Widok

Imię Marta

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co sadzicie o tym imieniu?
Teściowa od dawien dawna wmawia mi, że większość dziewczyn o tym imieniu jest nieszczęśliwych...że to imie przynosi pecha:)
Oczywiście nie wierze w te dyrdymały i nie mogę się doczekać kiedy szanowna teściowa dowie się, że (jeśli staranka zaowocują to właśnie tak damy na imię naszej drugiej córci :)

a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?
Co prawda znam jedną Marte, której życie nie oszczędza ale nigdy nie uwierzę w to, że to przez imię jakie nadali jej rodzice :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
imię ładne, choć sama nie nazwałabym tak córki. Ale to rzecz gustu ;)

W LO w mojej klasie były dwie Marty. Obie bardzo pogodne, sympatyczne dziewczyny z poczuciem humoru i pewną zadrą :) Ale np. u mojej chrześnicy tego nie widzę :P jest mądrym, sympatycznym dzieckiem ale jednocześnie odludkiem i straaaaaaasznym nieśmiałkiem (jej brat też taki jest, więc myślę, że to też zależy od rodziców i ich charakteru, sposobu przekazywania świata itp. poporostu)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marta grzechu warta ;)
jestem marta. nie wydaje mi sie, zebym była dziwadlem, na pewno nie jestem nieszczesliwa itd...
my mamy franka, mimo ze rodzina zarowno meza, jak i moja, przekonywala nas, ze kazde inne imie tylko nie to- bo to lekkoduchy, imprezowicze itd. a teraz wszyscy sie przyzwyczaili:)
Ja w zabobony nie wierzę, ale wiadomo że rodzice wybierając imię kierują się skojarzeniami. Moja 2 córka miała mieć na imię Marta ale niestety znamy z mężem Martę której nie lubimy więc źle by nam się kojarzyło dlatego jest Magdalena. Poza tym nigdy nie nazwałabym syna Igor bo co słyszę mamy krzyczące na synów to zawsze jakiś rozrabiający Igor zresztą u córki w przedszkolu był właśnie taki rozrabiak. Ps. nie mam tu zamiaru obrazić żadnej Marty ani Igora po prostu to są moje doświadczenia
Mi się bardzo to imię podoba. Chciałam tak córcie nazwać ale M. się nie zgodził. Może przy drugiej go namówię? :)
Piekne imię dla dziewczynki.

Takie jak dla mnie- godne, poważne w sensie dostojne.
Ja mam na imię Marta i nie uważam się za jakąś pechową, nieszczęśliwą albo jakies dziwadło.
Mało jest Mart, więc uważam, że przynajmniej Twoja córeczka będzie się jakoś wyróżniać z tłumu Julek, Zuź, Amelek i innych tak często teraz nadawanych imion dziewczynkom.
hehehe, Baua, akurat nie pomyślałam o Tobie ;) Ale też jesteś dziwna :P
Mi sie wydaje ,ze chyba kazda z nas tak ma ...ze jesli zna sie osobe o imieniu np. Dorota i ta osoba jest np. niemila, powolna, pyskata i bardzo sie jej nie lubi to potem odnosi sie to do imienia... i sie ono poprostu nie podoba:)

Marta to sliczne imie, tez czekamy na dzidziusia, jak bedzie dziewczynka to bedzie sie wlasnie nazywac Marta lub Martyna...chyba:)
Daria mnie miałaś na myśli? :P
uwazam ze to bardzo bardzo ladne imie. jestem w ciazy i jak sie potwierdzi ze w brzuchu siedzi dziewuszka to wlasnie bedzie Marta.
W zabobony nie wierze. Znam 3 Marty i kazda byla i jest przedsiebiorcza i poukladana. Kwestia kto kogo w zyciu spotkal. Dla mnie na przyklad Magdy sa z lekka zwichrowane.
Ja slyszalam ze imie Elzbieta przynosi pecha. Mnie jednak takie zabobony nie interesuja.
hehehe, ajeczka, ja znam 3 Marty i tez wszystkie mimozowate ;) i co najmniej dziwne, hehe ;)

ale fakt, lepiej nie przejmować się co myslą inni, bo każdemu będzie sie jakoś kojarzyło ;) A Wam pewnie bedzie się kojarzyć tylko z Waszym dzieckiem :)
Moja pierworodna ma tak na imię :)

Za boga nie wiem dlaczego daliśmy jej tak na imię :D Po prostu pasowało :)
Ja mam na imię Marta, wśród moich rówieśników chyba dość popularne. Zawsze w szkole były po 3 Marty w klasie. Mama wybrała dla mnie takie imię bo jako nastolatka czytała książkę gdzie główną bohaterką była Marta i jej się spodobało :)

Szczęśliwa jakoś ostatnio nie jestem, ale mam nadzieję że to stan przejściowy :)
A w ogóle to imię mi się średnio podoba i wolałabym inne :)
fajnie imie
co do zabobonów to tak jakby ktoś powiedział że jak dasz na imię Ola to będzie pijaczką, jak Karolina to będzie nieukiem, jak Jola to będzie bogata - wierzysz w to ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tak dałam córeczce na imię. Choć znam kilka nieszczęśliwych Mart, ale czy tylko Mart? :) nie.
Imię dziś dość oryginalne ;))

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Imię ładne, normalne.
Ale wszystkie Marty jakie znam są jakieś takie mimozowate... ;)
Bardzo ladne imie.Nie wierze w zabobony.
Jesli Tobie sie podoba to nie patrz na innych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przepraszam, a co to jest jeśli nie pytanie o zdanie innych?
Jak łatwo sie pomylić oceniajać kogoś kogo nie znamy :D Dla Ciebie moge być i sfochowaną lalunią :) nie robi :D
'a czy Wy przy wyborze imienia bierzecie pod uwagę zabobony?"
ale przeciez Ty sie nie pytasz innych o zdanie hehe:))
spoko ja Ci nic negatywnego nie napisalam, a ze Ty z tych obrazalskich to juz Twoj problem to jest forum i napisalm Ci co mysle nic ze zloscia. Jak masz jakies swoje typy to sie tym kieruj a nie tym co ktos Ci napisze!!!ewentualnie pytaj meza czy nie mysli jak Mama bo to tez jego dziecie nie;p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry