Widok

Jak się bronić, przed lekarzem

Polityka Temat dostępny też na forum:
który dla swoich celów wykorzystuje szarych obywateli. Czy rozwiązaniem byłoby zwiększenie opłat za usługi świadczone lekarzom np dwukrotnie, bo zarobki mają europejskie, odpowiedzialność rozmyta. O co chodzi w proteście, bo jak rozumuję sterroryzowani pacjenci maja poprzeć lekarzy, aby nie ponosili odpowiedzialności za swoje błędy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pewnie nie Ty jedna zadajesz sobie to pytanie :)

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powinienem był iść na medycynę; głupi byłem i tyle :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodatkowo? Do pensji 15 k netto?
Plus prywatna praktyka?

Dlaczego nie jestem żoną położnika...? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obiło mi się o uszy, że ginekolog-położnik o określonej renomie za dyżur 24h w szpilatu dostaję ~1500zł.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mnie brutto interere wlasnie :)
To moj lekarz, ktory z mina cierpietnika za dzien dobry kasuje mnie 150 zl zarabia 15 tys netto????
Bosz...Ile ja sie musze narobic zeby zarobc 15 tys ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
netto...netto...kogo brutto interere? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
brutto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
11k, 15k, 9k...różnie - w zależności od specjalizacji i stażu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
To ile oni teraz zarabiaja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również paru znam - Judymowie XXIw.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
... nawet dość obszerny.
Mam w tym temacie leciutkie skrzywienie i lekarz zazwyczaj występuje w duecie z biegłym. Cóż ja na to mogę...
Brak empatii ma związek nie tylko ze wzrostem wynagrodzeń, ale także stanowiskiem. Szczęśliwie istnieją pracoholicy- fascynaci. Żyją medycyną i pacjent jest najważniejszy. Znam.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Biegli sądowy, to temat na osobny wątek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Środowisko medyczne jest niczym zaklęty krąg. W przypadku błędu lekarz jest praktycznie zawsze na wygranej pozycji. W zasadzie nie słyszałam, aby biegły sądowy w jednoznaczny sposób stwierdził winę lekarza.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zawsze uważałem, że lekarz, po 6 latach studiów i kolejnych latach rezydentury i specjalizacji jest uprawniony do zarobków bardziej niż godnych. Tak też się stało i lekarze zaczęli godziwie zarabiać...ale razem ze większymi zarobkami w parze pojawiła się niebywała arogancja i brak empatii wobec pacjentów.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Zdrowie

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

lek bez recepty na infekcje pochwy (107 odpowiedzi)

doradźcie jaki lek można kupić bez recepty na infekcje pochwy, wizytę mam dopiero za tydzień, a...

Dr Andrzej Skabara - neurolog - Swissmed - prośba o opinię (18 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś zna lub słyszał opinię nt. dr Skabary - neurologa? Ze względu na dyskopatię i...

do góry