Widok
No nie przesadzajmy, znajdziemy nianię także za 2000zł. Wydaje mi się że jak ktoś zatrudnia nianię na np. 8 godzin dziennie ( z wyłączeniem sobót i niedziel) to raczej się z nią umawia na jakąś stałą pensję (niezależnie od dni wolnych np. świąt - tutaj traci płacący) i spokojnie za max. 1000 zł można kogoś znaleźć.
moze wynajecie starszej pani byłoby tańsze co?? Taka pani ma już dochód ( emeryturę, rentę) i moze zgodzłaby se na niższą stawke niż osoba młoda bez dodatkowego dochodu.....
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Opiekunka z referencjami i doświadczeniem zajmie się dzieckiem u siebie w domu ul.Srebrna.Polecam swój profil na http://www.niania.pl/opiekunka/magdalena-pPs.Mam doświadczenie w opiece nad bliżniętami ,kontakt 513468313-pozdrawiam Magda.
Szukam niani dla córki (1 rok) na 10 h 7.00-17.00 pn-pt oraz dorywczo dla synka (chodzi do przedszkola) w razie choroby. Oferuję 1500zł/m-c. Praca u nas w mieszkaniu Wielki Kack/Fikakowo. Tylko opieka nad dzieckiem/dziećmi. Osoba z doświadczeniem, sprawna fizycznie. KONIECZNIE NIEPALĄCA. Proszę o kontakt na e-mail syldep@poczta.fm
Ja uważazm że 700-800zł dla opiekunki to głodowa pensja. Dziwię się że sa panie które zgadzają się za tyle pracować. Ja już bym wolała sprzątać w tej sytuacji. Praca opiekunki to bardzo odpowiedzialne zajęcie i nie każdy się do tego nadaje. Myślę że to jest tak że najpierw szukamy niani która będzie "właśnie tą" a potem negocjujemy stawki.
Jasne, że opiekunka to spory wydatek, ale może być mniejszy jeżeli opiekunką zostaje np. mama, która ma własne dziecko, będąc na urlopie wych. i chce podjąć się opieki nad drugim dzieckiem - oczywiście przede wszystkim musi to być osoba budząca zaufanie rodziców, ale zazwyczaj taka mama po pierwsze oczekuje mniejszej stawki niż opiekunka pracująca głównie dla zarobku, po drugie myślę, że traktuje swojego podopiecznego cieplej, bardziej jak jeszcze jedno własne dziecko (z racji choćby instynktu macierzyńskiego) -tego przynajmniej bym oczekiwała. A najlepiej jak mama maluszka i mama-opiekunka znają się wcześniej (jak ja i moja koleżanka, której szkrabem się zajmuję;)
Pozdrawiam szukające opiekunki mamy i powodzenia:)
Pozdrawiam szukające opiekunki mamy i powodzenia:)
Bo to wygoda zwykla, po co wstawac rano i jechac do dziecka, a po pracy znow do domu, skoro rodzice moga zbudzic malucha o swicie i przed swoja praca jeszcze do niani dojechac ;).
Jesli opieka jest mamy z dzieckiem, to jeszcze to rozumiem, bo latwiej z dwojka na swoim terenie. Ale sama niania, to dla mnie zupelny bezsens.
Jesli opieka jest mamy z dzieckiem, to jeszcze to rozumiem, bo latwiej z dwojka na swoim terenie. Ale sama niania, to dla mnie zupelny bezsens.
Dlaczego mama która zajmuje się swoim i jeszcze drugim dzieckiem ma dostawać mniej?
Pracuje tak samo ciężko a nawet ciężej bo ma dwoje na głowie. Mam dwoje swoich i wiem coś o tym. Poza tym swoje dzieci się zna najlepiej a czyjeś dziecko trzeba dopiero poznać i sobie wszystko ułożyć.
A panie na emeryturze też się cenią. Wiadomo jak ktoś nie ma za co żyć to zgodzi się i za 600zł opiekować ale pytanie czy ta osoba zdesperowana zajmie się naszym dzieckiem tak jak trzeba?
Ja bym nie szukała tej najtańszej tylko tej najlepszej. W końcu chodzi o nasze dzieci.
Pracuje tak samo ciężko a nawet ciężej bo ma dwoje na głowie. Mam dwoje swoich i wiem coś o tym. Poza tym swoje dzieci się zna najlepiej a czyjeś dziecko trzeba dopiero poznać i sobie wszystko ułożyć.
A panie na emeryturze też się cenią. Wiadomo jak ktoś nie ma za co żyć to zgodzi się i za 600zł opiekować ale pytanie czy ta osoba zdesperowana zajmie się naszym dzieckiem tak jak trzeba?
Ja bym nie szukała tej najtańszej tylko tej najlepszej. W końcu chodzi o nasze dzieci.
Oczywiście,że dąży się do znalezienia najlepszej opiekunki, tylko zwracam uwagę, że czasem doświadczona mama, która opiekuje się poza własnym dzieckiem także innym szkrabem może być właśnie taką opiekunką i przy okazji nie zrujnować budżetu rodziców.
Oczywiście każda opiekunka musi na początku poznać dziecko, którym ma się zajmować, a najlepiej jak zna je jeszcze nim tą opiekunką w pełni zostaje (np. gdy jest koleżanką lub sąsiadką mamy dziecka).
Poza tym, ten sposób dodatkowo dzieci uczą się też bycia razem i współpracy- ja mam tylko córeczkę,ale wiem,że mała się uczy,ze nie jest pępkiem świata i drugi szkrab jest dla niej jak młodszy braciszek,który też wymaga przytulania, wyściskania i zabawy.A,że stawka mniejsza u takiej mamy-niani,niż u zwykłej opiekunki,to chyba dlatego głównie,że dla mamy jest to jakby zysk extra, bo i tak zostaje ze swoim maluchem.
Oczywiście każda opiekunka musi na początku poznać dziecko, którym ma się zajmować, a najlepiej jak zna je jeszcze nim tą opiekunką w pełni zostaje (np. gdy jest koleżanką lub sąsiadką mamy dziecka).
Poza tym, ten sposób dodatkowo dzieci uczą się też bycia razem i współpracy- ja mam tylko córeczkę,ale wiem,że mała się uczy,ze nie jest pępkiem świata i drugi szkrab jest dla niej jak młodszy braciszek,który też wymaga przytulania, wyściskania i zabawy.A,że stawka mniejsza u takiej mamy-niani,niż u zwykłej opiekunki,to chyba dlatego głównie,że dla mamy jest to jakby zysk extra, bo i tak zostaje ze swoim maluchem.
Ja co prawda jestem Mama od prawie 5 miesiecy,mam zamiar pozostawac na urlopie wychowawczym(jestem przedszkolanka). Rozwazam podjecia sie opieki nad jakims Maluszkiem jednak duza role odgrywa wiek Dzieciaczka poniewaz jesli jest okolo 2 letnie to nie powinno byc problemu. Nie chce brac dziecka na "przechowanie" kiedy Mama jest w pracy, chcialabym pomoc w wychowaniu, rozwoju etc. Nie zdecydowalabym sie na Dziecko mlodsze niz 2 latka bo w obecnej sytuacji, kiedy moje jest tak malutkie malo realne byloby dbanie o rozwoj obojga, byoby to "przechowanie" na czas pracy Mamy bo jednak moje Malenstwo tez wymaga jeszcze opieki, a wiem,ze dzieci okolo 19 miesieczne to jeszcze sa na etapie bardziej interesowania sie poleczkami i sciaganiem z nich anizeli jakas forma zajec,a musialabym dziecko czys zajac kiedy np. swoje bym karmila etc.Dwulatek jest w stanie"pomoc" przy piece, podac pieluszke, mozna go fajnie zaangazowac wowczas mam pewnosc,ze nie zrobi sobie w tym czasie krzywdy. Chcialabym zeby taka opieka obejmowala i zajecia plastyczne, ogolnorozwojowe etc. zreszta ustalane wczesniej z Rodzicami.
Przegladam sobie ogloszenia, poniewaz niedlugo konczy mi sie macierzynski i cos chcialabym robic w domu, opieka nad dzieckiem wydaje sie byc najlepsza opcja :)
Chcialabym pracowac od pn-pt po ok 9h
Jestem w Redy.
Pozdrawiam.
Przegladam sobie ogloszenia, poniewaz niedlugo konczy mi sie macierzynski i cos chcialabym robic w domu, opieka nad dzieckiem wydaje sie byc najlepsza opcja :)
Chcialabym pracowac od pn-pt po ok 9h
Jestem w Redy.
Pozdrawiam.
Dziewczyny szukam opiekunki może znacie jaką super babkę, która nie będzie tylko "pilnowała" dziecka. Najchętniej Pani z Wielkiego Kacka, niepaląca zdrowa po 35 r.ż.. Na 10 h pn-pt do 14 miesięcznej dziewczynki. W grę wchodziłby też synek-przedszkolak w razie choroby. Stawka 1500zł +komórka+ urlop płatny w 100%. Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę pisać na e-mail. syldep@poczta.fm
Witam. Jestem rencistką bez nałogów z Redy mam 49 lat i szukam dodatkowej pracy,jako niania bo lubię dzieci .Doświadczenie mam gdyż wychowałam swoje dzieci ,a obecnie często zajmuję się wnukami .Chętnie zaopiekuję się z okolic Redy,Rumi i Wejherowa.Odpowiedzi oczekuję na E-mail busia5.45@o2.pl lub tel.669-630-828.
Witam,niania z doświadczeniem i referencjami zajmie się dzieckiem lub dziećmi(doświadczenie w opiece nad bliżniętami)może być rodzeństwo.Oferuje opiekę u siebie w domu -ul.Srebrna-w miłej,spokojnej atmosferze i dobrych warunkach.Jestem dyspozycyjna od zaraz równiez w wakacje.Kontakt 513468313,drowse1@gazeta.pl
ja będę poszukiwała do opieki nad 8-mczną dziewczynką od połowy lutego na 8-9 g dziennie 4x w tygodniu, najlepiej Panią po 40-stce i najlepiej z Karwin lub okolic w godzinach 6:30-15:30...jeśli jakaś Pani z doświadczeniem która zechce zostać 3-cią babcią naszej córki jest zainteresowana proszę wysłać swoje cv na adres juliett7@o2.pl
ech też zastanawiam się nad nianią moja młoda w żłobku co chwila chora tylko nam potrzeba na pół etatu a tak raczej Panie nie chętnie- za żłobek płacę teraz 500zł -wyżywienie plus pampersy które w domu też musiałabym kupic tylko,że młoda i tak więcej w domu ja albo zwolnienie albo urlop albo wiecznie spóźniona do pracy ech..
A ja oddam swoją Nianię "w dobre ręce" :)
Pani na emeryturze, bardzo energiczna, od wielu lat zajmująca się dziećmi w Polsce i we Włoszech. Z cudownym podejściem do dzieci...moja Córcia pięknie się przy Niej rozwija, uczy piosenek, wierszyków, jest samodzielna i bardzo dużo i często przebywa na świeżym powietrzu.
Niania może dojeżdżać, jak również chętnie zajmie się Dzieckiem u siebie w domu :)
Mieszka w Gdyni na Płycie Redłowskiej.
Poszukuje nowego Maleństwa do opieki od stycznia.
Zainteresowanych proszę o mail
asski@wp.pl
Pani na emeryturze, bardzo energiczna, od wielu lat zajmująca się dziećmi w Polsce i we Włoszech. Z cudownym podejściem do dzieci...moja Córcia pięknie się przy Niej rozwija, uczy piosenek, wierszyków, jest samodzielna i bardzo dużo i często przebywa na świeżym powietrzu.
Niania może dojeżdżać, jak również chętnie zajmie się Dzieckiem u siebie w domu :)
Mieszka w Gdyni na Płycie Redłowskiej.
Poszukuje nowego Maleństwa do opieki od stycznia.
Zainteresowanych proszę o mail
asski@wp.pl
Ja natomiast szukam dziecka, którym mogę się opiekować. Jestem doświadczoną nianią z przedszkolną praktyką. Zaopiekuję się u siebie dzieckiem, bo mam swoją pięciolatkę, która chodzi do zerówki, mieszkam na ul. Granicznej w Redzie. Korzystam z profesjonalnego programu dydaktycznego. Dużo przebywamy na dworze, poznajemy zwierzęta i przyrodę, rysujemy, wycinamy, malujemy. W naszym gronie jest fajna, rodzinna atmosfera. Czas opieki nielimitowany. Na życzenie - możliwość dowożenia dziecka, również sporadycznie. Na żądanie przedstawię referencje, ale najlepszą rekomendacją jest fakt, że dzieci nie chcą od nas wychodzić:)
Telefon: 607 267 609, e-mail: malweb@o2.pl
Telefon: 607 267 609, e-mail: malweb@o2.pl
Ja szukam niani na 2-3 wieczory w miesiacu, koniecznie u nas, bo to jednak pozna pora. Drugie, kilkuletnie dziecko moze byc, jesli chodzi pozno spac ;) . Opieka dla 6-latka, wiec nie do maluszka. Najlepiej ktos z centrum Gdyni, narazie mialam same propozycje z innych dzielnic, ale nie wiem jak to pozniej byloby z dojazdami. 9zl/godz.
hej moje drogie, mam pytanie do nian, ktore majac swoja pocieche opiekuja sie inna...jesli ktores z dzieci zachoruje to co wtedy? a mama tego obcego nie moze wziac zwolnienia itd....ja sama mam trzech chlopakow, najstarszy chodzi do zerowki szkolnej, drugi do przedszkola a trzeci w grudniu bedzie mial roczek i tez myslalam by zaopiekowac sie jakims maluchem w ciagu dnia, ale zastanawiam sie jakby to bylo, gdyby jedno z nich zachorowalo. ale na pewno moglabym zajac sie jakims dzieckiem i tym dorobila do mezowskij pensji, gdy on wroci z pracy lub w weekendy. jestem po 30-ce, nie pale i kocham dzieci. jestem z przymorza. jesli jakas mama bylaby zainteresowana moja oferta to prosze o kontakt na maila. mrenda@o2.pl
Przy pelnym etacie ustala sie stawke stala, a nie godzinowa. Ja nigdy nie mialam potrzeby zatrudniac nianie na pelny etat, wiec u nas zawsze godzinowo. Przy 8 godzinach dziennie na pewno wiele nian zgodzi sie pracowac za 1400-1500zl.Jesli ktos chce aby niania pracowala 10 godzin to i stawke musi liczyc wieksza, to chyba logiczne.
pewnie powinno sie miec stala stawke, ale u niektorych rodzin tak sie niestety nie da...dlatego lepiej jednak miec ustalona za godzine. nie uogolniam absolutnie, ale lepiej sie zabezpieczyc a nie pozniej byc jawnie wykorzystywana. np. jest niby ustalone ze 8 godzin dziennie, ale mamuska nie uprzedzajac wczesniej wraca sobie pozniej godzine, dwie, bedac po prostu sobie na zakupach czy u fryzjera...teraz gdy stawka jest za godzine przyjezdza punktualnie po 8 godzinach, a jesli chce wrocic pozniej to uprzedza i oczywiscie liczy te 9 czy 10 godzin za dzien. i tak jest uczciwie uwazam.
dałabym tyle ile warta byłaby jej praca tzn trzeba wziąć pod uwagę doświadczenie, referencje, zakres obowiazków...
nie oszukujmy się, znajdziesz nianię za 5 zł/h ale pytanie jaka będzie jakość jej pracy
pensja niani nie powinna zależeć od twoich zarobków bo co ją interesuje to ile ty zarabiasz? jeżeli nie stać Cię na nianię to albo nie wracasz do pracy albo dziecko idzie do żłobka, moim zdaniem - orientowałam się swego czasu w temacie opiekunek - 8 zł to takie minimum, jeżeli chcesz oczywiscie nianię z prawdziwego zdarzenia (u Ciebie w domu bez żadnych zadań ekstra - tylko opieka nad dzieckiem) a nie chcącą dorobić emerytkę albo mamę małego dziecka, która moze nie być całkiem dyspozycyjna
nie oszukujmy się, znajdziesz nianię za 5 zł/h ale pytanie jaka będzie jakość jej pracy
pensja niani nie powinna zależeć od twoich zarobków bo co ją interesuje to ile ty zarabiasz? jeżeli nie stać Cię na nianię to albo nie wracasz do pracy albo dziecko idzie do żłobka, moim zdaniem - orientowałam się swego czasu w temacie opiekunek - 8 zł to takie minimum, jeżeli chcesz oczywiscie nianię z prawdziwego zdarzenia (u Ciebie w domu bez żadnych zadań ekstra - tylko opieka nad dzieckiem) a nie chcącą dorobić emerytkę albo mamę małego dziecka, która moze nie być całkiem dyspozycyjna
Sama opiekuję się dzieckiem. 2 dni w tygodniu. Stawka to 10 zł/h. Uważam że to stawka w normie ale za mniej nie poszłabym. Praca niani to nie tylko siedzenie z dzieckiem i nakarmienie go. To ogromna odpowiedzialność. Dziecko choruje, ma gorsze dni, ząbkuje... Z dzieckiem trzeba chodzić na spacery, uczyć nowych rzeczy. Wymyślać zabawy tak aby rozwijały jego zmysły. Można zatrudnić do opieki nianię, która rzuci dziecku zabawki a sama włączy telewizor i jakoś wyrobi normę godz. Ale czy to jest opieka nad dzieckiem?
Ja miałam nianie która była z polecenia ... Okazało sie po czasie ze mnie okradała z bielizny i innych rzeczy ... Wyszło na jaw ze zwracała sie do 2 latka gowniarzu ... Wrzeszcząc !
