Widok

Ile trwał Wasz drugi poród?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój pierwszy poród zaczął się od odejścia wód płodowych, skurczy nie było więc dostałam oksytocynę, po godzinie pojawiły się pierwsze mocniejsze skurcze. Po następnych niecałych 6 mała była już na świecie. Zastanawiam się ile potrwa drugi poród, wiem że to rożnie może być ale chciałam podpytać jak to u Was było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie pierwszy zaczął się odejściem wód, skurcze przyszły same po 5 godzinach, po kolejnych 5 było po :)
drugi poród zaczął się skurczami, pęcherz przebili mi po 6 godzinach i po niecałej godzinie było po ;)
Pierwszy 5,5 h zaczelo sie skurczami pozniej wody same odeszly drugi porod 7h skurcze pozniej ppdczas badania polozna przebila mi pecherz mysleli ze szybko urodze bo na poczatku na to wskazywalo dlatego noc mi nie dawali na przyspieszenie i trwalo to dluzej :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pierwszy poród po terminie.
Bez skurczy ani odejścia wód podali mi oxytocynę i po 15 min synek był na świecie.
Drugi poród - było rozwarcie ale nie było akcji. Dostałam oxytocynę. Dostałam skurczy. Dwa skurcze parte i drugi synek był ze mną.
Poród był szybszy od poprzedniego bo trwał jakieś 15 min.

Oczywiście czas podaję od podania oxytocyny. Wcześniej byłam w szpitalu i nic sie nie działo (czułam się jak na koloniach ;) ).

Śmialiśmy sie z mężem ze podczas trzeciego porodu to urodzę podczas podłączania kroplówki ;)
Moj drugi poród w sumie trwał 5 min, przebili pęcherz dostałam mocnych skurczy i synek wyskoczył Wszyscy włącznie z lekarzem i położna byli w szoku szybkością akcji, gratulowali książkowego porodu i śmiali się, ze taki poród nadaje się do telewizji
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierwszy od 21 a o 10.15 następnego dnia urodziłam. .a drugi..skurcze zaczęły się o 16 tej ale takie leciutkie. .później o 20 tej juz takie mocne a urodziłam o 22.00 wiec drugi poród o wiele lepszy!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierwszy poród 12 dni po terminie,odeszły wody,zaraz skurcze,w sumie cały poród trwał 8 godzin,drugi w terminie,wody też odeszły ale nie było skurczy,przyszły po 15 godzinach i też trwał 8 godzin.Teraz mam nadzieję że w końcu mniej bo coraz poważniej zastanawiam się nad ZZO.
drugi poród 3,5 godziny od zapisania do szpitala, szybko i małoboleśnie, skurcze rozwierające nie bolały tak bardzo jak przy pierwszym, dużo mniej a potem na porodówce miałam zzo, więc lajcik. Pierwszy od zapisu 7,5 dla porównania i koszmarnie bolało zanim podali zzo. U mnie drugi naprawdę o niebo lepszy.
Pierwszy od 22 kiedy to odeszły wody do 7. Skurcze znikome więc podanie oksytocyny o 4 nad ranem a potem chodzenie po ścianach z bólu...
Drugi ekspresowy bo o 5:50 obudziły mnie skurcze już bardzo bolesne a o 6:55 poród. Wody odeszły w trakcie badania w szpitalu. Mniej bolesny poród i bez cięcia.
pierwszy porod 12 godzin
drugi 14 godzin
I poród 30 minut
II poród 20 minut
serio, moje dzieci świetnie się spisały:)
pierwszy poród skurcze zaczęły sie o 4 rano nieregularne.o 17.30 trafiłam na porodówke..droga przez mękę..o 2.55 urodziłam
drugi poród skurcze od 8 rano. o 17.55 wjechałam na wózku na porodówke :) i o 18.25 urodziłam :)
ekspresowo :)
image
Mój pierwszy poród od pierwszego skurcza do pojawienia się dziecka trwał ok 4 godz.
Przy drugim porodzie było zupełnie inaczej, wszystko trwało ok 9 godzin.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

do góry