Widok
Indywidualne ubezpieczenie dziecka
Czy ktoś z Was ma odrębną polisę NW dla swojej pociechy chodzącej do szkoły? Możecie jakieś towarzystwo ubezp. polecić? Poszukuję dobrej oferty ponieważ ta zaproponowana przez szkołę mija się z celem. Wysoka składka, mała su a odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu jakieś śmieszne.Np. złamanie kończyny 2% SU.
Nika - nie znam się jakoś super na ubezpieczeniach. Ciekawe wydają się oferty PZU i AXA (tu biorę pod uwagę tylko dwa ostatnie warianty)- ale ponoć ta druga firma zaniża wypłaty... Ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia?
PZU podaje procentowe widełki np. 2-5% , a AXA konkretną liczbę np. 3% (za jakiś uszczerbek).
Może Sadyl rzuciłby nam trochę światła? ;)
Mnie osobiście interesuje składka do 100zł rocznie.
PZU podaje procentowe widełki np. 2-5% , a AXA konkretną liczbę np. 3% (za jakiś uszczerbek).
Może Sadyl rzuciłby nam trochę światła? ;)
Mnie osobiście interesuje składka do 100zł rocznie.
Agusia, mnie też interesuje dobre ubezpieczenie dla dziecka. Mogę zapłacić 50zł za to szkolne, ale kiedy SU jest na 10.000 zł i za nw jakieś śmieszne małe kwoty to szkoda zachodu. Zastanawiające jest to że jako jedyna z rodziców poprosiłam o owu , reszta rodziców zapłaciła kasę i jest ok. ...do wypadku pewnie.
Agusia, w pakiecie AXA masz włączone wyczynowe uprawianie sportów, czyli jeżeli dziecko coś trenuje poza szkołą, to jest ubezpieczone.
Plus bardzo ważna rzecz - wszczęcie procedury wypłaty odszkodowania rozpoczyna się bardzo szybko - jeżeli rodzic w dniu wypadku dziecka prześle do nas skan czy fotografię rozpoznania od lekarza, machina rusza. Nie ma u nas lekarza orzecznika, który decyduje o procencie urazu - opieramy się na tym, co napisze w rozpoznaniu lekarz w szpitalu. Nie trzeba też czekać aż do zakończenia rehabilitacji. Tak naprawdę rodzic sam jest w stanie oszacować, ile wyniesie odszkodowanie.
Plus bardzo ważna rzecz - wszczęcie procedury wypłaty odszkodowania rozpoczyna się bardzo szybko - jeżeli rodzic w dniu wypadku dziecka prześle do nas skan czy fotografię rozpoznania od lekarza, machina rusza. Nie ma u nas lekarza orzecznika, który decyduje o procencie urazu - opieramy się na tym, co napisze w rozpoznaniu lekarz w szpitalu. Nie trzeba też czekać aż do zakończenia rehabilitacji. Tak naprawdę rodzic sam jest w stanie oszacować, ile wyniesie odszkodowanie.
> Może Sadyl rzuciłby nam trochę światła? ;)
Za 88 zł rocznie mogę zrobić dziecku indywidualną polisę NNW:
- śmierć 10 kzł
- trwały uszczerbek 300 zł/%
W ubezpieczenia grupowe bawić mi się nie chce. Te wszystkie Zośki, które obsługują grupówki w szkołach mają swoje układy i układziki i wbić się w nie graniczy z niemożliwością. Poza tym.. gra niewarta świeczki. Nawet jeśli będę miał znacząco lepszą ofertę, to i tak mamuśki wezmą to, co zaproponuje Zośka ;D
Wiem, że obecnie Gothaer bardzo promuje swe grupowe ubezpieczenia szkolne. Jakbym miał pewność, ze ktoś to ode mnie kupi, pogmerałbym w temacie dokładniej. W innym przypadku jest to dla mnie strata czasu ;]
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
Za 88 zł rocznie mogę zrobić dziecku indywidualną polisę NNW:
- śmierć 10 kzł
- trwały uszczerbek 300 zł/%
W ubezpieczenia grupowe bawić mi się nie chce. Te wszystkie Zośki, które obsługują grupówki w szkołach mają swoje układy i układziki i wbić się w nie graniczy z niemożliwością. Poza tym.. gra niewarta świeczki. Nawet jeśli będę miał znacząco lepszą ofertę, to i tak mamuśki wezmą to, co zaproponuje Zośka ;D
Wiem, że obecnie Gothaer bardzo promuje swe grupowe ubezpieczenia szkolne. Jakbym miał pewność, ze ktoś to ode mnie kupi, pogmerałbym w temacie dokładniej. W innym przypadku jest to dla mnie strata czasu ;]

Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
Basiula - wejdź na ich stronie w "NNW Szkolne", wybierz szczegóły oferty dla żłobków i przedszkoli i wszystko tam masz :) zakładka "Warunki ubezpieczenia" :) możesz tam też wybrać/zobaczyć tabelę uszczerbków i wzór polisy.
Również dziękuję za kod ;) My mamy zniżkę, a Ty klientów ;)
Wszyscy zadowoleni ;)
Wybrałam wariant V dla szkół ;)
Greenka - też jako jedyna na zebraniu chciałam znać warunki ubezpieczenia ale wychowawczyni nic więcej nie wiedziała (tylko, że dobrowolne i 40zł).
Jedna Mama mówiła, że u starszego dziecka było to ubezpieczenie na raptem 13000zł. Śmiech na sali jak dla mnie...
Również dziękuję za kod ;) My mamy zniżkę, a Ty klientów ;)
Wszyscy zadowoleni ;)
Wybrałam wariant V dla szkół ;)
Greenka - też jako jedyna na zebraniu chciałam znać warunki ubezpieczenia ale wychowawczyni nic więcej nie wiedziała (tylko, że dobrowolne i 40zł).
Jedna Mama mówiła, że u starszego dziecka było to ubezpieczenie na raptem 13000zł. Śmiech na sali jak dla mnie...
Tak, on jest ważny caaaaaały rok, bez przerwy i przez cały rok moi Klienci z niego korzystają :))))
Nowa oferta dostępna jest na stronie internetowej, w zakładce "Dziecko -> NNW Szkolne". Mamy dostępną nową opcję pobytu w szpitalu w wyniku choroby - jeśli dziecko trafi do szpitala z powodu innego niż nieszczęśliwy wypadek (rotawirus, zapalenie płuc, zapalenie wyrostka, itd.), jeżeli spędzi tam więcej niż 4 dni, otrzyma świadczenie za każdy dzień, max. do 30 dni w roku.
W razie pytań piszcie śmiało na mój adres e-mail: abaran(małpa) bezpieczny . pl
Nowa oferta dostępna jest na stronie internetowej, w zakładce "Dziecko -> NNW Szkolne". Mamy dostępną nową opcję pobytu w szpitalu w wyniku choroby - jeśli dziecko trafi do szpitala z powodu innego niż nieszczęśliwy wypadek (rotawirus, zapalenie płuc, zapalenie wyrostka, itd.), jeżeli spędzi tam więcej niż 4 dni, otrzyma świadczenie za każdy dzień, max. do 30 dni w roku.
W razie pytań piszcie śmiało na mój adres e-mail: abaran(małpa) bezpieczny . pl
Jeśli temat w tym roku aktualny polecam https://szkolnapolisa.pl/ - szerszy zakres, niż w szkołach, niższa składka i wyższa suma ubezpieczeń, w dodatku za wpisanie kodu FBI-15 otrzymasz 15% rabatu na wybrany wariant.
Porozmawiaj z brokerem Januszem Dyczką z https://www.iszkolne.pl/ Omawiałem z nim warunki wykupienia ubezpieczenia szkolnego dla moich dzieci i praktycznie od razu się zdecydowałem. Na życzenie dochodzi analiza tzw. drobnego druczku, ale u nich nie występują klauzule niedozwolone.
Niestety często tak jest. Szkoła oferuje ubezpieczenie, ale jest ono okrojone. Pomimo dość wysokiej kwoty. Jesli mogę coś doradzić to najlepiej jest ubezpieczyć dziecko przy rodzinie. Wykupić polise ubezpieczeniową dla całej rodziny. Dzieki temu cena rocznego ubezpieczenia dla każdej osoby w rodzinie jest niska, przy wysokim zakresie ochrony ( o wiele wyższym niż ten oferowany przez szkołę).
Najlepiej samodzielnie zobaczyć sobie jakie są warunki oferowane przesz poszczególnych ubezpieczycieli i tym samym wybrać najlepsze ubezpieczenie dla dziecka. Na stronie można porownać sobie ubezpieczenie na życie dla całej rodziny https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-na-zycie .
Najlepiej samodzielnie zobaczyć sobie jakie są warunki oferowane przesz poszczególnych ubezpieczycieli i tym samym wybrać najlepsze ubezpieczenie dla dziecka. Na stronie można porownać sobie ubezpieczenie na życie dla całej rodziny https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-na-zycie .
Bardzo dobra oferta http://sadarbitrazowy.com.pl/jakie-sa-rodzaje-ubezpieczen/ warto się z nimi skontaktować.