Moim zdaniem niania powinna miec stawkę która wyniknie po miesiącu czasu , po sprawdzeniu przez rodziców jak dziecko sie rozwija ! Bo każda niania mówi ciężka praca a z kad rodzice maja wiedzieć co niania z dzieckiem robi ? Hmmm tyle sie teraz słyszy !! Ok niech nianie sie cenią ... A po sprawdzeniu przez rodziców ... Rodzic powinien ustalać stawkę ! Sama byłam niania i sama testowałam nianie ! Każdy chce duzo zarabiać ale czy cena która chcą nianie bedzie adekwatna do opieki nad dziećmi ?! Rodzice tez ciezko zarabiają , psychicznie tez pracują ...
Moim zdaniem niania powinna miec stawkę która wyniknie po miesiącu czasu , po sprawdzeniu przez rodziców jak dziecko sie rozwija ! Bo każda niania mówi ciężka praca a z kad rodzice maja wiedzieć co niania z dzieckiem robi ? Hmmm tyle sie teraz słyszy !! Ok niech nianie sie cenią ... A po sprawdzeniu przez rodziców ... Rodzic powinien ustalać stawkę ! Sama byłam niania i sama testowałam nianie ! Każdy chce duzo zarabiać ale czy cena która chcą nianie bedzie adekwatna do opieki nad dziećmi ?! Rodzice tez ciezko zarabiają , psychicznie tez pracują ...
Jest stronka niań która sie ceni i to bardzo od 15 zł do 25 zł za h
Powinny byc zamontowane kamery zeby rodzice mogli oglądać swoje pociechy ! I to powinno byc normalne w domu przy zatrudnieniu niani i zobaczeniu i wyliczeniu jej godzinowej stawki bądź miesięcznej ! Niania z polecenia jest norma ... No ale w przypadku kradzieży to ciężki orzech zeby zaufać kolejnej !
Niania która chce zarabiać i byc zatrudniona powinna posiadać papiery pedagogiczne , psychologiczne , ogólnie wychowawcy itd ... Wtedy taka osoba moze rządca od pracodawcy steki godnej niani ... Plus zgoda na filmowanie i oglądanie !
Z tego co wiem rodzic moze nagrywać bez zgody niani ! Tylko pod jednym warunkiem ze nie udostępni nagrania na Fb, itd społecznościowych ! Jedynie moze pokazać nagranie policji ! Teraz jest 500+ i każda mama chciał by siedzieć w domu i opiekować sie obcym dzieckiem za bóg wie ile pieniędzy ! Kazdy rzekomo kocha dzieci ! Tak kochają ze krzywdę robią ! Tyle sie słyszy o maltretowaniu dzieci o gwałtach ! Ale niania chce full pieniędzy za opiekę ! Czy któraś niania tu czyta artykuły o nianiach ! Nianie coraz cześciej sa sprawdzane ! W Gdańsku niania dziecko tłukła , w Gdańsku niania dziecko autystyczne molestowała .. Jest duzo przypadków ! Ale niania chce i chce ale czy jest warta !? Hmmmm dlatego radzę kamerkę zamontować :))
Powinny byc zamontowane kamery zeby rodzice mogli oglądać swoje pociechy ! I to powinno byc normalne w domu przy zatrudnieniu niani i zobaczeniu i wyliczeniu jej godzinowej stawki bądź miesięcznej ! Niania z polecenia jest norma ... No ale w przypadku kradzieży to ciężki orzech zeby zaufać kolejnej !
Niania która chce zarabiać i byc zatrudniona powinna posiadać papiery pedagogiczne , psychologiczne , ogólnie wychowawcy itd ... Wtedy taka osoba moze rządca od pracodawcy steki godnej niani ... Plus zgoda na filmowanie i oglądanie !
Z tego co wiem rodzic moze nagrywać bez zgody niani ! Tylko pod jednym warunkiem ze nie udostępni nagrania na Fb, itd społecznościowych ! Jedynie moze pokazać nagranie policji ! Teraz jest 500+ i każda mama chciał by siedzieć w domu i opiekować sie obcym dzieckiem za bóg wie ile pieniędzy ! Kazdy rzekomo kocha dzieci ! Tak kochają ze krzywdę robią ! Tyle sie słyszy o maltretowaniu dzieci o gwałtach ! Ale niania chce full pieniędzy za opiekę ! Czy któraś niania tu czyta artykuły o nianiach ! Nianie coraz cześciej sa sprawdzane ! W Gdańsku niania dziecko tłukła , w Gdańsku niania dziecko autystyczne molestowała .. Jest duzo przypadków ! Ale niania chce i chce ale czy jest warta !? Hmmmm dlatego radzę kamerkę zamontować :))
to moze zobacz czy nie ma ofert na http://www.opiekuj.pl
zapraszam do sklepu ze zdrową zywnoscia https://www.fitzdrowie.pl