Widok

Jak załatwic cesarkę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie; Jak załatwic cesarkę? Oficjalnie chyba nie można. Swissmed odpada, bo za drogi. Co robić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak i jeszcze pewnie częściej raka mają...weźcie się zastanówcie trochę nad tym co piszecie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Swissmed zamknięto FYI
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to leniu pomogą ci chłopaki... google, czas szukania 10 sekund...

http://www.zabul.pl/

ps. raczej nie bierze. porządny człowiek!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny kto jest teraz ordynatorem na zaspie chodzi o porodówkę dzięki może ktoś wie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chcecie cesarkę? zapłaćcie sobie w swissmedzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Co, także chcesz wychowywać lekarzy łapówkami? A potem twierdzić, jak to źłe jest w naszej służbie zdrowia...

W razie czego mogę pomóc namiarami dobrego adwokata :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

mozecie mi tez pomoc w tym temacie ?
to macie jakieś kontakty do lekarza, którego skutecznie można "podzegac do przestepstwa", jakim jest naciecie mojego ciala i wyjecie z niego innego mniejszego?
jakos tak bardziej konkretnie. debaty moralne, pragmatyczne i etyczne prosze zostawic dla siebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obawiam się, że nie dowiemy się z tego forum, jak "załatwić" cesarkę (a szkoda ;) )
Ale Marysiu, serio proszę napisz o jakim szpitalu mówiłaś.:)
Bo ja w Gdańsku przynajmniej żadnego dla siebie nie widzę na ewentualny kolejny poród. Czy to naturalny czy cc :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
oj wiadomo, że Asia chciała przemówić do ludzkich uczuć lekarza, a Marysia chciała jej tylko szepnąć do który lekarz ma najmiększe serce. wiadomo.

sama miałam cc, na szczęście było wskazanie i nikogo prosić nie musiałam. jednak, gdybym musiała, nie wykluczam, że nie zawahałabym się podnieść argumentów, których chciała użyć Asia. wolę szycie w znieczuleniu ran ciętych niż szarpanych na żywca. jedne i drugie muszą się zagoić i tak.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ale Asia już cyba tak czy inaczej urodziła, to jest post z 2009 roku ;)

Marysiu a zdradzisz nam gdzie taki szpital fajny? Myślę, że wiele z nas chętnie by się dowiedziało! Proszę!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A wiesz A. , ja jestem po dwoch porodach silami natury, i o maila Asie prosilam , zeby zapytac z jakiego powodu chcialaby tą cesarke, bo jesli tylko z tak zwanego widzi misie to chciałam jej polecic szpital , w ktorym nie bedzie się bala rodzic silami natury , dzięki wspanialym ludziom , ktorzy tam pracują. Wogole przez mysl mi nie przeszlo doradzanie w sprawie cc, a tym bardziej wskazywanie na lekarza , czy podrzeganie kokokolwiek do lapowkarstw itp... bzdur, ktore wypisuje nudzacy sie pan czy tez pani -sadzac po suwaczku- Ponury. Milego dnia A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wiesz, może szuka sensacji ale nawet to trzeba robić z głową. To że ktoś zna kilka paragrafów i ma doświadczenie zawodowe takie a nie inne, nie powoduje od razu, że ten ktoś ma rację. Te paragrafy trzeba umieć z sensem wykorzystać, dostosować do sytuacji. Doświadczenie może pomóc ale nie zastąpić faktów, zdrowego rozsądku, nie może prowadzić do nadinterpretacji. Taką ignorancję należy wytknąć palcem, zwłaszcza jak ktoś sam się wyrywa do udzielania takich wypowiedzi. Ale oczywiście zawsze istnieje szansa, że ten ktoś wytknięty palcem ma rację i druga strona się czegoś nauczy. Ale do tego potrzeba rzeczowych argumentów a nie stwierdzenia, że "nie wierzę z praktyki". Póki co ja jeszcze się niczego nowego nie nauczyłam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A. nie zawracaj sobie glowy , ja na ten post nawet nie zareaguje. Szuka sensacji i ma za duzo wolnego czasu, lubi udzielac sie w roznych wątkach-fajnie. Poza tym jego syn urodzil sie przez cc ,po dwu godzinnym naturalnym porodzie , jak sam opisuje w zalozonym przez siebie wątku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale maryska poprosiła tylko o adres mailowy inną kobietę; nie było słowem wspomniane że szuka kontaktu z lekarzem, by go do czegoś nakłaniać.
Poza tym nie ma nic do rzeczy Twoja wiara w cokolwiek. żeby oskarżyć kogoś o łapówkarstwo, podżeganie czy cokolwiek innego, potrzebne są dowody a nie czyjaś wiara bądź jej brak w to, że lekarz wykona cesarkę ot tak.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podżeganie do popełnienia przez lekarza przestępstwa z art. 231 kk. Naprostsze.

Że już o typowym łapówkarstwie nie wspomnę. Bo nie wierzę z praktyki aby lekarz wykonał cc ot tak, bo pacjentka prosiła hehe

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18
A ja jestem ciekawa, o jakim przestępstwie tu mowa. Ponury podaj, proszę artykuł, paragraf bo nie jestem biegła w tych sprawach.
Wiem tylko, że jest art 160 kk, w którym "za przestępstwo narażenia pacjentki na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu popełnionego z winy umyślnej bądź nieumyślnej", jednak w tym wypadku nie ma o nim mowy. Być może można by o tym rozmawiać, gdyby maryska namawiała lekarza na wykonanie cesarki.
Są jeszcze artykuły o przekupstwie, płatnej protekcji ale maryska nawet słowemm o tym nie wspomniała, poprosiła tylko o maila.
Nic innego nie przychodzi mi do głowy, ale chętnie się dowiem czegoś nowego. Także Ponury, podaj akt prawny, artykuły, które mówią o tym, że maryska może podżegać do przestępstwa.
Żeby było jasno, ja jestem przeciwnikiem cesarek na życzenie ale też nie można przeginac w drugą stronę i robić z tego nie wiadomo jakiej zbrodni. Ale dopuszczam sytuację, że po prostu czegoś nie wiem i dlatego chętnie się od Ponurego czegoś nauczę.
Ponury zajmij sie soba , poprostu nie bede tłumaczyc i pouczac na forum .
Jakie znowu podżeganie do przestępstwa?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja ci bardzo chętnie podam. Od razu szykuj sobie dobrego adwokata za podżeganie do przestępstwa hehe

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry