Widok

JAKIE PRIORYTETY SĄ DLA WAS WAŻNE W ŻYCIU ?

Jakie priorytety są dla was ważne w życiu i co to według was jest priorytet życia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dla mnie ważne są szybkie priorytety, zwłaszcza te z allegro
a priorytety to takie listy super szybkie za dopłatą....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dla mnie rodzina
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale rodzina za wszelką cenę?

dla mnie lubienie samej siebie, życie w zgodzie z sobą - jeśli uda mi się to osiągnąć to innym będzie się żyło lepiej ze mną...
miłość szczera, prawdziwa, nie gasnąca, odwzajemniona
spokój
umiejętność cieszenia się małymi rzeczami - brania szczęścia w każdej postaci i przekazywania go innym
Dla mnie najważniejszy jest czas dla siebie, spokój, bezpieczeństwo (czyli pieniądze) i realizowanie swoich zaineresowań.
Do powyższego zaliczam czas dla siebie i swoich ukochanych zwierząt.

Zaraz potem jest obowiązek: dziecko i mąż.
proszę cię... traktujesz dziecko wyłącznie jako obowiązek, a przed dzieckiem stawiasz swoje ZWIERZĄTKO??...
działanie albo cel o najwyższym, pierwszoplanowym znaczeniu- wg słownika;)) w rozumieniu potocznym znaczenie jest podobne.

Dla mnie priorytetem jest moja 5. miesięczna córeczka. Mój partner. Praca, którą muszę znaleźć, na równi ze studiami, które w tym roku kończę. Potem przyjemności;)
Dykta, wątek ma na celu pokazanie co jest dla kogo najważniejsze, nie pouczanie innych. Nie rób z siebie bardziej wartościowego człowieka, dlatego że najważniejszym celem jest dla ciebie dziecko. To bardzo dobrze że tak jest, ale równie dobre są inne cele dla innych osób. Więc nie próbuj wywoływać swoimi tekstami poczucia winy w innych. Ciekawe, pewnie gdyby to napisał facet, to nie byłabyś tak święcie oburzona.

Dla mnie najważniejsze jest zachowanie swojej tożsamości, w takim sensie, aby nie zatracić siebie za cenę dogodzenia innym i zadowolenia ich.
Aha, czyli nie mam również prawa wyrażać własnych opinii?.. dziwne, myślałam, że do tego służy opcja "odpowiedz".

Gdyby napisał to facet, moja reakcja byłaby taka sama. Nie znasz mnie, więc nie "gdybaj".
Wyrażanie opinii, a ocenianie innych (nie wprost) właśnie takim ironicznym pytaniem to zupałnie inna sprawa. Forumka powyżej napisała, że owszem dziecko i mąż to obowiązek, to po co ty o to samo pytasz? Czyż nie po to aby wzbudzić poczucie winy? A racja miałam nie "gdybać". Ty więc nie "dyktuj" innym jakie mają mieć priorytety.
Rozum to jak chcesz. Pani powyżej napisała, że NAJWAŻNIEJSZE dla niej jest to, że ma czas dla siebie itd., a dziecko i męża traktuje jako obowiązek (notabene- szczerze im współczuję, nie chciałabym mieć takiej matki ani partnerki, która traktuje mnie jako "obowiązek", jakieś zło konieczne). Fajnie, niech ma swoje życie poukładane po swojemu, dajmy temu spokój.

Problem jest inny. To jest forum- nigdzie nie przeczytałam, że nie wolno tu krytykować innych. Nie wiem, jaki masz problem. Nie robię tego w sposób powszechnie uważany za obraźliwy, a że posługuję się ironią- to już moja sprawa. Po prostu uzewnętrzniam swoje zdanie. To, do czego mam konstytucyjnie zagwarantowane prawo. Więc nie ziej świętym oburzeniem.
Dykta czy ty faktycznie się jakiejś dykty napiłaś czy jak??? każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii ale nie oceniania innych na podstawie kilku zdań. Dla mnie osobiście priorytetem w życiu jest samorozwój osobisty pasje i praca ,później rodzina.I mam do tego prawo.Nie dla każdego w życiu priorytetem są dzieci itp...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dykta - to ty masz problem, bo to ty ziejesz świętym oburzeniem, że dla wszystkich nie są najważniejsze dzieci. Ale oczywiście, masz to konstytucyjnie zagwarantowane...
Świetnie, że w końcu załapałaś...
Przykro mi, że cię rozczaruję, ale jestem trzeźwa:D

I jeszcze raz powtórzę: po to jest tu możliwość odpowiedzi na dany post, aby go skomentować. Dotarło?..
faktycznie , jestem rozczarowana bo naprawdę nie widać :-) ale dobrze ,że chociaż Ci przykro.
Fajnie, że zrozumiałaś pierwszą część mojej wypowiedzi, ale z drugą trochę gorzej ci poszło...
Hej! Sun nails, i co "dotarło" to do ciebie? He he! Ja "załapałam". Już teraz wszystko "jarzę" i do prawdy szkoda "nerw". He he!
"Doprawdy" pisze się razem ~buninka:) Chcesz poprawiać- zacznij od siebie, geniuszu:p
Hej bubinka do mnie ZAWSZE "dociera" hehe ;-)))

Inne tematy z forum Kobieta

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Czy suplementacja kolagenu ma sens przy trądziku różowatym? (4 odpowiedzi)

Cześć, czy ktoś z Was próbował suplementacji kolagenem przy trądziku różowatym? Dużo teraz o tym...

kolezanki z nerwica poszukiwane:) (672 odpowiedzi)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje...

do góry