Widok

Jak długo po porodzie miałyście problem z wypróżnianiem???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Podobno zawsze jest na początku problem ale ja jestem już dwa tygodnie po porodzie i jak ma już dojść do "dwójeczki" ;) to tak strasznie mnie boli że muszę bardzo się skupić aby mnie nie bolało jakby mnie rozpychało od środka nie wiem jak to opisać jak mega zatwardzenie, czy też macie takie problemy ? koleżanka mówiła że pewnie hemoroidy ale ja nie krwawie ani nic mi nie wychodzi więc nie wiem. w pierwszej ciąży chyba nie miałam tego problemu :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od razu wypróżniłam sie po wyjściu ze szpitala bez żadnego problemu i bólu zrób sobie lewatywe albo kup czopki glicerynowe po co sie męczyć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
możesz sobie kupić Forlax w saszetkach - delikatnie przeczyszcza moze potem będzie lepiej
ja polecam siemię lniane (piłam 2 razy dziennie) i po około 2 tygodniach było już dobrze...
mogła ci sie zrobic szczelina odbytu podczas porodu lub coś podobnego... ja bym poszła do lekarza sprawdzić co jest grane.. generalnie nie powino byc problemów z wypróżnianiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja się wypróżniłam po 2 dniach
z tymże że nie byłam nacinana ani nie pękłam

ale przy pierwszym porodzie, gdzie byłam lekko nacięta wyprózniłam się chyba po 3 czy 4 dniach
zjadaj każdego dnia kubek ugotowanych płatków owsianych ,na gęsto z mlekiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki dziewczyny może faktycznie spróbuję tych czopków chodź mnie przerażają :)
Asiu możesz spróbować z syropem lactulose to też wspomaga pracę jelit i ułatwia wyróżnienie. Koszt syropu ok. 10zł.
przy pierwszym porodzie blokada i dopiero po 4 dniach i zastosowaniu chyba z 5 czopkow glicerynowych po drugim to ze 2-3tyg trwało jeszcze większa blokada i nie pomagały już czopki więc różnie jeść takie rzeczy, po których zazwyczaj łatwo szlo wtedy blokada minie i będzie ok
Ja też polecam Lactulozę czy jak to się pisze. Czopki i inne przeczyszczające po prostu wymuszą pójcie na toaletę, a Lactuloza wiąże wodę w organizmie i masz poślizg ;). Można ją stosować przy karmieniu.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej. Ja miałam problem przez 2 tygodnie. Na zaparcia spróbowałam naturalnych sposobów i błonnika. Zobacz tutaj o tych sposobach http://zaparcia.dozdrowia.com/zaparcia-ciazy.php#
Ja dwa tyg męczyłam się z mega zaparciami i tylko mi pomógł Colon C,polecam,napewno pomorze i Tobie.
Czopki glicerynowe mi pomagały. Bardzo nieprzyjemne odczucie. Przeszło po kilku dniach od zdjęcia szwów po cc (ale zrobionym już pod sam koniec porodu sn, były już parte). Miałam wrażenie że nie mogę się rozluźnić, stąd ten ból.
ja miałam problem przez pół roku, wieczne zaparcia, nie wiem, może to było też związane z karmieniem piersią. Mi pomogły czopki, i błonnik
Ja wypróżniłam się po 2 dniach od porodu, dokładniej to 1,5 dnia.
Pierwszy poród, byłam nacinana, było raczej bezproblemowo.
Ja przez 2 tygodnie po 8 czopków dziennie dostawałam i nic nie pomogło haha. A okazało się że to przez strach, za każdym razem przypominały mi się bóle parte
Każdego dnia kubek ugotowanych płatków owsianych można dodać trochę mleka i soli do smaku i czopki .
dobre też są buraki -można kupić w zieleniakach ugotowane i utarte bez przypraw, w woreczku

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

do góry