Widok
Mi gin jak odstawiałam plastry powiedział, że zaleca się odczekanie 3 cykli, ale dodał, że to już jak kto woli. Powiedział, że absolutnie nic złego nie będzie w tym jak zaszłabym w ciążę od razu.
Najpierw postanowiliśmy czekać i używaliśmy prezerwatyw... ale tylko przez pół cyklu. W 2 cyklu po odstawieniu zaczęliśmy się starać i w 3 cyklu się udało (dzięki NPR i testom owu).
Najpierw postanowiliśmy czekać i używaliśmy prezerwatyw... ale tylko przez pół cyklu. W 2 cyklu po odstawieniu zaczęliśmy się starać i w 3 cyklu się udało (dzięki NPR i testom owu).
Izulucha u Ciebie to troszkę dłużej,ale ważne że się udało.Ja bym chciała już:-)Mam nadzieję że się uda.Ktoś może powiedzieć że skoro jestem taka niecierpliwa to powinnam odstawić piksy już dawno,ale u nas decyzja o dziecku przyszła spontanicznie.Stwierdziliśmy że to już czas i nie chcemy dłużej czekać.
Podobno jest to stara szkoła, że po odstawieniu tabletek można zajść w ciążę mnogą. Bałam się tego też, ale mój gin wyjaśnił mi, że obecne tabletki zawierają zbyt małą ilość hormonów, żeby powstała z tego ciąża mnoga
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja też bym chciała od razu się starać.Dziś dostałam miesiączkę,tak jak zwykle zresztą,ale już nie wezmę tabletki.Chciałabym zacząć starania od razu ale jakoś się boję że jeśli by coś się stało z dzidzią to bym się obwiniała że nie odczekałam ile trzeba.Nie wiem sama.Za 2 tyg.idę do ginekologa.Mam nadzieję że rozwieje moje wszystkie wątpliwości.
A Was proszę o dalsze wpisywanie się.
A Was proszę o dalsze wpisywanie się.
Ja co prawda nie bralam pigulek, ale chcialam napisac, ze zycze Wam szybkiego zafasolkowania i ciesze sie, ze zdecydowaliscie sie na dzidziusia. Pamietam jak kiedys pisalas, ze bardzo chcialas zajsc w ciaze.
pozdrawiam serdecznie z Lęborka :)) pamietasz mnie? no chyba, ze pomylilam Cie z kims innym o tym samym nicku.
pozdrawiam serdecznie z Lęborka :)) pamietasz mnie? no chyba, ze pomylilam Cie z kims innym o tym samym nicku.
Boze dziewczyno, po co ty sobie ten suwaczek ustawiasz, ze jestes w 3 tygodniu? Zreszta nie tylko ty tak robisz niestety :/ Czy wy nie wiecie, ile ciaz sie niestety konczy na wczesnym etapie? A wy sie juz od poczatku nakrecacie, a potem jest placz i depresja, jesli cos pojdzie nie tak :( Mozecie sobie same zrobic tym wielka krzywde!
Ja też ustawiałam suwaczek od momentu jak się dowiedziałam w 4 tyg. Nic Ci do tego, Andzia. Jak ktoś chce, to niech sobie ustawia. Krzywdę zrobić suwaczkiem?! Hehe! Krzywdę w takim wypadku można zrobic sobie rozgłaszając ciążę przed upływem 13 tyg, a nie robiąc suwaczek na forum, gdzie się jest zupełnie anonimowym!
No w sumie masz racje, anonimowo to na szczescie troche lepiej. Niemniej jednak itak uwazam, ze mozna sobie takim czyms krzywde zrobic, jesli cos pojdzie nie tak (tfu, tfu, nikomu tego nie zycze!). Zawsze mnie takie suwaczki razily, a teraz, jak sama stracilam ciaze, to az mnie boli, jak cos takiego widze, bo sie tylko zastanawiam, ile jeszcze z tych szczesliwych teraz potencjalnych matek bedzie jeszcze plakac!
sorry nie chce niszczyc twojego optymizmu ale z zalozrenia na tym forum wypowidaja sie osoby w ciazy albo z dziecmi wiec raczej oczywiste ze bedzie 100% pozytywnych, te ktore nie moga sie nie wypowiadaja bo nie sa w ciazy a tak jest sformulowane pytanie. mam nadzieje ze ciebie nie bedzie to dotyczyc i zajdziesz szybko. ja zaszlam 5 miesecy po dostawieniu ale ciaze stracilam.
zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu, straciłam ciążę, po badaniach lekarz stwierdził, że nie mogłam donosić tej ciąży, bo miałam "końskie" stężenie hormonów w organiźmie (dodam, ze brałam Yasminelle - wtedy piguły z najniższą zawartością hormonów na rynku) i dostałam porządny opierdziel, że w ogóle śmiem zachodzic w ciążę tak szybko po pigułach, kazał mi odczekać conajmniej kilka miesięcy ... na szczęście się udało, po pół roku :)
papilio1@op.pl
aha jeszcze dodam, że lekarz nie zalecił nam przerwy po odstawieniu tabletek (a radziłam się 2 lekarzy). powiedział, że po odstawieniu jest większa szansa na poczęcie, ale jednocześnie zwiększone "ryzyko" ciąży mnogiej. myśmy się od początku liczyli z bliźniakami, bo w mojej rodzinie to norma, ale dzidziuś jednak będzie jeden:) wszystko zależy od organizmu - czasem płodność wraca od razu, czasem trzeba poczekać.
Ja odstawiłam pigułki pod koniec sierpnia i narazie nic:-(Co prawda odczekałam 2 cykle i zaczęliśmy od listopada staranka.Ostatni cykl miałam bardzo długi,krwawienie jednego dnia było,drugiego prawie wcale i tak na zmianę przez prawie 10 dni!Masakra!Na szczęście owulacja chyba była,bo miałam wszystkie symptomy(ból,śluz).W lutym będę w PL to pójdę do mojej ginekolog,może coś jest nie tak.Dziewczyny,mam pytanko.Jak długo się starałyście zanim nie posłałyście Waszego mężczyzny na badanie nasienia i same się przebadałyście?
Magda,czyli nie czekaliście rok z badaniami?Ja też wychodzę z założenia że lepiej zrobić badania wcześniej niż tracić bez sensu czas na nieudanych próbach.Wiesz gdzie w Gdyni najlepiej zrobić takie badanie,ile kosztuje i ile trzeba czekać na wyniki.My co prawda staramy się 2 cykle+ 2 na oczyszczanie były,ale jeśli nic się nie zmieni i nie zajdę wkrótce to chyba się przebadamy.
hahahha....u mnie to troszku inna bajka :)
tabletki bralam ponad 5 lat i nie robilam zadnej przerwy...
kiedy odstawilam tabsy( yasmin) w sierpniu moj pan doktor powiedzial, ze nie mam sie martwic jak nie dostane @ bo organizm musi wrocic do normy...no i faktycznie nie dostalam...ale z innego powodu hihihih za pierwszym strzalem nam sie udalo i bez zadnego oczyszczania z tabletek :)
tabletki bralam ponad 5 lat i nie robilam zadnej przerwy...
kiedy odstawilam tabsy( yasmin) w sierpniu moj pan doktor powiedzial, ze nie mam sie martwic jak nie dostane @ bo organizm musi wrocic do normy...no i faktycznie nie dostalam...ale z innego powodu hihihih za pierwszym strzalem nam sie udalo i bez zadnego oczyszczania z tabletek :)
u mnie to bylo tak:
bralam yasmin przez 5 lat bez przerwy
kiedy odstawilam tabsy w sierpniu pan doktor powiedzial, ze nie mam sie martwic ze nie dostane @ bo to normalne ze organizm wraca do normy bla bla bla... faktycznie nie dostalam...ale z innego powodu :D za pierwszym strzalem nam sie udalo :D i nie robilam zadnego oczyszczania..
bralam yasmin przez 5 lat bez przerwy
kiedy odstawilam tabsy w sierpniu pan doktor powiedzial, ze nie mam sie martwic ze nie dostane @ bo to normalne ze organizm wraca do normy bla bla bla... faktycznie nie dostalam...ale z innego powodu :D za pierwszym strzalem nam sie udalo :D i nie robilam zadnego oczyszczania..