Widok

Imię Marta

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co sadzicie o tym imieniu?
Teściowa od dawien dawna wmawia mi, że większość dziewczyn o tym imieniu jest nieszczęśliwych...że to imie przynosi pecha:)
Oczywiście nie wierze w te dyrdymały i nie mogę się doczekać kiedy szanowna teściowa dowie się, że (jeśli staranka zaowocują to właśnie tak damy na imię naszej drugiej córci :)

a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?
Co prawda znam jedną Marte, której życie nie oszczędza ale nigdy nie uwierzę w to, że to przez imię jakie nadali jej rodzice :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w zabobony nie, ale mi osobiście się to imię tak negatywnie kojarzy, że swojej córce bym tak nie dała
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w tym, ze imiona cos w sobie maja to prawda bo znam kilka przykladow ale zeby tak odrazu w 100 procentach sie to sprawdzalo to na pewno nie.
poza tym jak sie nie przejmujesz gadaniem tesciowej to po co pytasz?:)
ja sie nikogo nie pytalam jak ma miec na imie moj syn procz meza oczywiscie i nie bylo dla nas wazne czy komus sie podoba czy nie bo to nasze dziecko.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znam jedną.
Dziwadło, jakiej świat nie widział.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja pitulkuuu..co za bzdura z tym że imie Marta równa się nieszczęście w życiu....
nie słuchaj tego co mówią inni...jak Ci sie podoba Marta to nazwij tak córeczkę i miej w nosie kogoś wypowiedzi...
ja znam 2 Marty, sa szczęśliwe, fajne, są dobrymi ludźmi...AHHHH
brak słów co ludzie nie wymyślą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez znam Marte moze najszczesliwszy los dla niej nie byl ale byla zawsze dobra przyjaciolka i teraz wkoncu jako tao sie jej w zyciu poukladalo ale to nie ma znaczenia. bo ja znam mase imion, ktore mi sie zle kojarza i takich bym nie dala dziecku i tak na pewno ma kazdy z nas wiec moim zdaniem pytanie sie czy komus sie podoba czy nie jest bez sensu bo kazdy ma inne doswiadczenie zyciowe i kazdemu imiona beda sie inaczej kojarzyly. mi do glowy by nie przyszlo zeby sie pytac tesciowej czy mamy jakie imie wybrac ja ich o tym poinformowalam jedynie a co oni sobie mysleli to cos tam mowili ale mialam to w nosie:)
Masz rację Lipunia.
Ja mam dośc lubiane imię i co z tego?
Mogło byc lepiej.
moja kuzynka ma coreczke o imieniu Marta ma teraz juz 4 latka jest wesoła i pogodna

nie słuchaj głupot
Lipunia...
Odpowiadając na Twoje pytanie stwierdzam, że chyba nie czytałaś uważnie mojego postu. Pytałam z czystej ciekawości jakie jest Wasze podejście do takich zabobonów. Po 2 nigdzie nie napisałam, że pytałam teściową o zdanie :D
ale widac, ze sie przejelas bo pytasz czy inni tez tak uwazaja, a ja Ci odpowiedzialam ze ja bym miala w nosie i nikogo sie nie pytala jakbym chciala tak dac corce na imie.a Ty piszac na forum chcesz chyba utwierdzic sie w przekonaniu ze masz racje:))no masz bo ja bym sie niekim nie przejmoala no chyba ze mezem:))
o ja cież piernicze.......Jak ja uwielbiam laski, które wszytko wiedzą lepiej:D
Sorry, nie obchodzi Cię co inni myślą w danym temacie? Ja decyzje podjęłam już dawno i nie zamierzam jej zmieniać...bynajmniej nie z takich idiotycznych powodów:)
Ale spoko Ty napewno wiesz lepiej, co miałam na celu pisząc post :)

pozdrawiam
'a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?"
ale przeciez Ty sie nie pytasz innych o zdanie hehe:))
spoko ja Ci nic negatywnego nie napisalam, a ze Ty z tych obrazalskich to juz Twoj problem to jest forum i napisalm Ci co mysle nic ze zloscia. Jak masz jakies swoje typy to sie tym kieruj a nie tym co ktos Ci napisze!!!ewentualnie pytaj meza czy nie mysli jak Mama bo to tez jego dziecie nie;p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przepraszam, a co to jest jeśli nie pytanie o zdanie innych?
Jak łatwo sie pomylić oceniajać kogoś kogo nie znamy :D Dla Ciebie moge być i sfochowaną lalunią :) nie robi :D
Bardzo ladne imie.Nie wierze w zabobony.
Jesli Tobie sie podoba to nie patrz na innych.
Imię ładne, normalne.
Ale wszystkie Marty jakie znam są jakieś takie mimozowate... ;)
ja tak dałam córeczce na imię. Choć znam kilka nieszczęśliwych Mart, ale czy tylko Mart? :) nie.
Imię dziś dość oryginalne ;))

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajnie imie
co do zabobonów to tak jakby ktoś powiedział że jak dasz na imię Ola to będzie pijaczką, jak Karolina to będzie nieukiem, jak Jola to będzie bogata - wierzysz w to ;)
Ja mam na imię Marta, wśród moich rówieśników chyba dość popularne. Zawsze w szkole były po 3 Marty w klasie. Mama wybrała dla mnie takie imię bo jako nastolatka czytała książkę gdzie główną bohaterką była Marta i jej się spodobało :)

Szczęśliwa jakoś ostatnio nie jestem, ale mam nadzieję że to stan przejściowy :)
A w ogóle to imię mi się średnio podoba i wolałabym inne :)
Moja pierworodna ma tak na imię :)

Za boga nie wiem dlaczego daliśmy jej tak na imię :D Po prostu pasowało :)
hehehe, ajeczka, ja znam 3 Marty i tez wszystkie mimozowate ;) i co najmniej dziwne, hehe ;)

ale fakt, lepiej nie przejmować się co myslą inni, bo każdemu będzie sie jakoś kojarzyło ;) A Wam pewnie bedzie się kojarzyć tylko z Waszym dzieckiem :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry