Widok
Imię Marta
Co sadzicie o tym imieniu?
Teściowa od dawien dawna wmawia mi, że większość dziewczyn o tym imieniu jest nieszczęśliwych...że to imie przynosi pecha:)
Oczywiście nie wierze w te dyrdymały i nie mogę się doczekać kiedy szanowna teściowa dowie się, że (jeśli staranka zaowocują to właśnie tak damy na imię naszej drugiej córci :)
a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?
Co prawda znam jedną Marte, której życie nie oszczędza ale nigdy nie uwierzę w to, że to przez imię jakie nadali jej rodzice :)
Teściowa od dawien dawna wmawia mi, że większość dziewczyn o tym imieniu jest nieszczęśliwych...że to imie przynosi pecha:)
Oczywiście nie wierze w te dyrdymały i nie mogę się doczekać kiedy szanowna teściowa dowie się, że (jeśli staranka zaowocują to właśnie tak damy na imię naszej drugiej córci :)
a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?
Co prawda znam jedną Marte, której życie nie oszczędza ale nigdy nie uwierzę w to, że to przez imię jakie nadali jej rodzice :)
w tym, ze imiona cos w sobie maja to prawda bo znam kilka przykladow ale zeby tak odrazu w 100 procentach sie to sprawdzalo to na pewno nie.
poza tym jak sie nie przejmujesz gadaniem tesciowej to po co pytasz?:)
ja sie nikogo nie pytalam jak ma miec na imie moj syn procz meza oczywiscie i nie bylo dla nas wazne czy komus sie podoba czy nie bo to nasze dziecko.
poza tym jak sie nie przejmujesz gadaniem tesciowej to po co pytasz?:)
ja sie nikogo nie pytalam jak ma miec na imie moj syn procz meza oczywiscie i nie bylo dla nas wazne czy komus sie podoba czy nie bo to nasze dziecko.
ja tez znam Marte moze najszczesliwszy los dla niej nie byl ale byla zawsze dobra przyjaciolka i teraz wkoncu jako tao sie jej w zyciu poukladalo ale to nie ma znaczenia. bo ja znam mase imion, ktore mi sie zle kojarza i takich bym nie dala dziecku i tak na pewno ma kazdy z nas wiec moim zdaniem pytanie sie czy komus sie podoba czy nie jest bez sensu bo kazdy ma inne doswiadczenie zyciowe i kazdemu imiona beda sie inaczej kojarzyly. mi do glowy by nie przyszlo zeby sie pytac tesciowej czy mamy jakie imie wybrac ja ich o tym poinformowalam jedynie a co oni sobie mysleli to cos tam mowili ale mialam to w nosie:)
ale widac, ze sie przejelas bo pytasz czy inni tez tak uwazaja, a ja Ci odpowiedzialam ze ja bym miala w nosie i nikogo sie nie pytala jakbym chciala tak dac corce na imie.a Ty piszac na forum chcesz chyba utwierdzic sie w przekonaniu ze masz racje:))no masz bo ja bym sie niekim nie przejmoala no chyba ze mezem:))
o ja cież piernicze.......Jak ja uwielbiam laski, które wszytko wiedzą lepiej:D
Sorry, nie obchodzi Cię co inni myślą w danym temacie? Ja decyzje podjęłam już dawno i nie zamierzam jej zmieniać...bynajmniej nie z takich idiotycznych powodów:)
Ale spoko Ty napewno wiesz lepiej, co miałam na celu pisząc post :)
pozdrawiam
Sorry, nie obchodzi Cię co inni myślą w danym temacie? Ja decyzje podjęłam już dawno i nie zamierzam jej zmieniać...bynajmniej nie z takich idiotycznych powodów:)
Ale spoko Ty napewno wiesz lepiej, co miałam na celu pisząc post :)
pozdrawiam
'a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?"
ale przeciez Ty sie nie pytasz innych o zdanie hehe:))
spoko ja Ci nic negatywnego nie napisalam, a ze Ty z tych obrazalskich to juz Twoj problem to jest forum i napisalm Ci co mysle nic ze zloscia. Jak masz jakies swoje typy to sie tym kieruj a nie tym co ktos Ci napisze!!!ewentualnie pytaj meza czy nie mysli jak Mama bo to tez jego dziecie nie;p
ale przeciez Ty sie nie pytasz innych o zdanie hehe:))
spoko ja Ci nic negatywnego nie napisalam, a ze Ty z tych obrazalskich to juz Twoj problem to jest forum i napisalm Ci co mysle nic ze zloscia. Jak masz jakies swoje typy to sie tym kieruj a nie tym co ktos Ci napisze!!!ewentualnie pytaj meza czy nie mysli jak Mama bo to tez jego dziecie nie;p
Ja mam na imię Marta, wśród moich rówieśników chyba dość popularne. Zawsze w szkole były po 3 Marty w klasie. Mama wybrała dla mnie takie imię bo jako nastolatka czytała książkę gdzie główną bohaterką była Marta i jej się spodobało :)
Szczęśliwa jakoś ostatnio nie jestem, ale mam nadzieję że to stan przejściowy :)
A w ogóle to imię mi się średnio podoba i wolałabym inne :)
Szczęśliwa jakoś ostatnio nie jestem, ale mam nadzieję że to stan przejściowy :)
A w ogóle to imię mi się średnio podoba i wolałabym inne :)