Widok

Jak długo starałyście się o dziecko po odstawieniu pigułek i nie tylko?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak to było w Waszym przypadku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja po odstawieniu tabletek miałam bardzo rozregulowane cykle
teoretycznie udało sie w trzecim cyklu (pierwszy sobie odpuscilismy aby trochę sie organizm oczyścił) ale w moim przypadku te trzy cykle to było 6 miesięcy

image
up up up
kazde nasze dzieciatko "powstalo" w drugim cyklu po odstawieniu tabletek wiec w sumie szybciutko :)
image
image
O widzę że u Was poszło w miarę szybko.To super,mam nadzieję że u nas też się tak uda.Teraz czeka mnie 2 miesięczny przerwa żeby organizm się przestawił.A właśnie,czy Wy też czekałyście czy od razu po odstawieniu brałyście się do roboty;-)?
właściwie od razu, z tym, że nie stosowałam pigułek
udało się za pierwszym razem :) nie brałam pigułek
image

image
w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek :) nawet nie umialam powiedziec lekarza jak dlugie mam cykle, gdyz po odstawieniu tabeltek nie dostalam juz miesiaczki, bo zaszlam w ciaze :)
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odstawiłam pigułki w styczniu 2008 (po braniu przez 3,5l), potem przez rok stosowaliśmy gumki, a jak postanowiliśmy zacząć starania to udało się za pierwszym razem I teraz czekamy na Jasia z utęsknieniem :)
Powodzenia
image
image
W pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, ja też nie wiem właściwie jaką mam długość cyklu :-)

http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200947-t114437,1,16.html
Adziula to Ty nie robiłaś sobie przerwy po odstawieniu tabletek stosując np.prezerwatywy?Mi ginekolog powiedział że powinnam odczekać 2-3 cykle zanim zaczniemy się starać.Sama nie wiem jak to jest.Chciałabym dzidzię jak najprędzej.
Piszcie dziewczyny jak to z Wami było:-)
Mi gin jak odstawiałam plastry powiedział, że zaleca się odczekanie 3 cykli, ale dodał, że to już jak kto woli. Powiedział, że absolutnie nic złego nie będzie w tym jak zaszłabym w ciążę od razu.
Najpierw postanowiliśmy czekać i używaliśmy prezerwatyw... ale tylko przez pół cyklu. W 2 cyklu po odstawieniu zaczęliśmy się starać i w 3 cyklu się udało (dzięki NPR i testom owu).
Ewwa a skąd miałaś testy owulacyjne?Z Allegro czy kupiłaś w aptece?
ja w sumie 9 miesiecy po odstawieniu.
image

image
Izulucha u Ciebie to troszkę dłużej,ale ważne że się udało.Ja bym chciała już:-)Mam nadzieję że się uda.Ktoś może powiedzieć że skoro jestem taka niecierpliwa to powinnam odstawić piksy już dawno,ale u nas decyzja o dziecku przyszła spontanicznie.Stwierdziliśmy że to już czas i nie chcemy dłużej czekać.
To zanim zaczniecie się starać zrób wszystkie badania. Przede wszystkim przeciwciała CMV i toksoplazmozie. W Twoim wątku podałam link do testów, które kupowałam...
tak, ale u mnie stwierdzono PCOS itp...i tak dobrze, ze udalo sie naturalnie i nie musiama podjac leczenia, bo lekarz juz namaiwal, a ja chcialam poczekac pelny rok...
image

image
Robiłam ostatnio badania.Miałam sprawdzane hormony tarczycy prolaktynę,ogólne moczu i krwi.Tokso nie bo nie miałam styczności z żadnymi zwierzakami,sama nie mam psa ani kota.Teraz będę w Pl to pójdę do ginekologa i zapytam o wszystkie badania.
ja zaszłam za pierwszym razem i za pierwszą próbą ;) Zaraz po odstawieniu tabletek,a teraz czekamy na naszą Amelkę :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Toxo zarazić się można poprzez kontakt z moczem chorego kota, kontakt z ziemią, jedzenie brudnych owoców i warzyw (źle umytych). Lepiej zrobić, bo po co później cierpieć z powodu poronienia. CMV też polecam zrobić...
Nie brałam pigułek, udało się w 9 cyklu...
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
W I cyklu po wyjęciu spirali:)
image
image

image
ostawiawilismy pigułki w styczniu 2008 po 3 miesiącach zaczeliśmy starania, w ciąża pojwiła się w lutym 2009;) obecnie jestem w 33tc
Widzę że większość z Was nie miała większych problemów z zajściem w ciążę po odstawieniu pigułek.Jeśli chodzi o badania to pewnie je zrobię.Zobaczę co mi ginekolog powie.A co to jest CMV?
niewiem jak to jest moja koleżanka zaszła w ciaże odrazu po odstawieniu pigułek niby wtedy się zachodzi szybko, ale zdrowo jest odczekać jakiś czas aby organizm się oczyścił jednak są to hormony czy cos takiego- kiedyś czytałam gdzieś coś takiego o pigułkach.
Ja czytałam różne opinie na ten temat.To chyba zależy od wiedzy ginekologa.Słyszałam że jedni zalecają nawet 6-miesięczną przerwę a inni mówią ze można od razu brać się do roboty.Słyszałam też że od razu po odstawieniu zwiększa się ryzyko ciąży mnogiej.
CMV to cytomegalia. Większość osób już ją przechodziła. Warto ją zrobić, aby upewnić się, że nie ma sie właśnie wtedy, kiedy próbuje zajść się w ciążę.
malinka nie czekalismy, a wlasciwie nie zabezpieczalismy sie poprostu po odstawieniu tabletek. ja z utesknieniem czekalam na pierwsza miesczke, ktora nigdy nie nadeszla. mialam nawet robione badania, dlaczego jeszcze nie dostalam @. a dzisiaj mam juz prawie miesiecznego synka- moj cud swiata :)
image

image
Podobno jest to stara szkoła, że po odstawieniu tabletek można zajść w ciążę mnogą. Bałam się tego też, ale mój gin wyjaśnił mi, że obecne tabletki zawierają zbyt małą ilość hormonów, żeby powstała z tego ciąża mnoga
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja też bym chciała od razu się starać.Dziś dostałam miesiączkę,tak jak zwykle zresztą,ale już nie wezmę tabletki.Chciałabym zacząć starania od razu ale jakoś się boję że jeśli by coś się stało z dzidzią to bym się obwiniała że nie odczekałam ile trzeba.Nie wiem sama.Za 2 tyg.idę do ginekologa.Mam nadzieję że rozwieje moje wszystkie wątpliwości.
A Was proszę o dalsze wpisywanie się.
:-) :-)
A nam sie udało juz w drugim cyklu :)
image
W grudniu odstawione tabletki, od maja zaczęliśmy starania, udało się za drugim razem:)
image
No to ładnie dziewczyny,widzę że wszystkim się udaje z dzidziusiami.Oby tak dalej:-)Mam nadzieję że będzie więcej takich pomyślnych wypowiedzi.
No jednak ja tak nie miałam.Po odstawieniu nie zabezpieczaliśmy się już i zaszłam w ciąże dopiero półtora roku później.Martwiliśmy się,ale lekarz mówił,że mamy poczekać do dwóch lat ( bo tyle może to trwać).No i wkońcu się udało :D.
image
image
Biedronka24 to przykre,ale ważne że się w końcu udało.Miałaś jakieś problemy zdrowotne?Czasem też przez nieregularne cykle nie można trafić w owulację.
Ja co prawda nie bralam pigulek, ale chcialam napisac, ze zycze Wam szybkiego zafasolkowania i ciesze sie, ze zdecydowaliscie sie na dzidziusia. Pamietam jak kiedys pisalas, ze bardzo chcialas zajsc w ciaze.
pozdrawiam serdecznie z Lęborka :)) pamietasz mnie? no chyba, ze pomylilam Cie z kims innym o tym samym nicku.
image
image
Boze dziewczyno, po co ty sobie ten suwaczek ustawiasz, ze jestes w 3 tygodniu? Zreszta nie tylko ty tak robisz niestety :/ Czy wy nie wiecie, ile ciaz sie niestety konczy na wczesnym etapie? A wy sie juz od poczatku nakrecacie, a potem jest placz i depresja, jesli cos pojdzie nie tak :( Mozecie sobie same zrobic tym wielka krzywde!
Ja też ustawiałam suwaczek od momentu jak się dowiedziałam w 4 tyg. Nic Ci do tego, Andzia. Jak ktoś chce, to niech sobie ustawia. Krzywdę zrobić suwaczkiem?! Hehe! Krzywdę w takim wypadku można zrobic sobie rozgłaszając ciążę przed upływem 13 tyg, a nie robiąc suwaczek na forum, gdzie się jest zupełnie anonimowym!
No w sumie masz racje, anonimowo to na szczescie troche lepiej. Niemniej jednak itak uwazam, ze mozna sobie takim czyms krzywde zrobic, jesli cos pojdzie nie tak (tfu, tfu, nikomu tego nie zycze!). Zawsze mnie takie suwaczki razily, a teraz, jak sama stracilam ciaze, to az mnie boli, jak cos takiego widze, bo sie tylko zastanawiam, ile jeszcze z tych szczesliwych teraz potencjalnych matek bedzie jeszcze plakac!
Izaqueen gratuluję fasolki!Mam nadzieję że też niedługo dołączę do przyszłych mamusiek:-)
Macie szczęście dziewczyny jak ja wam zazdroszcze my terz się staramy od roku i nic .Malinka trzymam za ciebie kciuki powodzenia.
Vita, jak masz ochotę zajrzyj do nas do wątku testy owulacyjne, tam jest więcej staraczek, będzie Ci raźniej ;)

niestety nie wszystkim udaje się tak szybko...

Malinka, powodzenia!
Serdeczne dzięki z pewnością zajrze zawsze rażniej :) pozdrawiam
sorry nie chce niszczyc twojego optymizmu ale z zalozrenia na tym forum wypowidaja sie osoby w ciazy albo z dziecmi wiec raczej oczywiste ze bedzie 100% pozytywnych, te ktore nie moga sie nie wypowiadaja bo nie sa w ciazy a tak jest sformulowane pytanie. mam nadzieje ze ciebie nie bedzie to dotyczyc i zajdziesz szybko. ja zaszlam 5 miesecy po dostawieniu ale ciaze stracilam.
Dzięki dziewczyny!Ja też chcę stosować testy owulacyjne,żeby nie tracić czasu i trafić w dziesiątkę;-)
Przykro mi Walerka:-(Na pewno następnym razem będzie wszystko dobrze i dzidzia urodzi się cala i zdrowa.Powodzenia!
Dziewczyny w dalszym ciągu proszę o wpisywanie:-)
:-)Ktoś się odezwie?
zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu, straciłam ciążę, po badaniach lekarz stwierdził, że nie mogłam donosić tej ciąży, bo miałam "końskie" stężenie hormonów w organiźmie (dodam, ze brałam Yasminelle - wtedy piguły z najniższą zawartością hormonów na rynku) i dostałam porządny opierdziel, że w ogóle śmiem zachodzic w ciążę tak szybko po pigułach, kazał mi odczekać conajmniej kilka miesięcy ... na szczęście się udało, po pół roku :)
papilio1@op.pl
Rok "oczyszczałam " organizm od pigułek, ale stosowalismy prezerwatywę, potem przez kolejny rok staralismy sie o dzidzię. Ja cierpię na Zespół policystycznych jajników, więc może dlatego to tyle trwało.
nam udało się w 3 cyklu po odstawieniu, staraliśmy się od razu, nie robiliśmy żadnej przerwy. lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby. a tabletki brałam prawie 10 lat.... teraz jesteśmy w 4 miesiącu:))
aha jeszcze dodam, że lekarz nie zalecił nam przerwy po odstawieniu tabletek (a radziłam się 2 lekarzy). powiedział, że po odstawieniu jest większa szansa na poczęcie, ale jednocześnie zwiększone "ryzyko" ciąży mnogiej. myśmy się od początku liczyli z bliźniakami, bo w mojej rodzinie to norma, ale dzidziuś jednak będzie jeden:) wszystko zależy od organizmu - czasem płodność wraca od razu, czasem trzeba poczekać.
Ja zaszlam w 3 cyklu po odstawieniu tabletek. Tez po cichu liczylam, ze po tabletkach bedzie mnoga. Niestety ciaza skonczyla sie w 3 miesiacu. Raczej nie mialo to zwiazku z tabletkami, ale jakbym jeszcze kiedys taka decyzje podejmowala, to bym tak dla pewnosci odczekala troche dluzej.
Nam starania zajęły rok po odstawieniu tabletek, ale cieszę się, że w końcu się udało:)
image
3 miesiące nie całe. Tyle że nie brałam żadnych pigułek :)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Ja odstawiłam pigułki pod koniec sierpnia i narazie nic:-(Co prawda odczekałam 2 cykle i zaczęliśmy od listopada staranka.Ostatni cykl miałam bardzo długi,krwawienie jednego dnia było,drugiego prawie wcale i tak na zmianę przez prawie 10 dni!Masakra!Na szczęście owulacja chyba była,bo miałam wszystkie symptomy(ból,śluz).W lutym będę w PL to pójdę do mojej ginekolog,może coś jest nie tak.Dziewczyny,mam pytanko.Jak długo się starałyście zanim nie posłałyście Waszego mężczyzny na badanie nasienia i same się przebadałyście?
ja odstawiłam tabsy w listopadzie 2008 3 miesiace "się oczyszczałalm" a 2 kreski zobaczylam w tego sylwestra ;)
malinka my od marca sie staralismy a w sierpniu M zrobil badanka
Magda,czyli nie czekaliście rok z badaniami?Ja też wychodzę z założenia że lepiej zrobić badania wcześniej niż tracić bez sensu czas na nieudanych próbach.Wiesz gdzie w Gdyni najlepiej zrobić takie badanie,ile kosztuje i ile trzeba czekać na wyniki.My co prawda staramy się 2 cykle+ 2 na oczyszczanie były,ale jeśli nic się nie zmieni i nie zajdę wkrótce to chyba się przebadamy.
W gdyni w Gamecie można zrobić badania nasienia ale nie wiem ile kosztuja. W tamtym roku 2009 małżyk robil w Invikcie w gdańsku to placil 100zl a wynik jest tego samego dnia albo następnego.
Ja też z Gdyni:) O Adasia staraliśmy się prawie rok teraz zaczynamy drugie staranka zobaczymy jak nam pójdzie mam nadzieję że szybciej:)
w maju 2008 odstawiłam tabletki :) a w grudniu zaszłam w ciążę :P (tzn. na 25.12 miałam pierwszy dzień ostatniej @, czyli faktycznie w ciążę zaszłam na początku stycznia 2009)

przez ten czas nie stosowaliśmy żadnych zabezpieczeń :P
Jak się odstawi pigułki najlepiej jest zaczekać 3 miesiące a najlepiej 6 m-cy zanim zacznie się starania.
http://mawia.pl
W sumie to udało nam się szybko zajść,bo praktycznie w pierwszym cyklu tyle że potrzebowałam 3 miesięcy żeby się oczyścić z pigułek.Zauważyłam zmianę,bo cykl mi się zmienił,a tak to był regularny jak w zegarku,bo wciąż byłam pod wpływem hormonów.
hahahha....u mnie to troszku inna bajka :)

tabletki bralam ponad 5 lat i nie robilam zadnej przerwy...

kiedy odstawilam tabsy( yasmin) w sierpniu moj pan doktor powiedzial, ze nie mam sie martwic jak nie dostane @ bo organizm musi wrocic do normy...no i faktycznie nie dostalam...ale z innego powodu hihihih za pierwszym strzalem nam sie udalo i bez zadnego oczyszczania z tabletek :)
image
u mnie to bylo tak:

bralam yasmin przez 5 lat bez przerwy

kiedy odstawilam tabsy w sierpniu pan doktor powiedzial, ze nie mam sie martwic ze nie dostane @ bo to normalne ze organizm wraca do normy bla bla bla... faktycznie nie dostalam...ale z innego powodu :D za pierwszym strzalem nam sie udalo :D i nie robilam zadnego oczyszczania..
image
ale beczka...dwa razy to samo napisalam...za pierwszym razem nie bylo mojej wiadomosci a teraz sa dwie... a co tam :D
image
Artykuł dotyczący ciąży po pigułkach http://www.mawia.pl/antykoncepcja/ciaza-po-stosowaniu-pigulek-antykoncepcyjnych/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

do góry