Widok

Imie Gaweł?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Co sadzicie o tym imieniu? ;)
Mi sie podoba..

Dzieki,

Mama Filipa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie nie ;) nooo ale każdy ma inny gust ;)
moja pierwsza myśl po przeczytaniu tytułu - o Jezu nieeee!!!!! :]

nie podoba mi się :] ale to Rodzicom ma się podobać ;)
sorry ale nieeee;/
No plizzzz, serio?? rzadko kiedy mam aż taką awersję do jakiegoś imienia, nie gniewaj się ale to straszna krzywda dla dziecka by była w przyszłości
1. Nietypowe imię dziecka to wg mnie jakieś autodowartościowanie rodziców. Na zasdzie: "Nie jesteśmy w żaden sposób wyjątkowi, to niech chociaż bądźmy zauważalni przez debilne imię dziecka"

2. Debilne imię dziecka ciąży mu przez całe życie. Niekoniecznie jest to minusem. Wielu wartościowych (a przynajmniej - nietuzinkowych) moich znajomych ma debilne imiona. Musieli z nimi żyć od urodzenia, przebrnąć prze okrucieństwo równolatków w dzieciństwie. Bez wątpienia wpłynęło to na ich psychikę. Często korzystnie.
image
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
To zupełnie kwestia indywidualna, mnie osobiście się nie podoba, ale są bardziej "wydumane" lub "tandetne" imiona.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
hehe, Ola, widzę szaleństwo imionowe Cię ogarnęło ;)
mi sie też nie podoba

Dlaczego ludzie zapomnieli o zwykłych, normalnych, ładnych, ponadczasowych imionach i na siłę szukają czegoś "ekstra"?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niee....Ola co prawda to Wy jestescie rodzicami,ale naprawdę brzydkie imie Gaweł;(
Teraz rodzice coraz częściej wybieraj takie nietypowe imiona,a gdzie nasze stare Polskie imiona?
Staś jest bardzo ładne,ja zawsze marzyłam aby mój synek mial na imie Staś,lecz dziś mam męża Stasia a syna Dominika:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi też się nie podoba, ale nie jest jakieś wydumane. Ot wszystkim się kojarzy z Pawłem i Gawłem. Już np. bardziej mi się nie podoba Żaneta.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
też mi sie nie podoba,a nie lepiej Paweł ?
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem na nie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) Uwielbiam ludzi z fantazja :) Jak nie Feliks, Olaf, to Gawel :) A moze po prostu Pawel...? Pozdrawiam i zycze powodzenia w imiennych zmaganiach!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdecydowanie nie
Dziecko może miec później do Was żal, że daliście mu takie imię.
Skoro tak wymyślacie, to opchnę Wam moje patenty. Zarzekałam się, że jak urodzę bliźnięta płci męskiej, to nazwę je Mściwój i Wojmir. Nie przydało mi się, więc korzystaj do woli :D

Paweł to ładne imię :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gaweł nie jest dobrym imieniem:(gałwan balwan dzieci są wredne i mogą potem takiemu chlopcu nieźle dać popalić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi sie zbytnio nie podoba... ewentualnie jako drugie imie.
znałam kiedys chłopaka, ktorego rodzice nazwali Paweł Gaweł :D
image
Nie, nie , nie:)
Nie pamiętasz jak to było w podstawówce? Przypomnij sobie jak się dzieci nabijały z "dziwnych imion".
U mnie w klasie była to Teresa:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hmmm trochę kombinujecie z dziwnymi imionami - Gaweł i tak pewnie wszyscy będą mówili Paweł albo dziecko będzie się samo tak przedstawiać: mam na imię Paweł ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry