Widok

Jak sobie radzicie z migreną?

Kobietki, czy któraś z Was też cierpi na migreny? Ja już nie mogę, migreny miewam odkąd pamiętam, ale ostatnimi miesiącami stały się nie do wytrzymania. Przychodzą co parę dni, na dzień-dwa, ja już nie wiem jak normalnie funkcjonować, pracować. Na szczęście mam dość nieregularny czas pracy, bo przy 8h w biurze to w ogóle sobie siebie nie wyobrażam. Jak to cholerstwo leczyć i łagodzić bóle? Poradźcie coś, bo ja już nie mam pomysłu :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie tylko duet ibuprofen + zaciemnione i wyciszone pomieszczenie, ewentualnie kąpiel.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Migreny mogą być niezwykle uciążliwe, ale na https://magiacodziennosci.com/ możesz znaleźć naturalne metody łagodzenia bólu głowy. Strona ta oferuje bogate źródło wiedzy na temat zielarstwa, które może oferować naturalne i alternatywne metody leczenia migren. Może warto spróbować ziołowych naparów lub olejków eterycznych polecanych w artykułach?

albo tlenoterapia w Sopocie: http://www.tlenoterapia-sopot.pl
Napisz coś więcej o tej mikropolaryzacji .ile sesji miałaś? Jak długo nue masz migreny ? Czy przed okresem też nie masz migreny ?

A próbowalas cos z cbd? jak cos, to moze zamow sobie na probe, ja mam taki sprawdzony sklep deepcbd.pl , juz kilka razy od nich kupowałam

Staraj się unikać wyzwalaczy, takich jak stres, nieprawidłowe posiłki czy zmiany snu. Regularne ćwiczenia, zdrowa dieta i odpoczynek są ważne. Przyjmuj leki zgodnie z zaleceniami lekarza i stosuj alternatywne metody łagodzenia bólu, jak masaż czy relaksacja.

Koleżanka cierpi na ogromne bóle migrenowe, które potrafią wyłaczyć ja z normalnego funkcjonowania na kilka dni. Generalnie to ona nie była w stanie ataku nic robić, a najgorsze było to, że tradycyjne leczenie nie przynosiło rezultatów. Pomimo tego, że konsultowała się z kilkoma lekarzami i zmieniała leki.
W końcu trafiła do Centrum Medycyny Konopnej w Warszawie. Tam zrobiono jej badania i zakwalifikowano do leczenia marihuaną medyczną. W końcu widać efekty leczenia
Migrenę mam od 35 lat,ale natrafiłam na fizjoterapeutkę z Centrum Terapii Wyspa w Gdańsku,Pani Kasia zastosowała masaże i zabiegi mikropolaryzacji i migreny ustąpiły,teraz mam inne życie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Owszem cierpiałam na okropne migrenowe bóle głowy, trwały kilkanaście lat ale wszystko się zmieniło kiedy dowiedziałam się o astaksantynie. to najmocniejszy antyoksydant w przyrodzie !!
Działania i zalety Astaksantyny
Astaksantyna- najsilniejszy naturalny antyoksydant️
Poprawia elastycznosc skory,odmladza skore od wewnatrz i wygladza zmarszczki,
Zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych,
Zawalcza stany zapalne,
Regeneruje pracę serca
Pomaga na bóle menstruacyjne
Poprawia wzrok
Zapobiega chorobom dziąseł
Reguluje ciśnienie
Zmniejsza astmę
Łagodzi objawy refluksu przełyku
Artretyzm
i wiele więcej.
Tutaj można zakupić:
https://pl.oriflame.com/products/product?code=29688&fbclid=IwAR1euR6wuuRZvgvlyIKwtoCrftL1j5Um5OmSOzEe1tuVv6iz_8k7a0pyBUE&store=sylwiana

Witam, w moim przypadku po latach kiedy zmagałam się ze straszną migreną pomogła mi astaksantyna. Astaksantyna to antyoksydant pochodzący z alg, najskuteczniejszy i najsilniejszy dotychczas odkryty przeciwutleniacz. Tutaj można kupić: https://pl.oriflame.com/products/product?code=29688&fbclid=IwAR07xznumIxxKDFmB5zK2FqgZXtUeJcRztJKVmD1nzAqvfQgsBw7rk_qV_8&store=sylwiana

Ja polece Wam e-recepte na marihuane https://centrummarihuany.pl/recepta-online-marihuana-medyczna/ szybko i sprawnie. cena niższa i dzialaja 7 dni w tygodniiu
Może komuś się przyda.
Zajmuję się akupunkturą i często trafiają do mnie ludzie z migreną.
Najczęściej dlatego, że nie chcą przewlekle przyjmować leków. Jeśli ktoś nie znalazł jeszcze swojego sposobu na migrenę, to może spróbować.
Dla zainteresowanych załączam opis przypadku jednej z moich pacjentek: https://www.gabinet-akupunktury.pl/post/migrena-akupunktura-studium-przypadku.

Warto jednak poświęcić chwilę na wybór dobrego terapeuty, bo skuteczność terapii akupunkturą w bardzo dużym stopniu zależy od kompetencji akupunkturzysty odnośnie diagnozy i doboru punktów.
Dużo zdrowia:)
Na moje migrenowe bóle głowy (i
rozwiązaniem okazała się poduszka anatomiczna. Dzięki niej odstawiłam Etopirynę, bez której trudno mi było normalnie funkcjonować. Poza tym dbam o odpowiednie nawodnienie organizmu. Często nie zdajemy sobie sprawy, jakie to istotne i pochopnie wręcz sięgamy po leki p/bólowe, działając na skutek, zamiast na rzeczywistą przyczynę dolegliwości.
Przykro mi z powodu wypadku, ale skoro w trakcie napadu mkżesz się zająć pracą to albo to nie migrena albo jakaś mega łagodna odmiana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kup http://www.prestige-vt.pl/dobre-sposoby-na-bol-glowy/ działa natychmiast.

Właśnie mnie bardzo pomaga olej CBD, który zamawiam w https://greenbudda.pl/ . Szczerze mówiąc bardzo mi się podoba jego działanie, ogólnie nie dość, że bardzo pomaga mi na ból głowy to dodatkowo jestem po nim bardziej zrelaksowana

Cześć :)
Od 25 lat męczę się z migrenami. Migreny mam związane z fizjologią tj. dostaję ją ok. 2 dni przed miesiączką a następnie po około dwóch tygodniach (nazywam to na dzień płodny). Od 5 lat wyregulowałam migrenę tabletkami antykoncepcyjnymi. Nie robię przerwy 7 dni tylko 8 dni tj. zawsze zaczynam we wtorek o kończę w poniedziałek. Miesiączka przypada w piątek (w środę zaczyna atakować migrena i bez tabletki przeciwbólowej może trwać nawet do niedzieli). Następna migrena przypada na weekend za dwa tygodnie (około). Chociaż tyle wiem, kiedy to cholerstwo mnie zaatakuje. Od 6 tygodni znalazłam sposób na migrenę. Możecie spróbować może u Was też poskutkuje. Gdy zaczyna się migrena biorę tabletkę Allegra. W pierwszy dzień łagodzi migrenę na następny dzień również biorę kolejną tabletkę Allegra i pod wieczór trzecią. Przez ten cały czas migrena zmniejsza się aż znika całkowicie. Odkryłam to przez przypadek, kiedy 6 tygodni temu zbieraliśmy siano i żeby zapobiec alergii spożyłam tabletkę (wtedy rozpoczynała się również migrena). Zdziwiłam się reakcji mojego organizmu, ponieważ migrena się zmniejszała aż na następny dzień ustąpiła. Od tej pory jestem już po trzeciej migrenie. Za każdym razem reakcja organizmu na tabletkę Allegra się powtarza. Migrena znika. Jeszcze się nie cieszę, żeby nie zapeszać... Innych tabletek na alergię nie próbowałam. Naprawdę spróbujcie może u Was też organizm zareaguje podobnie. Uważajcie na alkohol- migrena go uwielbia.

Potwierdzam Twoje słowa. Czytałam na stronie https://migrena.mededu.pl/ , że lek jest w urządzeniu jak do insuliny i podaje się go poprzez zwykłe wstrzyknięcie. Dlatego działa tak szybko. Objawy, takie jak wymioty i światłowstręt, a nawet wymioty też znikają razem z bólem. Dlatego osoby, które mają częste migreny powinny z tego skorzystać, żeby normalnie funkcjonować.

Sprawdź preparat Sumatriptan SUN. Dostępny jest w poręcznym pen-ie, który umożliwia iniekcję. To lek w urządzeniu jak do insuliny - prostu w podaniu i dawkowaniu. Bezpieczny i skuteczny. Pierwsze efekty odczujesz po 10 minutach. Dzięki takiej formie podania Sumatriptan działa także, gdy występuje migrena z wymiotami.
Dodam, że moje migreny były bardzo silne. Jeśli wezmę tabletki za wczasu bol mija jak ręką odjal. Chciałabym by każdy kto męczy się z migrena chociaz spróbował bo wiem jak jest to bolesne.

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy doświadczeń osób cierpiących na migreny i różnych metod ich leczenia. Uczestnicy forum dzielą się informacjami o lekach (Divascan, Sumatryptan, tryptany, Solpadeine), poradach medycznych od neurologów oraz alternatywnych podejściach takich jak akupunktura, olejki CBD, tlenoterapia w komorze hiperbarycznej i zabiegi botoksem. Podkreślana jest konieczność konsultacji z lekarzem, szczególnie neurologiem, oraz prowadzenia dzienniczka migrenowego. Wiele osób rekomenduje naturalne metody: odpoczynek w ciemnym pokoju, zimne okłady, kawa z cytryną, imbir, nawodnienie i sen. Dyskusja zawiera również osobiste historie pacjentów opisujące wpływ migren na codzienne funkcjonowanie i długotrwałe poszukiwanie skutecznego leczenia.

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry