Widok

Ile was kosztują badania w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się czy ktoś to wszystko policzył. Niby mamy darmową służbę zdrowia, ale o tym, że to fikcja wie chyba nawet premier. Zatem powiedzcie moje drogie ile płacicie za wizytę u gin, usg, morfologie i badania prenatalne. Piszcie za ile, u kogo i gdzie. Może uda się innym nie przepłacać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba dlatego Pani nie płaci bo lekarz jest ze szpitala,ja tak miałam z pierwszym synkiem mój lekarz przyjmował w szpitalu i tez nie płaciłam teraz przy drugiej ciąży chodze w prawdzie na NFZ ale za wszystkie badania płace.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jezeli nie wiesz chodze do lekarza państwowo i tez płacę za wszystkie badania wiec ty nie płacz albo sie nie chwal ile to musisz wydac .Witaminy kazda ma takie same a nie droższe ,zmien aptekę pewnie w innej jest taniej:)Wogóle jestes strasznie bezczelna adając takie pytania a Ty dlaczego zaszłas zeby sie chwalić ile to na lekarza wydajesz.Puknij sie!!!!!!!!!!!!!!
chodziłam całą ciążę do ginekologa na NFZ. Ani grosza nie wydałam. Dawał skierowania na toxo, cytomegalię, HIV, wymazy itp....
Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to nie było problemu by się zapisać ok. 8 tyg. na wizytę bo położne mają "okienka" specjalnie przeznaczone dla ciężarnych, żeby móc je gdzieś wcisnąć ;)
Ja chodze do Swissmedu w Gdańsku, mam wykupiony abonament, koszt 200zl /mc w tym wszystko wliczone, wszystkie usg, badania i wiele innych specjalistów jeśli mam taką potrzebę. Dopłacałam tylko za test Papa.
A co ty jesteś taka szybka żeby oceniać innych, co cię to obchodzi na co kto narzeka? Twoja wypowiedz jest niestosowna i w ogóle nie związana z tematem, chyba , ze chciałas pokazać jak inni sa biedni na twoim bogatym tle? Nie twoja sprawa po co kto w ciąże zachodzi, nie wszyscy maja tyle samo kasy, a ty nie udawaj zdziwionej życiem. Ogarnij sie
ja przez całą ciąże chodzę do lekarza w przychodni i nic nie płaciłam za żadne badanie tylko usg połówkowe ale to prywatnie.
image
W Zabrzu w Śląskim Laboratorium Analitycznym na dzień 18.02.2013 badanie hiv ,hcv, toxopla. 2 grupy kazde z nich kosztowało 40 zł plus 2 zł pobranie ,wyniki były następnego dnia.morfologia, mocz po 8 zł, VDRL 9 zł
To że masz n******* w kij kasy nie znaczy ze wszyscy maja!

Kobieta która marzy o dziecku musi mieć w kij kasy??

nie wydaje mi sie...każda chce zostać matką nawet ta która nie ma tak n****ne od pieniedzy w glowie jak Ty!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
witaminy pewnie bierzesz nie "z tych lepszych" tylko "z tych droższych" - a w ogóle lepiej milcz kobieto!:)
pewnie wkrótce w jakimś wątku będziesz się licytowała ile wydajesz na zabawki i ubranka;p
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co cię to interesuje po co zachodziła?? Może nie każdego stać na prowadzenie ciąży prywatnie i na witaminy po 60zl, jak w ogóle możesz zadawać takie pytania ...?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wizyty na NFZ
Badania podstawowe jak mocz (ogólny i posiew) , morfologia, glukoza, tsh tez NFZ
Badania krwi dodatkowe- prywatnie Toxo- 4x36, CMV 2x28, ft4 - koło 15zł ale nie pamietam
No i póki co ( 29tc) 2 badania prywatne USG 2x150 plus jeszcze dwa mnie czekają wiec łącznie 600zł
Czyli łącznie koło 800zł plus na początku jeszcze tabletki, kwas foliowy, witaminy, luteina.. wiec całą ciąża kosztowała mnie koło 1000zł
image

skoro tak płaczesz ze tyle cie kosztuja te badania to po co w ciaze zachodzilas??????? ja co miesiac na wizyte wydaje po 200 zl,usg tez 200, badania ktore zleci lekarz tez robie prywatnie i jakos nie uzalam sie ze to tyle kosztuje a witaminy tez biore te z lepszych ok 60 zl za 30 szt wiec wiesz........
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 40
na pewno nie wypisze,obowiązują pewne procedury .Skierowanie na badania wystawiane są pacjentkom prowadzonym w danej poradni!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokladnie masz racje :) ja rowniez mialam wszystko na NFZ, jedynie usg genetyczne robilismy prywatnie.
Tak ciężko odpalić google, namierzyć nr. tel, zadzwonić i zapytać?

My w ciąży jedyne 80 zł za ostatnie prywatne badanie gin. zakończone skierowaniem do szpitala.

Bez przesady, nie mieliśmy ciśnienia. Bo i o co? W końcu za coś się płaci 300 zł. składki zdrowotnej z pensji. A ginekologa się zagadało, dlaczego nie kieruje na to badanie czy tamto i w końcu skierował na całość w ramach NFZ.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

jak patrze ile wydajecie niepotrzebnie za badania to szok 350 zl za pietrwsze4 badania oszalalyscie????? ja chodze do dobrego lekarza i ni9c nieplacilam po co prywatnie????jak jest ubezpieczenie.no i ludzie pytaja o toxoplazmoze a wy ciagle o tym samym masakra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny. Może któraś sie orientuje, jak chodzi się do Pro Feminy w Wejherowie na NFZ (w ciąży) czy za wszystkie badania się płaci, czy jak to tam wygląda??
Ja robiłam w szpitalu na Zaspie i płaciłam około 60 zł.
hej a ile czasu jest "wazne" skierowanie na badania od lekarza w przychodni? i jeszcze pytanko dla tych co robily prywatnie badanie ft3, ft4 i tsh - ile kosztuje ta przyjemnosc?
ja chodzę na NFZ w Gdańsku ul. Abrahama,
- wizyta co miesiąc,
- na wszystkie badania mam skierowanie,
- płace tylko 30 zł za USG, no i za USG genetyczne w 12 tc. 130 zł
- na razie wydaje kasę na duphaston, kwas foliowy, feminatal i usg ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

do góry