Widok

Jak się bronić, przed lekarzem

Polityka Temat dostępny też na forum:
który dla swoich celów wykorzystuje szarych obywateli. Czy rozwiązaniem byłoby zwiększenie opłat za usługi świadczone lekarzom np dwukrotnie, bo zarobki mają europejskie, odpowiedzialność rozmyta. O co chodzi w proteście, bo jak rozumuję sterroryzowani pacjenci maja poprzeć lekarzy, aby nie ponosili odpowiedzialności za swoje błędy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ok, niech będzie 0,75zł:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesli dbanie o zdrowie to wg was jest obzeranie sie lekami to dziekuje bardzo.zal patrzec jakie spoleczenstwo jest chore.prawie nie znam osob,ktore by nie zazywały jakis cudownych lekow.ludzie obudzcie sie!nigdy zaden sztuczny twor rodem z labortorium nikomu nie poprawi zdrowia.jedzenie to ma znaczenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem o czym piszesz. Przecież nikt nie z nas nie pisał że w ramach dbania o zdrowie garściami żre piguły.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Zawsze znajdzie się świnia, które chce herbatkę^^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmmmmm. Bardzo głęboka myśl.

Stanisław Lem
Cross, pomyślę chwilkę...siedzimy przy stole i pijemy kawę, nagle przysiada się ktoś i..żąda herbatki. Musisz wstać, pójść do kuchni, zagotować wodę, zaparzyć mu tę cholerną herbatkę, wrócić do stołu, by stwierdzić, że świnia wypiła Twoją kawę i jeszcze bezczelnie się uśmiecha.

Czy głębię myśli wyłożyłem w sposób wystarczający? @_@
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Czy głębię myśli wyłożyłem w sposób wystarczający? @_@"

Oczywiście że tak tylko nie za bardzo rozumiem jak Twoja głęboka sentencja ma się do poprzednich wpisów.

Stanisław Lem
wpisu, nie wpisów.
I tu mnie masz. Ale dalej nie rozumiem.

Stanisław Lem
Coś mi podpowiada, żeby w to nie wierzyć...

@ kosiara

Daj pani spokój lekarzom, bo to mi zaczyna pzrypominać peerel. Wtedy też zamiast mowić o systemowych przyczynach niewydolności tego ustroju , najchętniej krytykowano kelnerów albo badylarzy bo to było po linii i bezpieczne. A mój dobry znajomy, lekarz skądinąd i partyjny, dziwił się, gdy miał problemy z naprawą samochodu, że "tym robolom nie chce się pracować" bo jako partyjnemu nie wypadało mu nawet mysleć o tym, że założenia ustrojowe są fałszywe.

Tak więc szukajmy przyczyn tam gdzie one są faktycznie. A jedne przyczyny generują przyczyny kolejne i lekarze faktycznie mogą się irytować na pacjentów a pacjenci na lekarzy zamiast dotrzeć do źródła problemu.

.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dać spokój, wina leży oczywiście po stronie systemu, ale śmiem twierdzić, że lekarzom jest na ręke. Takie zamieszanie daje możliwość ugrania jeszcze więcej, przecież tak im żle, takie nędzne zarobki a roboty przez limity tyle, że nie ma czasu pacjenta przyjąć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ kosiara

Oczywiśćie, ze każdy system jest pewnym grupom ludzi na rękę, a jego patologie dają szanse ludziom nieuczciwym. Jednak proponowane tu przez niektórych totalne sprywatyzowanie służby zdrowia prowadziłoby do nikąd, bo jak wadomo, ani czlowiek, ani jego zdrowie to nie towar. Zdrowie ma się jedno i nie da się go zastąpić innym towarem zdrowotnym. I jak zdrowie wycenić ? To jest problem do końca nie rozwiązywalny. Nawet Amerykanie mają ogromne problemy ze służbą zdrowia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Toc on poruwnaje HAMERYKE DO NASZEGU BURDELA Z LUKARZAMI kunic swita juza sie zbliza , naszu lekarzu to cymbalu nad cymbalu .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@Bill
Skąd ty jesteś?
Z Hameryki.......
....i myśli sobie Ikar, co nieraz już w dół runął: jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął......
A Osiecka

Inne tematy z forum Zdrowie

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

dobry psycholog w Gdańsku wrzeszczu (93 odpowiedzi)

prosze pomóżcie mi .... polećcie mi kogoś kto na prawdę pomoże z problemami

Naprawdę dobry Dom Seniora znacie? (11 odpowiedzi)

Szukam odpowiedniego miejsca a niestety w Gdańsku i okolicach nie znalazłam takiego domu, który...

do góry