Widok

Imie Gaweł?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Co sadzicie o tym imieniu? ;)
Mi sie podoba..

Dzieki,

Mama Filipa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O jakiej to ,,strasznej krzywdzie,, mówisz?
Chyba nie wiesz, co znaczy to stwierdzenie!
Używajmy określeń adekwatnych do sytuacji.
A jeśli chodzi o imię: imię niepopularne, rzadkie to nie to samo, co pretensjonalne i wzięte z innych, powiedzmy szerokości geograficznych. To dopiero jest bezguscie.
Gaweł, to imię bezpretensjonalne i pięknie brzmiące, wręcz dostojnie.
A straszna krzywda dla dziecka, jak piszesz, to nie imię, a powiedzmy głupiutki rodzic.
A imię Dariusz?
Chyba nietypowe? nie znam małego Darka żadnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
coś w temacie:

http://www.youtube.com/watch?v=mV_fEAtrlrI

Ja mojej córce dałam na imię tak a nie inaczej bo zwyczajnie nam się podoba i tyle. Najważniejsze zeby wychować dziecko na fajnego człowieka i tyle;) a czy to będzie Gaweł , Paweł czy też Marek? dla mnie bez znaczenia.

a wyśmiewać się dzieciaki mogą z miliona innych powodów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Basia z czym mam problem, że nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią ?
To tak samo jak Ty z moją :)

Uważam, że przesadziłas z wypowiedzią o tym imieniu

szanuję, jeżeli komus się nie podoba dane imię, ale nie wywołujmy dramatu, że dziecko z powodu imienia Gaweł będzie wysmiewane, bo równie dobrze, może to spotkać każde inne dziecko o imieniu które nam wydaje się "normalne"
12 to latek raczej do przedszkola już nie chodzi.

Dejwi demonizujesz;)
ja nic do niego nie mam
mi chodzi ze to imie prowokuje dodatkowo

Kasia widać ze masz z tym jakiś problem, albo ze mna :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
D, uwierz teraz imię nie stanowi takiego problemu ;) Idź do szkoły podstawowej czy gimnazjum i posłuchaj jakie imiona są :)

No nie wspominając, że przecież to imię o którym piszemy GAWEŁ, wcale nie jest jakies tragiczne ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ale przedszkole to zaden stres, w tym wieku dzieci nawet razem sisiu chodza i nie widza w tym nic dziwnego ...niech poczeka na podstawówkę ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A moze Szawel?? :)
ło matko przecież Gaweł to zwyczajne imię. No we mnie nie budzi jakiejś sensacji napewno;)
Sama nie dałabym tak na imię ale jeżeli komuś się podoba? Nie widzę problemu.

Kwesta osluchania i tyle. U mnie w rodzinie jest Timur i na początku też było"ze jak???" a chłopak ma z 12 lat teraz i dzieciaki wogóle nie zwrócały uwagi ze to jakieś dziwne imię.
EEe czasy się zmieniły. Moja koleżanka ma synka Tyberiusza ( w skrócie Tyber) i też się zastanawiałam jak on w przedszkolu sobie poradzi. ale koleżanka mówi że dzieci w ogóle nie zwróciły uwagi na jego "inne" imię. Więc teraz imiona już dzieciaków nie ruszają.

Ja byłam jedną z dwóch Zoś w ogromnej podstawówce, w liceum i na studiach byłam jedyna. I jak mówiłam komuś jak mam na imię, jak byłam mała, to dzieci mówiły - ale dziwne imię - albo - powiedz jak masz na prawdę na imię:)))
I ja tam lubiłam to że byłam oryginalna:)

A teraz Zoś cała masa i już nie jest "dziwnym" imieniem.
no to rzeczywiście miałaś wyjątkowe podwórko ;)
U nas z wyjątkowych imion był Miłosz i Igor, wszyscy się dziwili, ale naśmiewać się nie naśmiewali. Tylko, że dzieciaka może denerwować to stałe zdziwienie i pytania "Jak???" "Co???"

Ja mam Madzię i sąsiadka sie zdziwiła dlaczego Magdalena. Tak normalnie??!! No heloł??!!! Jak to??!! ;)
Drugi będzie Adaś. Też zbyt pospolicie wg sąsiadki, hehe ;)

Ale to racja, dzieci rzadko są zadowolone ze swojego imienia. Dziewczynki często wymyślają sobie inne. Ja byłam z Darii bardzo niezadowolona :( Wolałabym być Agatą, Małgosią... kimkolwiek byle nie Darią i wcale nie musiałam doświadczyć żadnych przykrości w związku z imieniem żeby nie lubić swojego imienia ;)
Nie wiem D, w takim razie na innych podwórkach się wychowalismy ;)

Znałam :
Igora, Gawła, Noemi, Judytę, Klaudiusza, Joachima, Cypriana i pewnie jeszcze by się znalazło trochę imion odbiegających od normy i nikt z tego powodu im nie dowalał, a Gaweł ogólnie był "wyjątkowy" i można by było 24 na dobę nabijać się ;)

Moje dzieci mają zwyczajne imiona i już nie raz mi powiedziały
"Dlaczego Ada a nie .... "

Także nie dogodzisz ;)

Imie ma być normalne, nie osmieszające człowieka (np Alfons ) dla mnie dopiero takie imię to cios poniżej pasa :)
rafał to dopiero brzydko!! mam złe wspomnienia z podstawówki;)
lepsze Gaweł niż Jaś, Staś czy Mateusz albo Filip. co drugi chłopiec się tak nazywa.
faktycznie, teraz jest tyle dziwnych imion, że już chyba to na dzieciach nie robi już wrażenia, nie to co za naszych czasów
a wiesz czemu M miała być Rafał ?
bo mój wąż jak był gnojkiem to wstydził się swojego imienia i mówił RAFAŁ

dzieciak sie wstydził i tyle ...

E tam Basia, ja myslę, że łomot można dostać, że wszystko
za bycie przy tuszy
za nazwisko ( ja też dostałam, chociaż mam zwyczajne ) ale jakos mnie to nie ruszało
za bycie słabszym w nauce, za kiepskie czytanie ( koleżanka wciąż miała dogadywane, że duka ) za jąkanie, za tiki, za piegi, za nie taki kolor włosów itd.

Teraz chyba zmieniły się czasy, aż podpytałam swoją nastolatkę jak jest u niej i powiedziała, że osobiscie zna kilka osób z imionami "innymi" ale raczej tylko na początku było "że jak masz na imię" ?

Ja za małolaty znałam Noemi i też było 'że jak" ale nikt jej nie dowalał, bo była lubiana.

Na podwórku Amelka ma kolegów Bronka i Gerarda :P 2 i 4 latka chłopcy mają i w sumie uważam, że nie bedzie beki z tych imion, bo teraz naprawdę jest tyle dziwnych upodobań, że tolerancja jest na dosć wysokim poziomie, a mam nadzieję, że nasze dzieci będą już w ogóle bardzo tolerancyjne :)

Ty my i poprzednie pokolenia bylismy/jestesmy dziwni :)
ale zeby sie osluchac to musi byc popularne
a jaknie jest ... sorryno bonus w szkole

wiem co mówie Kasia ... ja dostałam łomot za nazwisko !!

Stach, Gaweł, Feliks - imiona z epoki naszych dziadków - wszystkie na tę samą modę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry