Widok

Invicta ubezpieczenie medyczne - jakie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

Mam do was pytanie, jakich firm ubezpieczenie medyczne honoruje INVICTA?

Może któraś z was ma, jeśli możecie dodatkowo napisać ile płacicie miesięcznie, będę bardzo wdzięczna :)

Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wejdź na
http://dobra-polisa.pomorskie.pl/kalkulacja-zdrowotne#
Invicta jest dostępna dla wszystkich pakietów, oprócz pierwszych dwóch (CP i CC).
Ale muszę Cię (być może) zmartwić:
Żadne ze znanych mi ubezpieczeń medycznych nie pokrywa badań i zabiegów związanych z leczeniem bezpłodności.
Być może występuje to w jakichś pakietach VIP-owskich - ale na rynku się z tym nie spotkałem.
Medica ma w ofercie swoich placówek Invicte
http://www.medicapolska.pl/
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Dzięki za info!

Mnie interesują tylko same wizyty.

Mam już ubezpieczenie medyczne, pełen pakiet za które płaci mi firma, ale ono nie obejmuje Invicty. I tak sobie pomyślałam, że na same wizyty do nich wykupiłabym sobie pakiet indywidualny i tak tam chodzę, a wszystkie zlecone badania robię w swissmedzie z ubezpieczenia z pracy.

Tak kombinuje :)

Stad moje pytanie, bo nawet przy składce 100zl/mc, a jestem w invikcie przeważnie 2-3 razy w miesiącu to mi się opłaca.
ja tez polecam medica-polska - płace 150 zł, a chodzę do invicty do gina i endokrynologa plus badania - nawet te podstawowe typu morfo, tsh, ft4... Byłam juz wieeelleeee razy umawiana przez medice wiec moge smiało polecić :)
luxtorpeda, a który konkretnie masz pakiet??
Ja mam w pracy SIGNAL IDUNA i ino obejmuje Invicte
--> EWCIS

a to dziwne, bo ja też mam signal iduna i invicty nie obejmuje...

dzwoniłam do nich i powiedzieli, że mają podpisaną umowę tylko z jedną firmą budowlana, nazwy nie pamiętam, moze akurat to ta Twoja firma?

W każdym razie już zgłosiłam u siebie, żeby sprawdzili co i jak z naszym pakietem i ewentualnie go rozszerzyli, bo Invicta z signal iduna odnowiła umowę jakiś miesiąc temu dopiero.
Tup - mam "rozszerzony - BASiC" - tak sie nazywa, ale to chyba jest ten najtańszy wariant. On kosztuje choba 140 zł, ale mam podniesioną składkę ze względu na przewlekłą chorobę tj niedoczynność tarczycy. Z tego co pamietam, "zwyżka" za choroby przewlekłe to max 30% składki wyjściowej.
Aha :) Czyli jeśli choruję przewlekle to muszę dodatkowo dopłacać do tego wariantu? Też mam niedoczynność tarczycy i cukrzycę II stopnia.
tup, no niestety, liczą sobie wiecej jesli masz przewlekłe. Na ich stronie mozesz uzupełnić formularz to wtedy informują ile wyszła by składka , wtedy mozesz sie zdecydować czy Cię to interesuje. Dla mnie to było zbawienie - teraz jestem w ciązy wiec co miesiąc co najmniej jedna wizyta gin+endo+badania tarczyca/hiv/toxo/.hbs/morfo..... , a przed ciązą robiam dużo badań - ok polowa poszła przez medice, a czasem jedno (!) potrafiło kosztować ponad 100zł. Szczerze mówiąc to masakra z tymi cenami, i jeszcze wiekszość nie jest refundowana przez nfz (nie wspominając ze dostac sie do endo na nfz to jakis kosmos..ani razu mi sie nie udało)

Zobacz https://kancelaria-domena.pl/co-oferuja-pakiety-ubezpieczen-lekarskich-oc/ dobra decyzja.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przepis na gofry (23 odpowiedzi)

Czy posiadacie dobre sprawdzone przepisy na gofry? Niestety mój niezawodny przepis gdzieś się...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (115 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry