Widok

Jak stosować Viburcol??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanko, podałam dziś synkowi te czopki bo ma od paru dni kolki i już mi cierpliwości brakuje. Na ulotce jest napisane by podawać dwa razy dziennie. Ale jak długo??? Parę dni?? Mało precyzyjna ulotka :(
Może ktoś ma doświadczenie z stosowaniem tego leku na kolkę???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wyżej masz maila z linkiem do Gemini - dostępny bez recepty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupiłem dzisiaj te czopki..modlimy się z Mamą tylko o jedno...żeby zadziałały :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja byłam na samym ryżu przez 3 miesiące, miałam wrażenie, że wszystko co jem szkodzi dziecku i co.... ? Kolki były dalej i to straszne !!! Wiec dieta nie ma aż takiego znaczenia. Po prostu miałaś bezproblemowe dzieci.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam ci kropelki kolaktaza są troszkę drogie bo kosztują ponad 30 złoty ale działają wiele mam je poleca a także w aptekach polecają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Apteka dbam o zdrowie http://www.doz.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na zasadzie placebo. Nic się nie zmienia, ale rodzic czuje się lepiej, bo coś dziecku podał. Druga sprawa, że wydał pieniądze, więc za chiny ludowe nie przyznałby się, że na darmo.

ot, emocje!

Są dostępne bez recepty, niemniej jednak osobiście wolę Viburcol w kroplach, bo jest wygodniejszy w stosowaniu. Poza tym starsze dziecko często nie da sobie zaaplikować czopka :P Czopki są dobre dla niemowlaków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Są rodzice, którzy wolą czopki, są też zwolennicy kropli. Ja należę do tych drugich, bo uważam, że jest to bardziej naturalny i mniej inwazyjny sposób. Mojemu dziecku dałam czopek tylko jeden jedyny raz i był to czopek paracetamolu.
Krople Viburcol podaję 3x dziennie po 5' - to dawkowanie dla maluchów do 2 roku życia. Później te dawki są większe.
Przed świętami kupiłam w aptece Viburcol i jest konkurs (http://www.spokojdziecka.pl/konkurs.html), w którym można wygrać fajne nagrody dla siebie i swoich dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

szkoda tylko, ze nie ma jej w aptekach ani hurtowniach...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kup Delicol to jest to samo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Biorę udział w konkursie, bo można wygrać fajne nagrody. Już kilkunastokrotnie brałam udział w różnych konkursach i 2 razy udało mi się wygrać :) A taki miś-szumiś i kalendarz ze zdjęciami mojego dziecka pasowałby nam obojgu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też biorę, bo co mi zależy :P Viburcol często kupuję, bo moje dziecię ząbkuje i mamy w domu mały meksyk :/ Szczerze powiedziawszy, to biorę udział w większości konkursów :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od poniedziałku rusza drugi etap konkursu "Mały odkrywca". Na ich FB widać, że konkurs cieszy się dużym zainteresowaniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Muszę kupić Viburcol żeby wziąc udział w konkursie? Używam czopków, ale jakoś nie mam zamiaru kupować kolejnego opakowania, bo w obecnym mam jeszcze 3 czopki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Viburcol przed snem, natomiast doraźnie coś, co ma w składzie esputicon (jest tego mnóstwo).
Jak dziecko ma kolki bale unikać ryżu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nam nie pomogło nic innego jak tylko esputicon. Próbowałam wszystkiego a kolki i tak nie dawały za wygrana. Płakałam razem z małym a w dzień odsypialiśmy nocne męczarnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W takiej sytuacji polecam Bebilon pepti. W naszym wypasku już po paru godzinach-ulga, a ile mleka wypróbowałam ( wszystkie dla mnie dostępne). Dziecko może mieć alergie pokarmowa i dieta wtedy nie pomoże.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja stosowałam Viburcol przez kilka dni i pomogło. Odstawiłam, bo nie widziałam dalszej potrzeby jego stosowania. Niemniej czopki mam zawsze w apteczce.

A krople viburcol mają takie samo działanie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry