Widok

Ile ważą i ile jedzą wasze 2,3 miesięczne dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To pytanie do mam karmiących sztucznie lub mieszanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja tydzień temu ważyła 5560
Zjada od 100 do 150 ml (karmiona sztucznie). Zależy jaki ma apetyt, rano wypija zawsze ok 150 ml.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaś w 3 miesiacu ważyl 5800kg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sara ma 3,5 miesiaca.Wazy 7 kg.zjada po 100-120 ml.czasm 150ml.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój za 8 dni kończy 3 miesiące, waży 6200g i zjada 5 razy od 170-200ml. Jak się urodził wazył 4276g.
pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bardzo ładna waga.Urodzony 30?no to mamy w tym samym wieku dzieci.Mój waży teraz 5600.Zjada nie za dużo bo tak od 90-150 6 razy na dobę.A waga urodzeniowa to 3800.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mój waży 7400 g ;) ale karmiony tylko cyckiem wiec nie wiemile zjada ale je co 2h czasem 3h
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz dużo pokarmu,ale Ci zazdroszczę,ja miałam mało,synek jak skończył miesiąc przybrał tylko 480 gram,to było zbyt mało i lekarz zalecił dokarmianie,trwało to miesiąc i teraz jest tylko na sztucznym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak, urodzony 30.01. o godzinie 21:55;]
pozdrowionka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
średnia waga na miesiąc do pierwszego półrocza dziecka wynosi ok 750 g
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
mój malucha ma 2.5 miesiaca zjada malutko od 80 do 130 calom noc przesypia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
przybiera normalnie na wadze ylko malo je po calej nocy niejedzenia zje tylko 90 tak to tylko do 120 ml nie wiecej co 4 godzinywazy teraz 6100 tez malo sie zalatwia jak przyszly upaly czy moze ktos mi doradzic jak wasze dzieciaki jedza?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja mała ma prawie 3,5 msc waży ok 6,5 kg, jest na cycku tylko na noc jej daje modyfikowane. A jak się urodziła to miała równo 4 kg!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zuzanka urodzona z wagą 3450g karmiona sztucznie Nutramigenem mając 2 miesiące jadła 500-600 ml/24H rozłożone na 7 posiłków, ważyła wtedy 5200g. Kiedy Mała skończyła 3 miesiące zaczęła jeść ok 700 ml/24H ale już rozłożone na 6 posiłków i ważyła 6000g. Wagę ma jak najbardziej prawidłową co mnie cieszy niezmiernie bo martwiłam siękiedy jadła mi bardzo mało w 2 miesiącu ale upały nie miały wpływu na jej wagę :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
a moja kruszynka za 11 dni skończy 3 miesiące i waży 7 kg jest tylko na mleczku mamusinym :) a urodzila sie miesiąc przed terminem z waga 2450 :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja jutro konczy 3 miesiace i 2 tygodnie temu wazyla 5100,jest na sztucznym.Zjada roznie od 120-150.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
erik ma 2,5 mies i jada 5 razy po 180 ml, wazy 6 kg pozdr.
Gabryś był ważony w dniu, kiedy kończył11 tygodni :) (4 dni temu)
ważył 5300g

jest karmiony mieszanie :) zjada 6-7 razy dziennie, z reguły po 120-135 ml:) chociaż ostatnio na noc dostaje więcej (mojego mleka-po nim szybciej jest głodny) 0 140-150ml :)

przez pierwszy miesiąc bardzo mało przybrał - był w szpitalu z ZUM, po zachłyśnięciu, po wyjściu lekarz nie zwracał uwagi na to, że mało przybiera...
po zmianie pediatry i sztucznego mleczka - zaczął rosnąć jak na drożdżach :) 1 kg w miesiąc :)
moj jutro bedzie mial 3 miesiace, tydzien temu wazyl 6770g, jest karmiony piersia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój jeszcze lepiej dziś waga mojego maluszka pokazała 8,5 kg.dziecko urodzone na początku września karmione naturalnie je w dzień co 3 godz średnio przez 8-10 min w nocy co 3-4 godz. gdzie popełniam błąd to ja już nie wiem . jest i większy od swoich rówieśników
moja mała 2 miesiące i tydzień 5100
7 tygodni waga 5600 - dziewczynka karmiona tylko piersia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
moja Niunia waży 5200
je 6*po 120ml

przez ostatnie 2 tyg przybrał 0,5 kg :))
image
Leci nam 8 tydzień, Gosia waży 4035g (waga urodzeniowa: 2350g). Karmienie mieszane - w butli podaję moje mleczko zmieszane z modyfikowanym. W zależności od proporcji Gosia zjada od 70-80ml (Bebilon Pepti bez dodatków) do 140ml (kiedy jest dużo mojego mleczka) :) Trudno mi powiedzieć, ile razy na dobę je - czasem co 2 godziny, czasem rzadziej, nocna przerwa to ok 5-6 godzin :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Moj Mały wazyl 2 tyg temu 6300 i zjada generalnie 5 posilkow na dobe po ok 160-180 ml
dziewczyny w takim razie macie fantastyczne mleczko

mój maluszek waży 7 kg - równie 3 m-ce życia. W ciągu dnia 2 razy dokarmiam, a tak lecimy na piersi.

image
Mój wyjściówki miał 3300. Teraz zjada 120-150 ml. Jest karmiony tylko sztucznie. Trzy dni temu był ważony i ma 5800

image
Moja corka ma tez 7 tyg karmiona razpiersia raz mm i waga 5kg mowia ze je za duzo...
Helo moja corcia ma 16 tygodni i wazy 7,5 kg urodziła sie 4.14 kg tydzien po terminie jest karmiona wyłącznie poersia :)
AgusiaGda jakim mlekiem modyfikowanym karmisz, ze tak ladnie rosna>?
mój tez miesiąc przed terminem się urodził jest wcześniakiem ale dogania dzieci rodzone w terminie i teraz w 3 miesiącu wazy 5620 i tez je mleko mamy :)
fajna mi kruszynka...mój się urodził z wagą 3200, teraz ma 3 miesiące i waży 5700. Je ok 300-430 ml na dobę!!! Nienawidzi jedzenia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
poprostu tak samo jak moja hehe identycznie :D
MOJ MALUSZEK JAK SIE URODZIL WAZYL 4,200 TERAZ MA 2 MIMESIACE I 14DNI I wazy 7.100
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam!
Moja córcia od dwóch tygodni jest na Bebilonie . Ma 3 i pół miesiąca- waży prawie 7 kg. Zjada co 3 godzinki około 150 ml mieszanki + miarka kaszki. Samym mlekiem się nie najadała. Od kiedy dodaję kaszkę dziecko śpi jak anioł po posiłku. W nocy budzi się tylko raz i wtedy dostaje pierś . Pozdrawiam
Mój maluszek ma 3,5 miesiąca i waży 9 kg, karmiony piersią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
zazdroszczę niektórym mamom że mają tak dużo swojego mleczka, wdać że bobaski są okazałe po maminym mleczku
ja niestety musze dokarmiać, bo u mnie produkcja słaba

moja córcia ważyła 6600 mając 3 miesiące. na samym cycku lecimy :)
synek byl wczoraj ważony i waga 5670g a ma 2 miesiace i dwa dni.
Moje bliźniaczki urodziły się z wagą 2100 i 2200g. W 9 tygodniu ważyły 4400 i 4300. Karmię je od początku tylko butlą. Jedzą porcje od 80-120 ml (w sumie na dobę 650-700ml)
moja Niunia waży tylko 4700 (wyjściowa waga była 2700) ma 3 miesiące i tydzień i zjada też zaledwie 500ml na dobę....czyli jakieś 90-140ml na jedno karmienie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Maja ma 3 miesiące i waży prawie 7 kg...tylko na cycusiu
moja coreczka obecnie wazy 4220 (ale ur sie jako wczesniak z waga 2250) i zjada po 90-120 ml (czesciej 120ml)ok 6 razy na dobe czyli ok 700 ml dziennie
aha i jest na bebilon 1
Mój Jaś urodził się z wagą 2920, teraz ma 2 mce i tydzień i waży 5050. Jest na moim mleczku + 60ml NANA na dobę. Ponieważ odciągam, to widzę ile zjada, i wychodzi około 120ml na 1 karmienie i średnio 8 karmień co daje około 900ml/dobę
image
image
Nasza gwiazdeczka za 5 dni skończy 2 miesiące. Karmiona sztucznie - Belilonem pepti. Urodziła się z wagą 3580. Obecnie waży 5600 i zjada 6 do 7 razy po 140 ml. (czyli około 800 - 900 ml./dobę). Ale powoli będzie trzeba zwiększyć "dawki", bo coraz częściej kończymy butelkę płaczem ;)
no to u mnie Blanka je b.duzo. urodzona z waga 4500g, teraz wazy ponad 6kg na pewno, je ok. litra na 24h, daje jej ok.170 7-8 razy na dobe...za 4 dni mam bilans u lekarza i bedzie wazona...
image

image
moj bobas 5 lutego ma 4 miesiace je 220ml co 3 h i wazy 8 kg
w poradniku opartym na badaniach WHO wyczytałam, że dziecko które kończy 3 miesiące waży ok 5 kg, na pewno wszystko zależy też od tego jaką dziecko miało wagę urodzeniową, ale oni przyjmują przeciętną od 2800 do 3500. Wydaje mi się że jeśli dziecko 3 miesięczne waży 7,5kg to jest znacznie za dużo, taką wagę osiągają dopiero dzieci 5 miesięczne, no ale jeśli Wasi lekarze nie mają do takiej wagi zastrzeżeń to chyba wszystko jest oki. Moja córeczka wychodząc ze szpitala ważyła 2740 za tydzień kończy 3 miesiące i waży teraz 5100, je tylko z piersi obecnie już tylko ok 8 razy na dobę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
o dzieki ola za info WHO :) nasza corcia ma 3m-ce i wazy 5270g wiec wsam raz nie jest pulpetkiem ani tez kruszyną ..pozdrawiam wszystke mamusie :)
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
Moja córeczka za tydzien skonczy 3 m-ce i cztery dni temu wazyła ok 5500g. Waga urodzeniowa 3450g. Mleko Bebilon pepti 1. Na dobe zjada ok 6-7 po 100-130 (czesciej po 100ml). Teraz zaczyna ząbkowac- dosc wczesnie- i je troszke mniej wczesniej wypijała bez problemu 130 ml na posiłek. Gdzies przeczytałam że dziecko minimum na dobe powinno wypijac 100ml na 1 kg swojej wagi, wiec chyba sie miesci w normie :-)
heh ciekawe te badania WHO tylko co ja mam na to powiedziec jak moja córa miała wage urodzeniową 4940g i wcale nie była mocnym pulputem bo miala 64 cm dł. po prostu urodziłam 3 miesieczne dziecko :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzisiaj mała kończy 3 miesiące. urodziła się z wagą 4190, teraz waży około 6300-6400g. Jada bebiko 1, po około 150 ml 6 do 7 razy dziennie. Równiez nie zgadzam się z tymi badaniami, wychodzi na to ze moje dziecko powinno przybierac TYLKO 270 g miesięcznie. Stanowczo za mało... musiałabym ją głodzic :/
Mój Synuś wczoraj skończył 3 miesiace i waży 5300 a waga urodzeniowa 3600 jest na mleku bebilon pepti a pani doktor stwierdzila ze ma niedowage i powinien przynajmniej 5800 wazyc
zjada rózeni od 100-120ml ale czeście 100ml co 3-4h a noc cała przesypia
Moja coreczka urodzila sie o wadze 4370g ma 2 miesiace i wazy 6800. je okolo co 3 godz staram ja sie przepajac. lekarz twierdzi ze to zbyt wysoka waga.
Moja 3,5 miesięczna córeczka zjada ok 120 ml co 3 godziny, rzadko kiedy co 4, wieczorem po kąpaniu zagęszczam jej mleko kleikiem kukurydzianym więc potrafi wytrzymac dłużej, np jak zje ok 20 to potem ok 1, 2 w nocy, niestety potem już nie potrafi tak długo wytrzymać i budzi się za 2,5 godziny, czasem 3. Waży ok 6 kg, jak się urodziła ważyła 3 450
Moja Lilcia ma niecale 3 miesiace wazy 5600 (urodzila sie 3010) karmie tylko piersia i je co 1-2 godziny
Mój Miki ma 2,5 miesiąca i waży 8200 g. Urodził się z wagą 3500 g. Jest zdrowy i ruchliwy. Tylko na cycku. Lekarze mówią, że na cycku tak może być i nie doprowadzi to do otyłości w przyszłości. Tylko na butelce taka waga mogłaby być szkodliwa. Dodam, że cała nasza rodzina jest szczupła.
Jejku... Mój synek ma 9 miesięcy i waży 8500 g...
image
moja Natalka w 11 tygodniu waży 5350, karmiona tylko piersią. Urodziła się 3170
Mój Marcinek skończył właśnie 2 miesiące. Waży 6600 (waga urodzeniowa 3860, przy wypisie 3670), a zjada dziennie ok. 1300ml, 7-8 posiłków po 170ml, karmiony pół na pół moim i sztucznym mlekiem.

pozdr
mój synek po urodzeniu miał 2700.
Za 3 dni kończy 3msc.
Teraz waży 6200.
Karmiony tylko naturalnie.
pozdrawiam
Kinga ważyła 3184 przy urodzeniu, jak skończyła 3miesiace 5280kg. Teraz za kilka dni kończy 4miesiące i nie wiem ile waży, nie wiem nawet ile je;) Karmię tylko piersią, w dzien domaga się często i je nieduże porcje (tak myślę), za to w nocy nie budzi się albo raz lub dwa.
to ładnie, moja nie przybiera niestety chyba tak jak powinna bo waży 4925g a ma 3,5 miesiąca (waga urodzeniowa 2960)
karmię tylko piersią ale ściągam dwa-trzy razy dziennie i podaję zagęszczony Nutritonem z powodu refluksu więc wiem, że wypija ok 120-150 je ok 7 razy na dobę - w tym raz w nocy
image
_DaMa_ nie masz czym się martwić, jeśli chcesz karmić piersią to nie dokarmiaj, bo pokarmu będziesz miała coraz mniej...
moja Zuzia urodzona 26 listopada z wagą 3050g, 12 marca miała 4566g, 19 marca 4785g, 30 marca 4890g
od początku słabo przybierała, ale żaden lekarz na szczęście nie powiedział mi, że jest niedożywiona i nie kazał dokarmiać
po prostu częściej ją ważyłam (jak widać wyżej;)) i kontrolowaliśmy, czy waga nie spada i czy na siatce centylowej nie idzie drastycznie w dół
dopiero jak miała 9 miesięcy miała spadek wagi (11 czerwca 6355g, 25 czerwca 6260) i wtedy trafiłyśmy do szpitala na badania, robili jej wszystkie, które miały w objawach niedobór czy spadek masy ciała, w tym mukowiscydoza, celiakia itd
na szczęście badania wyszły ok, a spadek wagi mógł być spowodowany biegunką z powodu ząbkowania (pierwszego dnia w szpitalu wyszedł jej pierwszy ząbek) no ale dla spokoju wolałam sprawdzić, więc siedziałam z nią kilka dni i czekałyśmy na wszelkie badania i wyniki
teraz ma 3 lata i waży jakieś 12,5 kg :) jest niższa od rówieśników i lżejsza, ale myślę, że nadrobi :) ja i mąż do pewnego wieku też byliśmy niżsi od innych :)
Zuzię karmiłam ponad rok, nie dokarmiałam mm nigdy, bo nie widziałam takiej potrzeby :) nie każde dziecko musi być pultaskiem :) moje nigdy nie miały fałdek na udach ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moje dziecko ma teraz 2.5 miesiąca i wazy 7,600 gram .. Urodził sie z wagą 3,800 a jak miał 5 tyg ważył 5,700.. Lekarze kazali mi go odchudzic, czego nie uczyniłam bo dziecka głodować nie bede a jest tylko na piersli i zjada 6 7 posiłków na dobe czyli uważam ze jest w normie .. a grubaskiem jest po mamusi, ja ja jak byłam niemowlakiem też byłam grubiutka .... ;))
Maciek 6350 w 10 tyg, czyli trochę ponad 2 mce, waga urodzeniowa 3340.
Może trochę dużo ale nie bede odmawiać dziecku jedzenia skoro chce jeść.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja corcia urodzila sie 31 maja I zjada 210ml.od 23 do rana spi cala noc. Przez dzien je co 6 godz.
mój mauszek ma 13 tyg urodzeniowa waga 3760, a teraz 7,100. zjada 150ml
Młody 3mce i 1tydzien wazy 7kg. Waga urodzeniowa 3130. Zjada od 90-120.Powinien wypijać 150,ale jeszcze nigdy tyle nie wypil,zawsze zostawia .
moje drogie.mam teraz ten sam problem.za 2tyg Gosia skonczy 3mies.je 6-7 razy na dobę po 150ml,czasem zostawia 20ml ale za godzinkę dojada.wyczytałam jak dawac dziecku jesc tzn ile 180 to stała mnozymy przez wagę dziecka w gramach i dzielimy przez ilosc posilkow na dobę.u moje niuni wychodz 150ml na ten czas dokladnie tyle ile się domaga:)
Mój syn 8tyg waga 6350, waga urodzeniowa 3550, zjada 180ml.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry