Widok

Ile ważą lub ważyły Wasze 9-miesięczne dzieci i co jedzą oprócz mleka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej mój maluch waży 11kg ale jest z tych co mają od początku dobry apetyt
jego jadłospis:
rano mleko z kleikiem ryżowym ok 8.00
obiadek różnie gotuje mu sama: zupki jarzynowe, miesko z warzywami, dziś np. zupka dyniowa ok.12.oo
deserek: jabuszko z bananem, soki (sama robię w sokowirówce)kiwi, brzoskwinia ok.15/16.00
mleko z kleikiem ok.20
w nocy budzi się na pierś
czasem daje biszkopty i chrupki kukurydziane
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja Tosia ma 8,5 miesiąca, waży ok. 7400 g.

Jej jadłospis:
- ok. 7:30- 180 ml wody + 6 miarek Nan 2R- co daje ok. 210 mleka z kleikiem
- ok. 10:30- deser (np. cały banan z kilkoma łyżkami serka homo i pokruszonymi biszkoptami albo słoiczki) - albo kisiel z soczku dziecięcego, czy budyń mleczny z mleka mod. z jakimś owocowym dodatkiem
- ok. 13:30- obiadek (np. wczoraj zupka pomidorowa z makaronem- samorobna, a tak to najczęściej ostatnio podawałam słoiczki, teraz mam ambicję wrócić do samodzielnego gotowania Małej)
- ok. 17:00- kaszka ryżowa z ok. 180 ml mleka
- ok. 20:00- butla mleka 210 ml

W międzyczasie podjada biszkopty, takie mini-krakersy, paluszki, owoce.

Mi się wydaje, że ładnie je! Nic nie marudzi, zawsze zjada całe porcje, a chuda jest i mało waży... Pewnie nikt jej nie przebije z tą "wielką" wagą w tym wątku :/
image

image
No własnie,za wiele nie waży,a ja pytam bo moj synek zrobił się straszny niejadek,mleka pije róznie czasem 200 a często tylko 100 ml,bardzo różnie,nie lubi kaszek,kleików więc jedzie na samej wodzie z proszkiem:)Zupki przestał mi jadać,nie wiem co się dzieje,wciskam mu po pół słoiczka,wcześniej jak był młodszy zjadał 1,5.Owoce lubi,choć czasem tez nie chce.Jogurtów i tego typu rzeczy nabiałowe boję się dawać,bo ma jakąś nietolerancje prawdopodobnie na białko,choć żaden lekarz tego nie wie.
to mamy odwrotne problemy- moja ładnie je, ale mało waży, a Twój synek dobrze waży, mało je.

I weź tu zrozum dziecko :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ważyła 9 kilosów
na cycu + obiadki + owoce + jogurty + przekąski

od 8 miesiąca przestała przybierać ze względu na to ze zaczęła wstawać i raczkować jak perszing ;)
moj synus wazy ponad 10 kg ale ma 8,5 miesiaca a tak wyglada jego jadlospis:
8-kaszka
11-11:30 deserek
13-14 obadek
17-deserek albo robie kiesiel albo jabluszko
19-20 210 mleka
no i w nocy je jeszcze ok 150 ml mleka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córeczka waży ok 9,5 kg, 11.02 skonczy 9 miesięcy.
koło 6.00-7.00 mleko z cyca
10.00- jakiś mus owocowy potem mleko z cyca
14.00 obiad, słoik albo własnej roboty, mięsko z warzywami, ryba raz w tygodniu, popija cycem zazwyzaj
17.00 cyc
20.00 kaszka, popija cycem
w nocy je zazwyczaj raz z cyca.

lekarz powiedział że nie ma nadwagi i że dobrze by było utrzymać laktację jeszcze przez zimę. nie wiem czy je odpowiednio, na głodną nie wygląda, zaczyna się dużo ruszać więc mam nadzieję, że przyrost wagi nie będzie zbyt szybki
Mój Mati waży 8500,dziś skończył 9 miesięcy,jest bardzo ruchliwy i pewnie stąd tak mało przybiera,bo w ciągu dwóch tygodni przybrał tylko 150 gram.
ania27, to i tak ładnie moja Julka od maja do końca czerwca przybrała tylko 30 g. Wcale nie pomyliłam się. Powód mleko z cyca było już dla niej za słabe. Dopiero jak przeszłam na sztuczne to zaczęła ładnie jeść tzn. zjadać całe słoiczki, kaszki. Później od końca czerwca do końca lipca już ładnie przybrała bo 600 g. A zresztą starsza P.dr. u której byłam w przychodni dyżurującej powiedziała że dzieci w ostatni kwartale w pierwszym roku przybierają mało lub wcale. Nie martw się na zapas ;). Gdyby waga spadała to można było by się martwić i do lekarza.
Julka urodziła się z wagą 3290. Ładnie przybrała 6 tyg od urodzenia bo 1,5 kg.
we wrześniu skończyła Rok i ją ważyłam wyszło niecałe 10 kg. Nie głodzę jej.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Majac 9 miesiecy Sara wazyła 9800.
oprocz mleka je:
obiadek okolo 13-14
deserek17-18(danonki,innego typu musy i jogurciki dla dzieci)
kaszek tych kupnych rozrabianych na mleku lub wodzie nie lubi
paluszki,wafelki,owoce(banan,jabłko)

Kazde dziecko ma inne potrzeby ilosciowe apropo jedzenia.tak jak i dorosli.nie porownuje wiec małej do zadnego dziecka.martwilabym sie dopiero gdyby nie jadla prawie nic i miala niedowage.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

do góry