Widok

Indywidualne ubezpieczenie dziecka

Czy ktoś z Was ma odrębną polisę NW dla swojej pociechy chodzącej do szkoły? Możecie jakieś towarzystwo ubezp. polecić? Poszukuję dobrej oferty ponieważ ta zaproponowana przez szkołę mija się z celem. Wysoka składka, mała su a odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu jakieś śmieszne.Np. złamanie kończyny 2% SU.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zobacz ofertę Euro26 albo PlanetaMlodych.Ja córkę ubezpieczam w planecie.ubezpiecza Tu Europa.mają kilka wariatów, w tym zawierające ubezpieczenie kosztow leczenia za granicą i uprawianie sportów, w tym narciarstwa.Kupowalam przez ich stronę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki.

Zapoznałam się z ofertą Bezpieczni.pl, PZU, Euro26 i PlanetaMłodych.

Może jeszcze coś? Byłam na stronach 2 TU, niby mają takie ubezpieczenia ale po ofertę trzeba się z nimi kontaktować. Jakby nie mogli zamieścić kalkulatora lub konkretnych info...
Agusia i które z tych wymienionych wychodzi wg. ciebie najkorzystniej?
Nika - nie znam się jakoś super na ubezpieczeniach. Ciekawe wydają się oferty PZU i AXA (tu biorę pod uwagę tylko dwa ostatnie warianty)- ale ponoć ta druga firma zaniża wypłaty... Ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia?
PZU podaje procentowe widełki np. 2-5% , a AXA konkretną liczbę np. 3% (za jakiś uszczerbek).

Może Sadyl rzuciłby nam trochę światła? ;)

Mnie osobiście interesuje składka do 100zł rocznie.
Dzięki,Agusia.U nas w przedszkolu jest ubezpieczenie PZU ok.30 zł na rok wychodzi ,chyba nie będę kombinowała i ubezpieczę ją w przedszkolu.
I co masz za te 30zł? Jaka suma ubezpieczenia? Ile za dzień w szpitalu? Ile na rehabilitację?

Mnie jeszcze interesuje żeby było też uprawianie sportów ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia nie wiem,nigdy tak naprawdę się tym nie interesowalam,ale wiem na pewno,że jak się wydarzy wypadek poza przedszkolem to też ta polisa obowiązuje.My poza tym też mamy inne ubezpieczenia od wypadków pod które podpięte jest dziecko.
Agusia, mnie też interesuje dobre ubezpieczenie dla dziecka. Mogę zapłacić 50zł za to szkolne, ale kiedy SU jest na 10.000 zł i za nw jakieś śmieszne małe kwoty to szkoda zachodu. Zastanawiające jest to że jako jedyna z rodziców poprosiłam o owu , reszta rodziców zapłaciła kasę i jest ok. ...do wypadku pewnie.
Agusia, w pakiecie AXA masz włączone wyczynowe uprawianie sportów, czyli jeżeli dziecko coś trenuje poza szkołą, to jest ubezpieczone.
Plus bardzo ważna rzecz - wszczęcie procedury wypłaty odszkodowania rozpoczyna się bardzo szybko - jeżeli rodzic w dniu wypadku dziecka prześle do nas skan czy fotografię rozpoznania od lekarza, machina rusza. Nie ma u nas lekarza orzecznika, który decyduje o procencie urazu - opieramy się na tym, co napisze w rozpoznaniu lekarz w szpitalu. Nie trzeba też czekać aż do zakończenia rehabilitacji. Tak naprawdę rodzic sam jest w stanie oszacować, ile wyniesie odszkodowanie.
Zdecydowałam się na AXĘ wariant V.
Już kupiłaś? Gdybyś chciała, podanie mojego Kodu Opiekuna 20067 w Kroku 1 daje Ci 10% zniżki :)
> Może Sadyl rzuciłby nam trochę światła? ;)

Za 88 zł rocznie mogę zrobić dziecku indywidualną polisę NNW:
- śmierć 10 kzł
- trwały uszczerbek 300 zł/%
W ubezpieczenia grupowe bawić mi się nie chce. Te wszystkie Zośki, które obsługują grupówki w szkołach mają swoje układy i układziki i wbić się w nie graniczy z niemożliwością. Poza tym.. gra niewarta świeczki. Nawet jeśli będę miał znacząco lepszą ofertę, to i tak mamuśki wezmą to, co zaproponuje Zośka ;D

Wiem, że obecnie Gothaer bardzo promuje swe grupowe ubezpieczenia szkolne. Jakbym miał pewność, ze ktoś to ode mnie kupi, pogmerałbym w temacie dokładniej. W innym przypadku jest to dla mnie strata czasu ;]
ZielonaCytryna, już kupiłam...
;)))
poszukuje ubezpieczenia dla dziecka w 1 klasie.
Zielona Cytrynka, dzięki :) wykorzystałam Twój kod :)
Widziałam! :))))
Zielona Cytryna także skorzystałam z Twojego kodu :) Dziękuję :)
ZielonaCytryna, ja również skorzystałam z Twojego kodu, dziękuję :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry