Widok
Imię Marta
Co sadzicie o tym imieniu?
Teściowa od dawien dawna wmawia mi, że większość dziewczyn o tym imieniu jest nieszczęśliwych...że to imie przynosi pecha:)
Oczywiście nie wierze w te dyrdymały i nie mogę się doczekać kiedy szanowna teściowa dowie się, że (jeśli staranka zaowocują to właśnie tak damy na imię naszej drugiej córci :)
a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?
Co prawda znam jedną Marte, której życie nie oszczędza ale nigdy nie uwierzę w to, że to przez imię jakie nadali jej rodzice :)
Teściowa od dawien dawna wmawia mi, że większość dziewczyn o tym imieniu jest nieszczęśliwych...że to imie przynosi pecha:)
Oczywiście nie wierze w te dyrdymały i nie mogę się doczekać kiedy szanowna teściowa dowie się, że (jeśli staranka zaowocują to właśnie tak damy na imię naszej drugiej córci :)
a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?
Co prawda znam jedną Marte, której życie nie oszczędza ale nigdy nie uwierzę w to, że to przez imię jakie nadali jej rodzice :)
w tym, ze imiona cos w sobie maja to prawda bo znam kilka przykladow ale zeby tak odrazu w 100 procentach sie to sprawdzalo to na pewno nie.
poza tym jak sie nie przejmujesz gadaniem tesciowej to po co pytasz?:)
ja sie nikogo nie pytalam jak ma miec na imie moj syn procz meza oczywiscie i nie bylo dla nas wazne czy komus sie podoba czy nie bo to nasze dziecko.
poza tym jak sie nie przejmujesz gadaniem tesciowej to po co pytasz?:)
ja sie nikogo nie pytalam jak ma miec na imie moj syn procz meza oczywiscie i nie bylo dla nas wazne czy komus sie podoba czy nie bo to nasze dziecko.
ja tez znam Marte moze najszczesliwszy los dla niej nie byl ale byla zawsze dobra przyjaciolka i teraz wkoncu jako tao sie jej w zyciu poukladalo ale to nie ma znaczenia. bo ja znam mase imion, ktore mi sie zle kojarza i takich bym nie dala dziecku i tak na pewno ma kazdy z nas wiec moim zdaniem pytanie sie czy komus sie podoba czy nie jest bez sensu bo kazdy ma inne doswiadczenie zyciowe i kazdemu imiona beda sie inaczej kojarzyly. mi do glowy by nie przyszlo zeby sie pytac tesciowej czy mamy jakie imie wybrac ja ich o tym poinformowalam jedynie a co oni sobie mysleli to cos tam mowili ale mialam to w nosie:)
ale widac, ze sie przejelas bo pytasz czy inni tez tak uwazaja, a ja Ci odpowiedzialam ze ja bym miala w nosie i nikogo sie nie pytala jakbym chciala tak dac corce na imie.a Ty piszac na forum chcesz chyba utwierdzic sie w przekonaniu ze masz racje:))no masz bo ja bym sie niekim nie przejmoala no chyba ze mezem:))
o ja cież piernicze.......Jak ja uwielbiam laski, które wszytko wiedzą lepiej:D
Sorry, nie obchodzi Cię co inni myślą w danym temacie? Ja decyzje podjęłam już dawno i nie zamierzam jej zmieniać...bynajmniej nie z takich idiotycznych powodów:)
Ale spoko Ty napewno wiesz lepiej, co miałam na celu pisząc post :)
pozdrawiam
Sorry, nie obchodzi Cię co inni myślą w danym temacie? Ja decyzje podjęłam już dawno i nie zamierzam jej zmieniać...bynajmniej nie z takich idiotycznych powodów:)
Ale spoko Ty napewno wiesz lepiej, co miałam na celu pisząc post :)
pozdrawiam
'a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?"
ale przeciez Ty sie nie pytasz innych o zdanie hehe:))
spoko ja Ci nic negatywnego nie napisalam, a ze Ty z tych obrazalskich to juz Twoj problem to jest forum i napisalm Ci co mysle nic ze zloscia. Jak masz jakies swoje typy to sie tym kieruj a nie tym co ktos Ci napisze!!!ewentualnie pytaj meza czy nie mysli jak Mama bo to tez jego dziecie nie;p
ale przeciez Ty sie nie pytasz innych o zdanie hehe:))
spoko ja Ci nic negatywnego nie napisalam, a ze Ty z tych obrazalskich to juz Twoj problem to jest forum i napisalm Ci co mysle nic ze zloscia. Jak masz jakies swoje typy to sie tym kieruj a nie tym co ktos Ci napisze!!!ewentualnie pytaj meza czy nie mysli jak Mama bo to tez jego dziecie nie;p
Ja mam na imię Marta, wśród moich rówieśników chyba dość popularne. Zawsze w szkole były po 3 Marty w klasie. Mama wybrała dla mnie takie imię bo jako nastolatka czytała książkę gdzie główną bohaterką była Marta i jej się spodobało :)
Szczęśliwa jakoś ostatnio nie jestem, ale mam nadzieję że to stan przejściowy :)
A w ogóle to imię mi się średnio podoba i wolałabym inne :)
Szczęśliwa jakoś ostatnio nie jestem, ale mam nadzieję że to stan przejściowy :)
A w ogóle to imię mi się średnio podoba i wolałabym inne :)
uwazam ze to bardzo bardzo ladne imie. jestem w ciazy i jak sie potwierdzi ze w brzuchu siedzi dziewuszka to wlasnie bedzie Marta.
W zabobony nie wierze. Znam 3 Marty i kazda byla i jest przedsiebiorcza i poukladana. Kwestia kto kogo w zyciu spotkal. Dla mnie na przyklad Magdy sa z lekka zwichrowane.
Ja slyszalam ze imie Elzbieta przynosi pecha. Mnie jednak takie zabobony nie interesuja.
W zabobony nie wierze. Znam 3 Marty i kazda byla i jest przedsiebiorcza i poukladana. Kwestia kto kogo w zyciu spotkal. Dla mnie na przyklad Magdy sa z lekka zwichrowane.
Ja slyszalam ze imie Elzbieta przynosi pecha. Mnie jednak takie zabobony nie interesuja.
hej mam na imię Marta:)Jestem szczęśliwą kobietą,bardzo zaradną,niezależną i pełną uśmiechu i dobrego humoru.Mam mnóstwo przyjaciół.Myślę,że właśnie moje imię,które z aramejskiego znaczy ''pani"pozwoliło mi być panią swojego losu i zapewniam,że nie jest on dla mnie okrutny.Marty to świetne dziewczyny!!!!!!!!!!!Pozdrawiam sedrcznie:)
Daria mnie miałaś na myśli? :P
Mi sie wydaje ,ze chyba kazda z nas tak ma ...ze jesli zna sie osobe o imieniu np. Dorota i ta osoba jest np. niemila, powolna, pyskata i bardzo sie jej nie lubi to potem odnosi sie to do imienia... i sie ono poprostu nie podoba:)
Marta to sliczne imie, tez czekamy na dzidziusia, jak bedzie dziewczynka to bedzie sie wlasnie nazywac Marta lub Martyna...chyba:)
Marta to sliczne imie, tez czekamy na dzidziusia, jak bedzie dziewczynka to bedzie sie wlasnie nazywac Marta lub Martyna...chyba:)
Ja w zabobony nie wierzę, ale wiadomo że rodzice wybierając imię kierują się skojarzeniami. Moja 2 córka miała mieć na imię Marta ale niestety znamy z mężem Martę której nie lubimy więc źle by nam się kojarzyło dlatego jest Magdalena. Poza tym nigdy nie nazwałabym syna Igor bo co słyszę mamy krzyczące na synów to zawsze jakiś rozrabiający Igor zresztą u córki w przedszkolu był właśnie taki rozrabiak. Ps. nie mam tu zamiaru obrazić żadnej Marty ani Igora po prostu to są moje doświadczenia
imię ładne, choć sama nie nazwałabym tak córki. Ale to rzecz gustu ;)
W LO w mojej klasie były dwie Marty. Obie bardzo pogodne, sympatyczne dziewczyny z poczuciem humoru i pewną zadrą :) Ale np. u mojej chrześnicy tego nie widzę :P jest mądrym, sympatycznym dzieckiem ale jednocześnie odludkiem i straaaaaaasznym nieśmiałkiem (jej brat też taki jest, więc myślę, że to też zależy od rodziców i ich charakteru, sposobu przekazywania świata itp. poporostu)
W LO w mojej klasie były dwie Marty. Obie bardzo pogodne, sympatyczne dziewczyny z poczuciem humoru i pewną zadrą :) Ale np. u mojej chrześnicy tego nie widzę :P jest mądrym, sympatycznym dzieckiem ale jednocześnie odludkiem i straaaaaaasznym nieśmiałkiem (jej brat też taki jest, więc myślę, że to też zależy od rodziców i ich charakteru, sposobu przekazywania świata itp. poporostu)
Imię uwielbiam. Znam kilka lasek o tym imienu, są super. Ale faktycznie układa im się średnio. W każdym razie, znam też sporo Magd, Anek i innych, którym też różnie się wiedzie więc nei sadzę, żeby to miało znaczenie ;p
Jak ją wychowasz na mądrą babkę to sobie w życiu poradzi :)
Każdy ma jakies skojarzenia z różnymi imionami i nie dogodzisz wszystkim, takie życie ;)
Swoją droga jak teściówka już tak teraz imię przezywa, to co będzie dalej?? Strach się bać ;)
Jak ją wychowasz na mądrą babkę to sobie w życiu poradzi :)
Każdy ma jakies skojarzenia z różnymi imionami i nie dogodzisz wszystkim, takie życie ;)
Swoją droga jak teściówka już tak teraz imię przezywa, to co będzie dalej?? Strach się bać ;)
moja to MARTA
i czytając ten atek zła jestem bo widze ze imie wraca do łask ... bububuub a ja chciałam zeby było to rzadkie imie ...
znam Marte która jest ułozona, szczesliwa
tesciowa miala szefową Marte - i jak sie dowiedziala to powiedziala "NIE NIE NIE PROSZE bo mi sie zle kojarzy" a ja jej na to: "Czas to zmienic :P"
co dziecku przekazasz tym nasiaknie
bedziesz pogodna to czemu dzieciak ma byc smutas ??
i czytając ten atek zła jestem bo widze ze imie wraca do łask ... bububuub a ja chciałam zeby było to rzadkie imie ...
znam Marte która jest ułozona, szczesliwa
tesciowa miala szefową Marte - i jak sie dowiedziala to powiedziala "NIE NIE NIE PROSZE bo mi sie zle kojarzy" a ja jej na to: "Czas to zmienic :P"
co dziecku przekazasz tym nasiaknie
bedziesz pogodna to czemu dzieciak ma byc smutas ??
Marta mówi :D:D:D:D teraz to imie tylko kojarzy mi sie z ta bajka ,:) a tak wogole - sprawa rodzicow jakie imie daja swojemu dziecku i chocby wszystkim w kolo nie pasowalo to ich problem , a dla rodzicow to bedzie najpiekniejsze imie na swiecie a zabobony? a kyż od nich , nie wierzylam i nie wierze :)
Moja Pani od łaciny w liceum śpiewała sobie pod nosem żeby wkurzć dwie Marty u mnie w klasie "A Pani Marta to nic nie warta godzina czwaerta a ona śpi". I co ?? i nic..
Moją najlepszą koleżanka jest Marta, szczęsliwa żona, matka przefajnych dzieciaków, zawsze uśmiechnięta i bardzo zaradna kobieta.
podsumowując - bardzo fajne imię ;)
Moją najlepszą koleżanka jest Marta, szczęsliwa żona, matka przefajnych dzieciaków, zawsze uśmiechnięta i bardzo zaradna kobieta.
podsumowując - bardzo fajne imię ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Jestem bardzo szczęśliwą Martą. Mam dwoje wspaniałych dzieci, dobrego męża, spełniona jestem również zawodowo. Nie rozumiem takich rozważań. Myślę że jest tyle samo nieszczęśliwych Mart co np. Monik, tyle samo dziwacznych co Kryś i tyle samo szczęśliwych co Karolin.Większości się to imię podoba, ale wszystkim nie dogodzisz. Nie ma takiego imienia które podoba się wszystkim. Nie wiem po co zadajesz takie pytanie. Nie ma takiego imienia które gwarantuje szczęście i takiego które przesądza o pechu. Ja uważam się za życiową szczęściarę i tego też życzę twojemu dziecku bez wzlędu na imię.
Ja znałam kilka Mart w swoim życiu, każda ułożona, bardzo ładna, wesoła
Ja swojemu synowi dałam na imię Michał, jak poszłam załatwiac chrzciny i siostra zakonna usłyszała imię Michał, powiedziała tylko
"ale będzie rojber"
A ja znam kilku Michałów i każdy z nich jest zupełnie inny
Z innymi imionami tak samo, rózni ludzie, na różnych stanowiskach i z różnymi charakterami, także nie wierzę, że imię może odzwierciedlać człowieka
Ja swojemu synowi dałam na imię Michał, jak poszłam załatwiac chrzciny i siostra zakonna usłyszała imię Michał, powiedziała tylko
"ale będzie rojber"
A ja znam kilku Michałów i każdy z nich jest zupełnie inny
Z innymi imionami tak samo, rózni ludzie, na różnych stanowiskach i z różnymi charakterami, także nie wierzę, że imię może odzwierciedlać człowieka
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Moja córka też miała być Marta, tak na imię ma moja mama, ale ulegliśmy teściowej, żeby nie wywoływać złych wspomnień (rodzina męża ma duży żal do pewnej Marty). Córce daliśmy na imię Ewa (Marta na drugie:) i wg mojej fryzjerki (też Ewy), kobieta o tym imieniu jest skazana na nieszczęśliwe życie. Jak widać, teorie są różne, ale chyba nie ma co zawracać sobie nimi głowy.
dziewczyny czy to prawda,ze imie Marta jest teraz na topie???
zawsze podobalo mi sie imie Hanna i tak sobie myslalam ,ze jak bedziemy mieli corke to tak damy jej na imie, ale tyle malych Haneczek sie porodzilo w naszych okolicach,ze tak jej nie nazwiemy, Marta nam sie bardzo podoba,ale chyba tez ich juz strasznie duzo??
zawsze podobalo mi sie imie Hanna i tak sobie myslalam ,ze jak bedziemy mieli corke to tak damy jej na imie, ale tyle malych Haneczek sie porodzilo w naszych okolicach,ze tak jej nie nazwiemy, Marta nam sie bardzo podoba,ale chyba tez ich juz strasznie duzo??