Widok

Jak krótko i oryginalnie powiedzieć rodzicom, że będą dziadkami?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!

Mieszkam za granicą, z dala od rodziców i nie mam za dużych możliwości by przekazać im nowine. Chciałam, zeby bylo to cos innego niż podczas normalnej rozmowy przez telefon, sms czy coś podobnego. W koncu to bedzie ich pierwszy wnuczek/wnuczka.

Uwielbiają ptasie mleczko i widziałam, że teraz można zamówić spersonalizowane opakowanie. Jest kilka wzorów które by się nadawały, dodałabym do nich zdjęcie i jest miejsce na tekst... tu moja ogromna kreatywność się kończy...

Macie jakiś pomysł by napisać coś oprócz albo zamiast typowego "będziecie dziadkami"? Może gdzieś cos widziałyscie/same pisałyscie albo cos.... bede wdzieczna :) A moze w ogole zrobiłyscie cos ciekawego czym moglabym sie zainspirowac? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
....... już niedługo to ptasie mleczko będziecie dzielić z wnuczką lub wnuczkiem.....

długaśne strasznie ale ja chyba tak bym powiedziała / napisała :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
już niedługo osładzać życie będzie Wam nie tylko ptasie mleczko... ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
albo że w 2015 Dzień Babci i Dziadka to będzie ich dzień :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja bym włożyła do ptasiego mleczka kartkę z wierszykiem i wysłała pocztą :
Moi Drodzy, Moi Mili,
nie wytrzymam ani chwili!
Ani jednej już godzinki,
by nie zdradzić Wam nownki!
Bo choć małe jeszcze jestem,
to już dzisiaj Wam obwieszczę,
Babciu! Dziadku! Jestem w drodze!
I już w (tu piszesz miesiąc) się urodzę!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas wyglądało to w taki sposób, że test zrobiłam w urodziny męża i wyszedł pozytywny.
Jako, że dość długo się staraliśmy o malucha, już wcześniej (przy którejś z nieudanych prób) kupiłam koszulkę z napisem "Będę Tatą!" z małymi stópkami, bo chciałam mężowi o tym, że w końcu się udało powiedzieć w wyjątkowy sposób, akurat złożyło się tak, że dowiedzieliśmy się o maluchu w jego urodziny więc o 5 rano został obudzony i wręczyłam mu pierwszy prezent.

Dziadkom, rodzinie i znajomym o maluchu powiedzieliśmy mniej więcej w taki sposób, że mój mąż powiedział "Chciałem się pochwalić co dostałem od Madzi na urodziny" - i rozpinał bluzę :)

U Was ze względu na odległość można jakby co wykorzystać Skype ;)
Ale osobiście uważam, że pomysł z Ptasim Mleczkiem jest bardzo fajny.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My powiedzieliśmy rodzinie na święta Bożego Narodzenia, rodzice na koniec rozdawania prezentów dostali w kopercie zdjęcie usg :)

kup sobie koszulkę z napisem "baby under construction" i zróbcie sobie jakąś fajną fotę :) albo pokaż się w niej na skype :) ja właśnie myślałam o czymś takim przy drugim bobo :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
My rodzicom informację przekazaliśmy w wigilię - w prezencie pod choinką znaleźli m.in. smoczek :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
a moze tu: czekoladowytelegram.pl ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry