Widok

Jaka kolejka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córka bardzo chce dostać kolejkę z torami. Czy ktoś może mi doradzić jaka jest fajna i niedroga? Czytałam, że tory warto kupić w Tesco czy Ikea i o ile na str. Ikea moge sprawdzić co mają, tak w Tesco bywam bardzo sporadycznie i nie mam pojęcia jakie maja kolejki i w jakich cenach (znalałam tylko coś takiego: http://www.tesco.pl/produkty/zabawki/kolejka-drewniana-carousel-60-elementow ). No i czy te kolejki sa na baterie? A jeżeli nie (tak się domyślam) to jaką dokupić żeby pasowała?

Prosze o radę bo jestem kompletnie zielona w tym temacie, a chciałabym kupić zabawkę która trochę małej posłuży.
Dodam, że moja córcia ma 3-latka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podnoszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kolejki Brio, Ikei, tchibo i tesco (carusel) pasują do siebie.
najtaniej wychodzi tesco, często można kupić w promocji
Brio ma kolejki na baterie ale niestety drogie.
podbijam....niedługo planuje zakup dla coreczki i nie wiem na ktora firme sie zdecydowac.
Drewniane najlepsze,mechanicznymi dzieci się nie bawią
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam,tylko drewniana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja córka była bardzo zadowolona z plastykowego zestawu Wadera. Polecam jako alternatywę dla drewnianych.
Mechanicznymi sie nie bawią? To zapraszam do siebie moja córcia ma 2,9mc bawi sie mechanicznymi ma mnóstwo torów i pociągów z bajki Tomek i przyjaciele, uklada tory, puszcza kolejki godzinami wymyśla różne połączenia, przestawia zwrotnice itd.. Na drewniana z Ikei to nie chciala patrzec.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam drewniane. Mam jeden komplet Brio, potem dokupiłam tory osobne z tesco i zamawiałam z tej strony

http://www.kolejkowyzakatek.pl/sklep.php?category=Tory

często połowa zestawu to drzewka, ludziki, jakieś znaki drogowe więc chyba jednak lepiej kupować same tory
Chodzi mi o drewniana,chyba zaczne od tej z ikei i zobacze czy corcia polubi,ewentualnie dokupie cos od tego pana z Gdanska http://veligo.pl/
tory to wszystko jedno jaka firma ;) gdzie aktualnie będziesz tam możesz kupić :)
my mamy jeden zestaw z brio z kolejką na baterię (która się zepsuła dość szybko :/) a reszta ikeowskie, bo tam najczęściej bywam... kolejki bez baterii też w użyciu :)
Moja mała wlasnie na baterie nie lubi,woli sama pchac pociag,:-)a czy to prawda ze te z tesco sa tandetnie zrobione?a tory z einchorn i tchibo ciezko sie łączą z torami z innych firm?
A moze ktos ma kolejke z lego d*plo? Reklamuja teraz w tv i nie wiem czy warto kupic?
zapraszam na moja aukcję te kolejki są niezniszczalne synek bawił się bardzo fajnie
http://tablica.pl/oferta/stacyjkowo-zestaw-kolejki-wraz-z-torem-ID2QynP.html
image
Polecam kolejke d*plo, moje dzieciaki maja i super sie nia bawia. Na poczatek mieli podstawowy zestaw z czasem dokupowalismy tory, most, zwrotnice i teraz maja zestaw na cały pokoj a frajda ze wspolnej zabawy bezcenna. Dodatkowo mozna dobudowywac dworzec, domki itp co fantazja podpowie. Zabawki bardzo wytrwałe. My akurat mamy inny model bo mamy ale na pewno ten co jest teraz w Tv pokazywany jest super
My w końcu zdecydowaliśmy się z na ten tor z Tesco i szczerze mówiąc jestem NIE zadowolona. Tory składają się tak, że sa luźne (szpary) przez co pociąg (ma taki na baterie) nie może przejechać i się zatrzymuje lub wypada z torów (szczególnie na zakrętach). Ogólnie mega lipa, teraz kupiłabym jakiś plastikowy z nadzieją, że elementy lepiej będą do siebie pasowały.
My d*plo też mamy taką wcześniejszą ubogą wersję i mała lubi sie nią bawić, ale tak jak pisałam wcześniej polecam kolejki z tej serii Fisher Price można rozbudowywać do woli, i na pewno na długie lata, mój 7 letni kuzyn nie mógł od nas wyjść i teraz na urodziny sobie takie zażyczył. Są dobre jakościowo i dużo wytrzymują jak widzę jak moja Julka je traktuje. Drewniane moze i są dobre ale dla mniejsZych dzieci.
http://www.trackmaster.pl/
Mamy d*plo zestaw 66429 i 5609 od zeszłych świąt oba w użyciu :) Teraz synek marzy o kolejnym nowym pociągu :) Moim zdaniem zabawka na lata. Mamy też zestawy trackmastera, bo chłopak nasz szaleje za Tomkiem i powiem szczerze jestem z lekka rozczarowana jakością - denerwuje mnie (synka z resztą również), że tory same z siebie się lekko rozczepiają i wówczas pociągi się wykolejają. Jeżeli chodzi o FP to w tym przypadku cena nie idzie w parze z jakością (wg mnie to kwestia zbyt dużej sztywności plastiku i sposobu łączenia elementów, lego ma lepiej to rozwiązane). I chociaż narzekam na jakość to i tak kupiliśmy kolejny zestaw masterów, bo takie jest marzenie synka ;P
W naszym przypadku jedynie pociągi mechaniczne wzbudzają zachwyt synka. Swoją drogą w Leclercu jest znowu do przyszłego weekendu wystawa: http://m.trojmiasto.pl/rozrywka/II-Wystawa-Makiet-i-Modeli-Kolejowych-Nostalgia-Za-Para-i383634.html
:)
Mamy zestaw z Ikea Mój syn uwielbia się nim bawić bardziej nic lego d*pol mój pierwszy pociąg.
Zestaw z ikeai jest za skąpy brak mostów itp.
A jak się mają do tych kolejek z Ikei i Brio elementy z Lidla? Teraz jest tam możliwość zakupu torów, pociągu i figurek. Cena wychodzi dość atrakcyjnie.
pasują do siebie my mamy z ikea i brio a teraz dokupiliśmy te z lidla i jest ok. jeden szkopuł taki że pod mostem ikea nie mieszczą się pojazdy z lidla bo są wyższe ale my podstawiamy klocek i jest ok, najważniejsze ze tory pasują :) polecam
Założyłam parę dni temu podobny wątek - polecam i zakupiłam z lidla, ale schowana na mikołajki póki co:)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=577381&c=1&k=160
A my mamy kolejke jixin i maly ja ubostwia a cena super.
Hej Ja mam kolejkę z Tesco - Carausel..jest super mój synek uwielbia się nią bawić, można do niej w Tesco wszystko dokupić - wagony, tory, mosty a nawet elektryczną lokomotywę...teraz niedawno kupiłam pociąg e\w loidlu i też pasował do torów z Tesco także jest w czym wybierać. ale drewniaane tory super się sprawdzają można bawić się manualnie i dodać lokomotywę na baterie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry