Widok

Jaka sprawdzona butelka antykolkowa?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od pierwszego dnia życia. W aptekach taki wybór ze trudno się zdecydować. Może ktoś doradzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mielismy dr Brown's ale u nas sie nie sprawdzily. Na kolki pomogly tylko kropelki Sab Simplex (w Polsce niedostepne). Ewentualnie polski odpowiednik Bobotic. Chociaz niby ten sam sklad, to Sab Simplex sprawdzal sie bardziej, nie wiem z czego to wynika. Espumisan z kolei tez za slaby byl na poczatek, za to teraz swietnie sie sprawdza na bol brzuszka.
Wracajac do butelek, w moim otoczeniu nie sprawdzily sie u nikogo. Mi tez odradzano ale ja sie uparlam i wyrzucilam kase w bloto.
Pewnie ile mam tyle opini.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam baby.
WIele mam polecało na forum. ja tez się skusiłam przy obu chłopcach.
Według mnie wszystkie produkty tej firmy są świetne.
image

ja używałam avent natural. Synek kolek nie miał, ale tak naprawdę to sama nie wiem czy zadziałała butelka, czy po dziecko prostu samo z siebie nie miało kolek
Dr Browns jak dla na super a wiele butelek testowalismy
U nas tez dr Browns.
moja mała była na cycu kiedy przechodziła okres kolek i to co sprawdzało się u nas to masaże brzuszka i chustowanie (ataki zaczynały się ok 17 i trwały do 22, po kilku dniach noszenia w chuście tak od 15-16 ataki były krótsze i mniej intensywne) podawałam też Bobotic i Delicol (przy podejrzeniu nietolerancji laktozy)
jak już skończyłam karmic piersią to używałam butelek dr Browna - super są :) moja córcia ma refluks więc cały czas musieliśmy uważać żeby powoli jadła, nie nałykała się powietrza itd, Brown się sprawdził
Też testowaliśmy kilka. Tylko Dr Brown's się sprawdził. Nasz Młody miał kolki i refluks.
i my Dr Browns do 6 m-ca potem tommy tippee
Ja korzystałam z kilku ale tylko po avencie córcia nie miała kolek. Nie wiem czy to zasługa tylko i wyłącznie butelki ale można nawet samemu dostrzec, że powietrze ucieka z butelki na zewnątrz.. po obu stronach przy smoczku idą takie maleńkie bąbelki jak dziecko pije ;)
najlepsza dr browns jak dla nas
U nas też sprawdziły się butelki Dr Brown's...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
moim zdaniem butelka obojętna, jak dziecko kolkujące to czy na piersi czy na butelce jest to samo- przećwiczyłam wszelki kombinacje z córką i trzeba przeczekać te kilka miesięcy i kolki się skończą. Moja akurat tylko z avent naturals chciała pić
Ja mam dla syna Baby Ono szerokootworowe, anty kolkowe. Jedna 150ml, drugą 240ml, dokupuję tylko smoczki.
image
Ja dla całej trójki swoich rozrabiaków używałam butelek Dr Brown. Polecam.
ja przy poprzednim dziecku też używałam tej dr brown ale teraz zasnatawiam się nad tańszą opcją, co sądzicie o tej z BabyOno? http://happybabby.pl/produkt/butelka-antykolkowa-szerokootworowa-240ml/
Ja używam MAM Baby, moim zdaniem faworyt, nie należy do najtańszych ale na widzę, że na tej stronce dają 15 % rabatu przy pierwszym zamówieniu.
Przy pierwszym dziecku używałam butelki Dr Brown, ale średnio byłam z niej zadowolona :/ Najbardziej przypasowały nam butelki Avent Philips'a :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

do góry