Widok

Ile płacić za opiekę nad dwójką dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może słyszałyście, ile ktoś płaci niani za opiekę nad dwójką dzieci. Chodzi mi o ceny w Trójmieście, dzieci w wieku: 6 miesięcy oraz 2 lata+3 miesiące
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przy takich maluchach i dwójce minimum 1500zl moim zdaniem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
spokojnie do 1000 zł znajdziesz panią.
U mnie za 1100 zł jest 10 godzin dziennie przez 5 dni.
W zakresie obowiązków tylko i wyłącznie dzieci- odgrzanie obiadu, bez prania, prasowania itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Uważam że 1000 - 1500 / mc
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja 1200 to płace za jedno dziecko i uważam ze to i tak mało jak na taką odpowiedzialność.
image
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
moja znajoma opiekuje sie dzieckiem 8 godzin dziennie dostaje 1200 zl

i to jest taka przyzwoita kowta

ktos napisal ze daje niani 1000 za 10 godzin dziennie....uwazam ze to jest troche wykorzystywanie gdyz jest to ogromna odpowiedzialnosc , choc moze niania sie na to godzi ,nisko sie ceni albo nie ma pojecia o stawkach jakie panuja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro ktoś się zgodził na taką pensję to nie rozumiem, dlaczego piszesz o wykorzystywaniu. Chyba jak idziesz na rozmowę kwalifikacyjną to mówisz ile chcesz zarabiać a jeśli proponują ci mniej nie podejmujesz pracy. Niani ta kwota odpowiada więc nie wiem skąd to oburzenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kurcze, dziewczyny! Nie wiem, czy się cieszyć, czy płakać... Obecnie mamy opiekunkę dla synka i płacimy 1100. Do obowiązków należy tylko i wyłącznie opieka. Kiedy szukaliśmy pod koniec mojego macierzyńskiego, to tylko słyszałam, że minimum 1500. No, były też "tańsze" panie, których sama się bałam... Ale obecnej pani nie chcę w przyszłym roku powierzać dwójki, bo nawet przy jednym dziecku mam do niej zastrzeżenia... A gdzie znaleźć nianię dla dwójki i w normalnej cenie? Gdzie Wy szukałyście?
przy dwojce to minium 1500 - oczywiscie bez sprzatania i gotowania ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też uważam, że przy dwójce dzieci minimum 1500 (bez usług dodatkowych)
Tymbardziej, ze żadne z dzieci nie będzie przez czas opieki w przedszkolu czy szkole...
Ogromna odpowiedzialnosc i ciężka praca

Ja płacę 1000 za jedno dziecko -
2 tyg w miesiącu od 7 do 15, a 2 tyg od 11-16:30 - czyli nawet nie wychodzi po 8 h/dziennie i wcale nie uważam, że płace jakoś dużo...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzę po sobie,że z moją dwójką to można czasem wysiąść i tu mówię głównie starsze doakazuje, a młodsze trzeba pilnować żeby starsze mu nic nie zrobiło. Za chcwilę, jak mała zacznie raczkować to dopiero będzie kongo, więc 1500 na pewno nie mniej.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja oddałem syna i córeczkę do... punktu przedszkolnego w Sopocie. Za dwójkę płacę 1080zł plus wyżywienie. córeczka skończyła 2.5 roku a synek będzie miał 5lat.
jak ja szukalam do dwojki niani, to kwota jaka najczesciej slyszalam, to bylo 1200 zl.
ja obecnie place 800 zl za jedno dziecko, jestem bardzo zadowolona z opieki i z podejscia do mojego szkraba, i niania godzi sie na takie rozwiazanie, bo chetnie pilnuje mi malucha... na dodatek jest to pani sprawdzona, bo pilnowala mi juz starszego syna wczesniej
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak można pozostawić dziecko pod opieką Pani do której ma się zastrzeżenia????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też będę szukać opiekunki do moich dwóch maluchów i już mnie to przeraża. Dzieciaki będą mieć 3 lata i 1 rok. Mam nadzieję że za 1500 ktoś się znajdzie bo inaczej zbankrutuje. Piszcie dziewczyny ile płacicie nianiom w Gdyni.
cecha-z jakiej dzielnicy jestes?
może pomoge....
Jestem niania i powiem wam ze za kazdym razem jak dzwonia do mnie mamy z zapytaniem,, ile biore'' nie interesuje ich zeby przyjsc najpierw porozmawiac i potem sie ,,dogadac'' co do kwoty. Ja biore 6 zl za godzine w tym wliczone jest jedzenie i ta kwota dla wielu z mam jest za wysoka wiec przepraszam was bardzo ale praca jaka wkladam w zabawe, nauke i bezpieczeństwo pociech powierzonym mnie nie jest zbyt wysoka cena.
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja place 7zl/godz, niani w Gdyni. 1 dziecko, tylko opieka oczywiscie. Niania jest z nami juz dlugo, synek chodzi do przedszkola, niania odbiera go w niektore dni, plus niektore weekendy do poludnia.
Gdy synek nie chodzil do przedszkola, takze calkowicie dostosowywalismy sie do dni i godzin pasujacych niani. Przychodzila kiedy mogla i na ile mogla, oczywiscie jesli nam nie pasowalo to nie przychodzila wtedy ;) .
Dostaje premie i drobne prezenty, zaokraglam zawsze kwote tygodniowa.

Gdyby to byl normalny etat, 8-10 godzin dziennie to pewnie musialabym placic wiecej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak sie zastanawiam ile zarabiacie Panie, które płacicie 1500 za opiekę nad swoimi pociechami? bo rozumiem, ze to jest odpowiedzialność pilnujac szkraba. Tylko jakie mamy stać na taka płace dla opiekunki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro takie kwoty padaja to niektóre z mam stać :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie nie będzie stać:((( i dlatego boję się mieć drugiego bobaska, ale mam nadzieję że natura za mnie zadecyduje:) i wtedy będziemy musieli dać radę.
image
Jezeli ja wezme pod uwage swoja pensję to tez wydawałoby sie, ze nie stac mnie na nianie :) a przynajmniej, ze mi sie to srednio oplaca....
Aleeee opłata za nianie jest wliczona w nasz budzet domowy, moja pensja, pensja męża i wiadomo, ze co miesiąc mamy wydatek pt. "tysiak dla niani" :)
Nie mamy zadnego kredytu wiec pewnie przez to jest troche latwiej :)
image
dlaczego niektorym sie wydaje ze pracujac jako niana pracuje sie slabiej? lepiej? mniej odpowiedzialnie?? i dlaczego nianiom nie mozna placic wiecej?! biorac pod opieke cudze dziecko biore za nie ogromna odpowiedzialnosc ! a jak jeszcze sie ma bardziej trudne dziecko to chyba nie ma o czym mowic....ponadto czas i zaangazowanie w opieke , to nie tylko posiedzenie przy dziecku ale jak juz zostalo napisane zabwa, nauka itd....zwlaszcza jak dziecko jest starsze i wymaga aby poswiecac mu maxymm uwagi.....to taka sama praca jak kazda inna - a czasem i ciezsza bo nie siedzi sie za biureczkiem np jako sekretarka i nie podaje kawy a w miedzyczasie pilujac paznokcie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Płace 1500 zł za dwójkę (3 lata i 1 rok). Synek w przedszkolu, wiec nim tylko dorywczo w czasie choroby. Niania dodatkowo gotuje:)
Podbijam ile płacicie za dwójkę dzieciaczków (małych 12 m-cy i 3 lata). Chodzi mi o Gdynię.
Ja jak dorabiałam sobie kiedyś jako opiekunka, zarabiałam opiekując się dwójką 12 zł/godz
image

image
Ale widze,ze teraz jest trudno oprace i coraz wiecej nian szuka pracy.
Gdy ja 3 lata temu szuakalam niania do dwojki dzieci, rok i 3 lata, to ponizej 1200zl nie znalazlam.
teraz kolezanka jest w nalaogicznej sytuacji i gdy terz robi rozpoznanie, to ma juz kilka poleconych nian,ktore zadowola sie 900-1000zl.kilka wprost powiedzialo,ze musialo znizyc ceny, bo stracily pracy, bo ich pracodawczynie zostaly zwolnione ze swojeje pracy....
no ja opiekuje sie dziecmi i biore tak ok 1000zł
image[/url]
image[/url]
jednym
image[/url]
image[/url]
czy 1800 za dwójkę byłoby ok. ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z pewnością.. Ja i bym się cieszyła z niższej kwoty.. ;) patrząc jak były propozycje 800 zł.. hy hy..
Kasiu kwota jest bardzo ok ja na pewno bym się zgodziła za taką pensję pracować i nie miałabym problemu żeby czasem nawet pomóc coś w domu czy w kuchni. Mam bardzo duże doświadczenie jako Niania,mój najstarszy odchowany Maluch ma już w tej chwili 10lat sama powoli się rozglądam na nowa pracą bo niebawem rozstaję się z moim małym Stasiem czego bardzo żałuje bo mam teraz cudowną rodzinkę no i powoli czas czegoś szukać.Byłam już na kilku rozmowach i powiem Wam,że rodzice sa zszokowani kiedy mówię,że np.upiorę ubranko jak Maluch ubrudzi marchewką czy pozmywam po sobie przeciez to naturalne nie wyobrażam sobie zostawic po sobie brudnych naczyń czy bałaganu w pokoju,nie wiem może mają złe doświadczenia. Jeśli masz ochotę porozmawiac pisz na maila.
image
ja pŁace niani 900zl,ma 2 dni w miesiacu wolne i weekendy wszystkie wolne tez ma,chcialabym wiecej dac ale mnie nie stac na wiec inaczej nie oplacalo by mi sie wracac do pracy,a i zaprowadzam synka wiec nie musi nigdzie dojezdzac,czy tez dochodzic,moze zrobic w domu obiad i posprzatac,a dziecko jest przypilnowane,spacerki,zabawy itd my jestesmy zadowoleni a i niania tez (bynajmiej tak mowi ;) )
asienka.. Ja to rozumiem.. Tzn to, że ktoś może dać max tyle i tyle.. Jeżeli ktoś też ma mało, to z uśmiechem na buzi weźmie opiekę nad dzieckiem.. :)
i też bym nie potrafiła tylko opiekować się dzieckiem.. Na pewno posprzątałabym po dziecku, a nawet i mieszkanie.. Bo np jak dziecko śpi, można ogarnąć i mieszkanie.. :) ale to zależy od podejścia niani.. ;)
no dokladnie,tyle ze niania pilnuje mego synka u siebie ze czego jestesmy zadowoleni ,pozdrawiam
ps.mieszkamy w rumi dla wiadomosci zalozycielki watki ;)
No wiem kwestia jest dogadania
wiadomo ze jako niania chcialo by sue duzo ale jako mama dajaca niani to wiadomo oszczednie ale patrzac pod swojim kontem to chcialo by sie dac duzo by grac fer

kwestia dogadania sie co do rzeczy robienia w domu i pieniazkow :)
image[/url]
image[/url]
Jeśli ktoś z was szuka Niani to chętnie oddam moją :)
Syn idzie do przedszkola od lutego i nasz obecna Niania już szuka nowego obiektu Miłości :) W tej chwili do nas do Gdańska dociera SKM z Sopotu. 2 lata opiekowała się Młodszym synkiem, ale gdy starszy był chory to miała dwóch. Opieka nad dziećmi, gotowanie zupek, ziemniaków - drobiazgów, prasowanie. Czasem sama z siebie sprzątała, myła okna. Sumienna i odpowiedzialna Osoba dla której wystawiam referencja z najwyższą Oceną!
Kontakt jandj@gazeta.pl
Może podeślij Panią pod jakies ogłoszenie z trójmiasta?
Ja obecnie też szukam pracy jako opiekunka, w poprzedniej pracy zarabiałam 1500 zł za jedno dziecko uwierzcie mi, że tyle pracy i serca trzeba włożyć w DOBRE wychowanie malca, że się w głowie nie mieści, lecz ja kocham dzieciaczki i serducho bym oddała! :)
image
ja poszukuje niani dla swoich synków: jeden 2 latka drugi 4 latka.ogólnie w obowiązki niani wchodza zajmowanie sie dziecmi zabawa. podgrzanie i podanie obiadku czy owoc na drugie sniadanko.młodszego trzeba jescze przewijac. chłopcy sa raczej grzeczni i i nie sprawiaja wiekszego klopotu.
szukam niani od poniedziałku do piatku na 7 godzin dziennie.czasem moze zdazyc sie dłużej np 8-9 godzin.
moge zaproponować 800 zl .w innym przpadku nie opłaca mi sie wracać do pracy.
czy byłyby jakieś pani zainteresowane ?
oczekuje niani która kocha dzieci ,która naprawde potrafi dobrze sie dziecmi zajać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Za dwójkę 800 zł? zenada trochę..

Zajmowałam się dziećmi od 18 roku życia więc 7 lat temu. Zaczynałam od stawki 1000. Przy obecnym doświadczeniu (osoby prywatne, złobki) za 2 dzieci poniżej 1500 nie zeszłabym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
niania z gdyni najlepiej okolice obłóża oksywia pogórza babie doły
To idz sama za 800 zł do pracy. Ciekawe czy opłacałoby Ci się. Żenaddda.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
No świetnie takie madre jesteście... ja teraz jestem bezrobotna, zarejestrowałam się w UP. I jakie otrzymuje oferty ?? średnia pensa "na rękę"to około 1 tyś zł, a czasem nawet mniej !!
Ale oczywiście , pracy przecież jest pełno....
i niby ile mam zaplacić opiekunce??? 1500??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ale ludzie nie dajmy się zwariowac,ja również byłam opiekunką i to dwukrotnie! Pierwszy raz mialam 1300 za jedno dziecko a drugim 1700 za dwojke dodam ze dzieci byly naprawde energiczne:)))
ja wychodzę z założenia, że skoro panie w przedszkolach zarabiają nieraz jakieś 1200 zł (i więcej oczywiście też) za opiekę nad 15 dzieci, to dlaczego niania z dwójką ma zarabiać jakieś ogromne pieniądze? Poradzi sobie z 15, to i z dwójka sobie poradzi.
Umówmy się, nie stać nas wszystkich na danie pensji 1800zł niani, skoro same tyle czy mniej zarabiamy. A można znaleźć świetne panie, dziewczyny, z sercem na dłoni, które zgodzą się na pracę za mniejsze wynagrodzenie i wliczone w to np. wyżywienie czy przyjazd/dojazd. Zgodzę się, że powierzamy obcym nasze największe Skarby, ta opieka jest w pewnym sensie bezcenna, ale praca niani jest rewelacyjna. Sama taką kiedyś wykonywałam i było cudownie! Do tego ugotowałam, posprzątałam, to był luksus, nie praca (opiekowałam się dwójką dzieci)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Tak ale ta Pani w przedszkolu nie jest jedna na taka grupke 15 osob wiec moze sobie i 1200 miec .
mk.. od kiedy potrzebujesz..? I na jak długo (przewidywalnie)..?
I czy niania może mieć przy sobie dziecko..? Np 4 letnie..?
Sonka:
ale te panie mają także opłacone ZUSY i wszystkie inne składki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tj. jakie ? Bo oprócz składek zus i zaliczki na podatek to jakoś nie kojarzę innych składek :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a na ubezpieczenie zdrowotne?
To inna składka niż ZUS.

Pensja netto 1200 oznacza 1600 brutto.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nieprawda, to składka którą odprowadzamy do Zus :)
ja mam zawsze liczone osobno - na ZUS chorobową ( oraz emerytalną, rentową) a oprócz tego ubezpieczenie zdrowotne - firma mi to odprowadza - więc nie wiem gdzie to dokładnie idzie, ale osobno jest zliczane, poza składkami na ZUS
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
składka na ubezpieczenie zdrowotne płacona jest z wynagrodzenia pracownika, a raczej potrącana głównie z jego zaliczki na podatek dochodowy

wiekszosci nian nie zalezy na skladkach bo zazwyczaj maja emerytury lub renty ;p
Mjakmama ja się jak najbardziej zgadzam, z tym co napisałaś, co nie zmienia faktu, że to nadal składka odprowadzana do Zus :)
coś takiego znalazłam:
"Składka na ubezpieczenie zdrowotne jest odprowadzana do Narodowego funduszu Zdrowia za pośrednictwem Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. "

No ale odbiegliśmy zupełnie od tematu ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
zaczynam prace od połowy marca lub od poczatku kwietnia . a nianie napewno do końca roku lub nawet do konca stycznia 2013.gdyz od lutego beda chodzić do przedszkola. tak oczywiscie moze być niania z dzieckim a jak jeszcze 4 letnie to naet lepij beda mieli towarzysza do zabaw.
mama klaudii- a skad jestes? i czy byłabys zainteresowana ?
Hej kobietki może któraś potrzebuje opiekunki ?Mogę zaopiekować się maluszkiem u siebie w domku przy 2 moich dzieciaczków .Mieszkam we Wrzeszczu .madziuszka83@o2.pl
mk.. Pogórze.. :) ja nie.. Chociaż zastanawiałam się.. :) ale obecnie mam pracę i raczej nie chcę z niej rezygnować.. ;) co innego, gdyby to były godz popołudniowe i "pół etatu" .. :)

Miałam na myśli znajomą, ale rozmawiałam z nią dzisiaj i niestety nie może.. następna dzidzia w drodze.. ;)
jaka stawka w Gdynia za 5h dziennie do dwójki. Chodzi o odebranie ze szkoły, przedszkola i przyprowadzenie do domu i ok 4-5 h do powrotu rodziców. Dzieci 6l i 4l.
myślę,że 1 700zł,,,,,,,,,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Uwazam, ze jak zamokolo 5h, to kwota jaka bym zaproponowala niani to 1300zl
Podbijam jaka stawka do dwójki dzieci jedno szkolne drugie w przedszkolu na ok. 4 -5 h dziennie. Chodzi mi o Gdynię.
za 5h dziennie to 100h m-cznie 800zł
800 to chyba rozsądnie. Jeżeli ktoś płaci 1700 za 5 godzin za dzieci w tym wieku to ja chętnie się zatrudnię :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
1700 to ja płąciłam za 10 h
Moja mama pilnuje dziecko od poniedziałku do piątku od 7-17 to dostaje 1400 zł
Może wypowiedzą się mamy z trójmiast które zatrudniają dorywczo nianię ile płacą za godzina i dzieci w jakim wieku? Czy są tu nianie co zgodziły by się na stawkę 10 zł/h za dwójkę dorywczo.
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
jA swojej place 10 zl/h, ma 2 lub 3 dni w tygodniu. Myślę ze za 2 większych też by się zgodziła za 10 zł. Moja kumpela ma nianie dorywczo na popołudnia i też jej daje 10 zł h, chyba ze bierze ja na np. 2h, wtedy dorzuca za bilety
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry