Widok

Imię Marta

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co sadzicie o tym imieniu?
Teściowa od dawien dawna wmawia mi, że większość dziewczyn o tym imieniu jest nieszczęśliwych...że to imie przynosi pecha:)
Oczywiście nie wierze w te dyrdymały i nie mogę się doczekać kiedy szanowna teściowa dowie się, że (jeśli staranka zaowocują to właśnie tak damy na imię naszej drugiej córci :)

a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?
Co prawda znam jedną Marte, której życie nie oszczędza ale nigdy nie uwierzę w to, że to przez imię jakie nadali jej rodzice :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja znam dwie Marty i faktycznie obie nie mają łatwego i szczęśliwego życia. Ale to pewnie zbieg okoliczności. Nigdy nie słyszałam o tym zabobonie, ale jak napisałaś, to się nad tym zatrzymałam i w tych wypadkach teściowa miała akurat rację:D ale to pewnie zbieg okoliczności..;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej mam na imię Marta:)Jestem szczęśliwą kobietą,bardzo zaradną,niezależną i pełną uśmiechu i dobrego humoru.Mam mnóstwo przyjaciół.Myślę,że właśnie moje imię,które z aramejskiego znaczy ''pani"pozwoliło mi być panią swojego losu i zapewniam,że nie jest on dla mnie okrutny.Marty to świetne dziewczyny!!!!!!!!!!!Pozdrawiam sedrcznie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tana a gdzie pracujesz ? jesli mozna wiedziec:):)
Imię Marta jest aktualnie rzadkością.
Mam porównanie z racji pracy.
dziewczyny czy to prawda,ze imie Marta jest teraz na topie???
zawsze podobalo mi sie imie Hanna i tak sobie myslalam ,ze jak bedziemy mieli corke to tak damy jej na imie, ale tyle malych Haneczek sie porodzilo w naszych okolicach,ze tak jej nie nazwiemy, Marta nam sie bardzo podoba,ale chyba tez ich juz strasznie duzo??
Moja córka też miała być Marta, tak na imię ma moja mama, ale ulegliśmy teściowej, żeby nie wywoływać złych wspomnień (rodzina męża ma duży żal do pewnej Marty). Córce daliśmy na imię Ewa (Marta na drugie:) i wg mojej fryzjerki (też Ewy), kobieta o tym imieniu jest skazana na nieszczęśliwe życie. Jak widać, teorie są różne, ale chyba nie ma co zawracać sobie nimi głowy.
Ja również znam kilka Mart, ale wszystkie są jakieś takie mimozowate :))) Imię ładne, ale nie nazwałabym tak córci :) Mi się podoba imię Marysia i Kalina :)
Mi się to imię podoba, też chciałam dać córce tak na imię, ale mąż myślał tak jak niektórzy i powiedział że miał Martę w klasie, która zachowywała się jak chłopak - no i nie mogłam go przekonać do tego pięknego i mało polularnego imienia.
Ja znałam kilka Mart w swoim życiu, każda ułożona, bardzo ładna, wesoła

Ja swojemu synowi dałam na imię Michał, jak poszłam załatwiac chrzciny i siostra zakonna usłyszała imię Michał, powiedziała tylko
"ale będzie rojber"

A ja znam kilku Michałów i każdy z nich jest zupełnie inny
Z innymi imionami tak samo, rózni ludzie, na różnych stanowiskach i z różnymi charakterami, także nie wierzę, że imię może odzwierciedlać człowieka
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Mi sie bardzo podoba. Chcialabym tak nazwać drugą córkę ale mąż nie jest pozytywnie nastawiony do tej propozycji :)
pippa to inaczej filipina
No chyba ze w Polsce nazwie się dziecko Pippa, to może być skazane na ciągłe problemy...a tak to zfgadzam się z przedmówiczynia
Madness is the gift, that has been given to me!!
Jestem bardzo szczęśliwą Martą. Mam dwoje wspaniałych dzieci, dobrego męża, spełniona jestem również zawodowo. Nie rozumiem takich rozważań. Myślę że jest tyle samo nieszczęśliwych Mart co np. Monik, tyle samo dziwacznych co Kryś i tyle samo szczęśliwych co Karolin.Większości się to imię podoba, ale wszystkim nie dogodzisz. Nie ma takiego imienia które podoba się wszystkim. Nie wiem po co zadajesz takie pytanie. Nie ma takiego imienia które gwarantuje szczęście i takiego które przesądza o pechu. Ja uważam się za życiową szczęściarę i tego też życzę twojemu dziecku bez wzlędu na imię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja znam same fajne Marty. Może dla własnego spokoju daj dziecku Martyna, bo później co by nie było to będziesz obarczała winą imię dziecka - niby się nie wierzy, a później słowa bliskich i tak siedzą w głowie...
Moja Pani od łaciny w liceum śpiewała sobie pod nosem żeby wkurzć dwie Marty u mnie w klasie "A Pani Marta to nic nie warta godzina czwaerta a ona śpi". I co ?? i nic..

Moją najlepszą koleżanka jest Marta, szczęsliwa żona, matka przefajnych dzieciaków, zawsze uśmiechnięta i bardzo zaradna kobieta.

podsumowując - bardzo fajne imię ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Marta mówi :D:D:D:D teraz to imie tylko kojarzy mi sie z ta bajka ,:) a tak wogole - sprawa rodzicow jakie imie daja swojemu dziecku i chocby wszystkim w kolo nie pasowalo to ich problem , a dla rodzicow to bedzie najpiekniejsze imie na swiecie a zabobony? a kyż od nich , nie wierzylam i nie wierze :)
moja to MARTA
i czytając ten atek zła jestem bo widze ze imie wraca do łask ... bububuub a ja chciałam zeby było to rzadkie imie ...

znam Marte która jest ułozona, szczesliwa
tesciowa miala szefową Marte - i jak sie dowiedziala to powiedziala "NIE NIE NIE PROSZE bo mi sie zle kojarzy" a ja jej na to: "Czas to zmienic :P"

co dziecku przekazasz tym nasiaknie
bedziesz pogodna to czemu dzieciak ma byc smutas ??

Asieczek, z tymi Igorami to chyba coś w tym jest :D u mojej córy też Igor i też łobuz jakich mało :)
Imię uwielbiam. Znam kilka lasek o tym imienu, są super. Ale faktycznie układa im się średnio. W każdym razie, znam też sporo Magd, Anek i innych, którym też różnie się wiedzie więc nei sadzę, żeby to miało znaczenie ;p

Jak ją wychowasz na mądrą babkę to sobie w życiu poradzi :)

Każdy ma jakies skojarzenia z różnymi imionami i nie dogodzisz wszystkim, takie życie ;)

Swoją droga jak teściówka już tak teraz imię przezywa, to co będzie dalej?? Strach się bać ;)
Moja Ś.p. siostra miała na imie Marta i napewno jak urodze córke tak ją nazwe.aLE JEsli chodzi o samo imie to zwariowana osoba z duzym poczuciem humoru.Powiem szczerze ze ta piosenka przypomina moją siostre ;-)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry