Widok

Jak opóźnić pójście dzieci do 1 klasy ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moje Bliźniaki są z końca listopada 2011 r. obecnie chodzą do "przedszkolnej zerówki" w przyszłym roku powinny iść do 1 klasy… ale chciałabym je posłać do "szkolnej zerówki " - to wcześniaki, z końca roku, "ostatnie w grupie… Gdzie się udać w celu otrzymania zaświadczenia, zezwolenia - jak to działa? Ktoś ma rozeznanie i podpowie gdzie udać się w Trojmieście?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tu nie tyle chodzi o program nauczania w klasie I. Duże trudności sprawia uczniom nauka w klasach IV, V i VI, nie wspomnę o ciężkiej pracy w VII klasie. Nie ma taryfy ulgowej dla dzieci, które rozpoczęły naukę jako sześciolatki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja znajoma miała podobny problem ,poszła z dziećmi do poradni pedagogicznej na ul Obywalelskiej Dzieci zostały odroczone na 1 rok .Musisz się pospieszyć bo nie będzie terminu na przeprowadzenie badań.Zadzwoń do poradni jak najszybciej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuję opóźnić pójście dzieci do szkoły o 2-3 lata bo jak opóźnisz tylko o rok to w tej klasie też może się znaleźć jakiś dzieciak mądrzejszy od twoich albo ze zbyt mocnym charakterem który swoją osobowością będzie przytłaczał twoje wg . ciebie „bidne biedulki”.Do psychologa to ty powinnaś się udać bo to ty a nie twoje dzieci mają problem,one sobie poradzą z tobą gorzej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

W Holandii już 5 latki chodzą do szkoły i nikt nie robi z tego cyrku. Tylko Polska zacofana... I jak się nie dziwić, że się z nas śmieją na Zachodzie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co to jest symetryczny kontakt z rówieśnikami ,bo nie rozumiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

do góry