Widok

Ile razy dziennie Wasze roczne-półtoraroczne pociechy dostają mleko?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mój synek ma 14 miesięcy i chyba za dużo mleka je - przez to nie bardzo ma ochotę na inne, stałe produkty - mleko dostaje rano o 7, o 11 i przed spaniem.W międzyczasie zupka/obiadek, owoce, deserek, parówka itp. Nijak nie mogę go przekonać do szyneczki czy kanapki....
Może powinnam odstawić mu to mleko o 11?

Jak to jest u Was?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moj synek dostaje 2 razy dziennie mleko czyli rano o 6 i przed spaniem
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córcia też ma 14 miesięcy. Pije mleko rano i wieczorem przed snem. Ogólne zalecenie jest, żeby dziecko wypijało około 0,5 litra dziennie, ale można to zastąpić również kaszką czy jogurtem.
image
moja dostaje tylko rano ok. 7 i to w tydodniu bo wstajemy do pracy/żłobka, a tam o 9 mają śniadanko, w weekendy śpimy do 9 więc zaczynamy od śniadanka.
daję jej więcej przetworów mlecznych niż samego mleka- kaszki, serki, jogurty.
A do skończenia 18mcy na noc piła mleko z piersi.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Mala ma 15 mies i pije rano ok 200ml i przed snem ok. 300-320ml czasem wypije do sniadania ok. 150ml ale dosc zadko.
U nas podobnie. Kasza rano i na sen. Czasami zdarza się w południe, przed lub po obiadku jeśli ma zamiar się drzemnąć ;). Ale z reguły dwa razy dziennie
imageimage
image
Miśka też dwa razy dziennie mleko - rano i przed snem po ok 260 ml.
Oprócz tego kaszka albo jogurt, twarożek.
imageimage
dwa razy dziennie...rano i wieczorem po ok.180 ml
image
image
Moja w tamtym okresie jesli juz łaskawie wypiła :) to nie wiecej niz raz dziennie.... przemycalam w kaszkach, jadla jogurty i serki :)

teraz od kilku miesiecy jak tylko otworzy rano oczy to woła mlekoooooo :) i wypija około 180 ml, wieczorem mleka nie przełknie....
image
Moja tylko raz dziennie, wieczorem odkąd skończyła rok.
moj pije kasze 2 razy dziennie.od 2 dni zamiast porannej kaszy dostaje mleko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dwa razy (śniadanko i kolacja) po 210ml + jogurcik w ciągu dnia. Ale nie daję żadnych kaszek.
A moje dziecko nie chce pić wcale.Idzie spać bez kolacji,bo jest niejadkiem przeokropnym,więc mleko mu daję przez sen,rano jak się dobrze wybudzi nie wypije choćby nie wiem co,no chyba że dopiero oko otworzy.Kaszek nie jada wogóle,mam z nim problem.
dzięki, widzę że zdecydowana większość je dwa razy dziennie - zrezygnujemy chyba więc z tego o 11 na rzecz jogurtu;-)Może lepiej zje mi obiad;-)
dzięki!
2 razy zdiennie, rano i wieczorem ale musi dobrze spac żeby wypił kaszkę, wieć zcasem czekam az do 24tej aż porządnie zaśnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

do góry