Widok

Jaka kasza dla dwulatka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój 2,5 letni syn dostaje na noc butle z kaszą,najczęściej z proszku na wodzie dla dzieci po 6 miesiącu manna która jest smaczna, łatwa i szybka do przyżądzenia dodatkowo wzbogacona witaminami czy gotować na krowim mleku z kartonu mannę?bo taką też czasami robię.Która zdrowsza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Do picia kasza?brzmi ciekawie,nie po prostu będziemy musieli wrócić do łyżeczki a wtedy popije mlekiem w niekapku o ile sam nie odrzuci przez te zmiany.Wiem że jest za duży na butelkę tylko mówię Wam że to wszystko przez to że nic nie chce jeść ani śniadania ani obiadu a na kolacje to już jest zmęczony po całym dniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To dawaj mu kolacje godzine wczesniej, zanim bedzie tak zmeczony, ze zaczyna marudzic. poza tym, dawanie butli, nie jest tłumaczeniem niejadka. jak wyzej napisałas, sama go tak przyzwyczaiłas. poza tym, moze wolalby na kolacje zjesc cos innego? probowalas blw? moze jak dasz mu do raczki cokolwiek (banana, kanapke itp.) to sie zainteresuje jedzeniem, chocby ze zwyklej dzieciecej ciekawosci? moj niespelna roczniak je od zawsze kaszki lyzeczka (holle, sunbaby, topfer) obiad czy kanapke je sam raczkami...nikt tu Ci nie sieje jadem, ale pokazuje jaka jest rzezcywistosc zdrowo wychowywanych dzieci. to co robisz nie wychodzi na zdrowie Twojemu dziecku, wiec sie nie unos tylko do roboty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A skąd wiesz ile było takich prób do rączki brzmi śmiesznie ale zawsze najwięcej mają do powiedzenia osoby nie mające w danym temacie doświadczenia zresztą moje pytanie było inne i nie mam zamiaru z niczego komukolwiek się tłumaczyć.Dziękuje za odpowiedzi mamom które mają pojęcie co piszą z własnego doświadczenia.
to i ja sie wypowiem, jako doswiadczona mama trojki dzieci ;) żeby nie bylo ;)
jeśli lubi kaszę, to osobiście dawałabym na śniadanie, kaszę manną na mleku, jeśli nie jest alergikiem, to na krowim, ale kaszę taką kalsyczną, nie z żadnych gotowców, w tych kaszkach może i są witaminy, ale sztucznie pozyskiwane! spróbuj też np. płatków jaglanych, owsianych, jęczmiennych itp. są równie smaczne dla dzieci - wiem co mówię, bo moje uwielbiają, włącznie z najmłodszą (3l.);
inne kasze wprowadz do obiadu, klasyczne, zamiast ziemniaków itp.
sama kasza manna jest bogata w witaminy i b. zdrowa, mimo, że pozyskiwana z ziaren pszenicy, któa cieszy się coraz gorszą sławą, z racji genetycznego przetwarzania zboża!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam doswiadczenie w prochnicy butelkowej i w dzieciach trafiajacych do szpitala z opuchnieta buzia.
Wystarczy ze na poczatek zmienisz kolejnosc. Kasza mycie zebow spanie
Potem kasza z lyzeczki mycie zebow i spanie. Ijuz sukces!!!
Kaszki typu nestle itp maja duzo sztucznych dodatkow. sztucznychdodatkowA owocow w nixh niewiele. Ja kupuje kaszki zbozowe np feine hirste hippa lub sun baby. Poki co z moim mlekiem, ale cora ma 8 miechow.jak bedzie starsza to pewnie roslinneboma skaze bialkowa a z czasem krowie. Do tego dodaje owoce(banan gruszka, rozmrozone jagody).
Rpbilam kilka razy mannena wodzie lub jaglana z torebki tez ok. A i duzo taniej😉

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry