Widok

Jaki fotelik 0-18?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć pomożecie mi z wyborem fotelika? Chciałabym kupić 0-18 mam w samochodzie isofix na co mam zwracać uwagę przy dokonywaniu wyboru?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesli chcesz inwestować w bazę isofix to polecam maxi cosi, która pasuje też do fotelika następnego - baza 2wayfix,
Podpowiem też,że musisz zastanowić się czy dużo będziesz jeździć z dzieckiem, jeśli nie to myślę,że szkoda inwestować np. w cybexa z bazą.
Ja woziłam dziecko tylko do przychodni i raz w miesiacu do dziadków 70km , a miałam maxi cosi cabrio fix bez bazy i naprawdę się sprawdził.Teraz ma romera kinga i też jestem zadowolona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zuzka w jakim wieku masz dziecko? czy szukasz fotelika dla noworodka? dlaczego akurat 0-18?
Cześć, dziecko ma 3 tygodnie, 0-18 ponieważ jak dziecko wyrośnie z 13kg to od razu mam fotelik który dalej będzie mu pasował o 5kg dłużej i wtedy przesiadka na większe gabaryty. Takie jest moje zdanie.
My mamy BabySafe Westie wyposażony był od razu w bazę, kosztował niecałe 600 zł, zwracaj uwagę czy fotelik w ogóle Ci pasuje do samochodu, czy można montować tyłem do kierunku jazdy, czy ma regulacje, czy można go zamontować do wózka, przydaje się też stopa stabilizująca
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozna go gdzies zobaczyc w sklepie?
"Mama i Ja" na grunwaldzkiej ;)
Polecam fotelik BeSafe iZi Combi X4 isofix (montowany tyłem do kierunku jazdy z możliwością montowania przodem do kierunku jazdy gdy dziecko osiągnie przedział wagowy 9-18), BeSafe iZi Kid i-size (ten fotelik jest montowany tyłem do kierunku jazdy, bez możliwości zamontowania przodem). Ogólnie foteliki BeSafe mają bardzo dobre wyniki w testach więc z czystym sumieniem polecam.

Na pewno kupując fotelik z przedziału 0-18 trzeba zwrócić uwagę czy będzie on nam pasował do samochodu i czy się zmieści, bo jednak są to duże foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy i po odchyleniu go do pozycji spoczynkowej dodatkowo potrzebuje on więcej miejsca w samochodzie, nie wspominam już nawet o wynikach fotelika w testach ADAC, bo mam nadzieję, że jest to priorytet którym kierują się rodzice przy wyborze fotelika samochodowego oraz ilością gwiazdek jakie osiągnął. Czy dziecku będzie w nim wygodnie, bo jednak przejeździ 4 lata... Czy pozycja spoczynkowa jest dostatecznie wystarczająca dla takiego niemowlaka.
foteliki 0-18 zazwyczaj są przystosowane dla dzieci od około 5 mies życia, które już jako tako siedzą
polecam BeSafe iZi Combi X4 isofix

do 15 miesiaca bedzie trzeba przewozic dziecko tylem do kierunku jazdy (w ogole to najlepiej jak najdluzej tak przewozic malucha, jest to 5x bardziej bezpeiczne niz wozenie dziecka tylem).

o ile wiekszosc fotelikow 0-18 nie jest przystosowanych do przewozenia niesiedzacych maluszkow i de facto nadaja sie dla maluchod od min 6mc, to besafe ma wkladke dla noworodka.

jesli chodzi o bezpieczenstwo to ja bym jednak polecala kupic fotelik 0-13, a potem dopiero ten nastepny do 18kg.
zwlaszcza jesli bedzie sie z maluchem czesto podrozowac (nie mowie o sporadycznych wyjazdach raz na miesiac)
Izi Combi jest ok dopóki się go montuje tyłem (chociaż ja i tak bym z opcji przodem nie skorzystała bo i po co), jak jest zamontowany przodem to w większości aut jest baaaaardzo niestabilny...
i mimo wkładki redukcyjnej wg informacji producenta "BeSafe iZi Combi X4 Isofix przeznaczony jest dla dzieci od 6 miesięcy do ok. 4 lat czyli w przedziale wagowym 0-18 kg"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-roan-0-10-kg-od-1-zl-i5759190287.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cybex

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry