ale chyba na głowę upadłaś -Ja na slub tyle nie dostałam .

Za 2 lata komunia i nie zamierzam wydac na chrzesniaczke więcej niz 200 zł .
ja pierniczę staram sie uczyć swoje dziecko szacunku do pieniądza i mimo że ciocia ma kupe kasy to ma zakaz kupowania drogich prezentów .

Dziekuje wszytkim za pomoc

popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja na osiemnastkę kilka la temu dostałam 1500 od chrzestnej, 2000 od chrzestenego i od reszty rodziny 6 tysięcy. Mój brat niedawno brał ślub i od chrzestnego dostał 5 tysięcy. Więc dobrze zastanów się zanim dasz te marne 500 złotych. Co sobie za to kupi ? Chyba tylko 2 pary spodni : D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 26
na 18-stke 500zł wow, tez uwazam, że to przesada, tym bardziej, że może sie okazac, że zaraz slub np bedzie hihi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
i ja nie mowie o chrzesniaku. Chrzesniak to juz inna sprawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
500 na 18-stke??!! ludzie chyba powariowali do reszty.

to na slub w takim razie ile??? 1000zł stuk puk w głowe
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja na osiemnastkę dostałam pierwszą komórkę :)) wow ale to były czasy
A oni pewnie dają po 100zł,bo ich na więcej nie stać.Znam takie typy,co sami nie dają,a wymagania stawiają.
moja siosra na 18-nastkę dostała laptopa 4 lata temu, cala rodzina się składała, koszt to był chyba jakieś 1800zł. więc każdy dal ile mogł.

ja mialam 18nastkę 12 lat temu i nie ma co piac bo to inne czasy
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może żeby owca była cała i wilk syty ,dajcie obecnie 200zł i obiecajcie
że przy zdaniu prawka dacie 200zł .
Rozłoży Wam się to w czasie ,mniej odczujecie,a chłopak dostanie
od was 400zł ,co jest już bardzo dużą kwotą.

Mój syn w tamtym roku miał 18-tkę , dostał od dziadków 1000zł i ta kwota sobie'' leży '' gdyż młody nie ma sprecyzowanych zakupów.
Gdyby moja córka dostała taką kwotę ,bałabym się ,że w godzinę
wszystko by poszło.

Twój chrześniak ma sprecyzowane plany i dobry cel, więc proponowane
powyżej rozwiązanie uważam za całkiem dobre.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
200 to od kolegow sie dostaje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
mysle ze chrzestnych nie bierze sie do kasy co innego komunia albo slub
ja tez jestem za tym zeby dac-jesli padlo haslo ze zbiera na prawko to oczywiscie jak n ajbardziej niech kazdy na to prawko mu da z rozsadkiem --my niedawno bylismy na 18 stce mojego brata tez zbieral na prawko i uzbieral na tych urodzinkach ale kazdy dal z rozsadkiem oczywiscie ---ale nie widzę wigilii ,choinki i kopert pod nią z napisami "dla cioci Krysi" "dla wujka Romka" i w kazdej kopercie 200 zł hihi chyba bym padla pomyslalabym ze ten co koperty rozdaje to typowy nieudacznik i drobiazgu kupic nie potrafi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja tez nigdy nie lubilam dostawac pieniedzy na prezent, ale jesli sie kogos nie zna, albo wie sie, ze ktos na cos zbiera, to wtedy warto mu sie dolozyc, ale z rozwaga-bo co to za frajda ze zbierania jak sie dostanie cala sume? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja też uważam że jeśli rodzina jest dobrze wychowana to z 200 zł 18 latek będzie skakał pod sufit a jak są typowymi snobami i wychowują dziecko że rzuca się na paczkę zamiast powiedzieć dziękuję to n awet milion na 18 stkę mu nie zrobi ------autorko wątku naprawdę 200 zł to w zupełności wystarczy nie patrz na królewny które dają 1000 bo to poprostu jest coś obrzydliwego :) a jeszcze dodam że gdyby ktoś na Święta dał mi 200 zł to bym go z domu wywaliła bo święta kojarzą mi się z przecudną atmosferą a nie zkopertą z kasą :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
cytrynka, nie wiem w kim jest niby nienawisc. kazdy ma prawo do wlasnego zdania. a to nie to samo co nienawisc ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj dziewczyno, opamiętaj się, bo dużo w tobie nienawiści jest

nie bede już zaglądała do tego wątku, bo szkoda słów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
wiecie, mnie to troche dziwi, taka tendencja do dawania wypasionych prezentow lub duzej kasy z okazji komunii, bierzmowania czy "18". bycie chrzestnym to nie dawanie prezentow czy kasy... daje sie symboliczna kwote i tyle. czy istota komunii czy 18 jest zebranie jak najwiekszej liczby wypasionych prezentow? kiedys tak nie bylo i nie wiem, czy ta moda przyszla z zachodu? u mnie w rodzinie, jak i w rodzinie mojego meza nidgy nie dawalo sie duzej kasy czy wypasionych prezentow. i o to samo prosilismy chrzestnych/dziadkow naszego dziecka, wrecz im zabronilismy robienia "takich prezentow", bo nie o to w zyciu chodzi. szczegolnie w roli chrzestnych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
nikt nie mówi w tym wątku o prezencie więc dlaczego opisujesz czym interesujesię Twój chrześniak-tak jakby mało to istotne -pytanie padło ile kasy -wpadłam na to w prosty sposób --Twoje tezy i mądrosci nie są zbyt skomplikowane więc sama widzisz nie jest to trudne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
s****ka, no musze zadac ci to pytanie, bo mnie bardzo zainteresowalas teraz

nie moge wpasc na to jak ci sie udalo wydedukowac po tym, jak wyrazilam opinie o wielkosci prezentu ... a wiec jak wpadlas na to po mojej wypowiedzi ze w dupie bylam i g.... widzialam ?? buahahha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry