Widok

Jaki fotelik dla 2,5-latki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie jak wyżej. Mała w tej chwili jeździ w maxi cosi Tobi ale niestety coś się zaczęło dziać z pasami (zacinają się) i musimy poszukać innego fotelika. Chce kupić taki który starczył by na dłużej więc coś z przedziału 9-25; 9-36. Mała waży 13kg i ma ok 100cm wzrostu. Chciałabym w miarę możliwość wydać na fotelik jak najmniej ale chcę żeby był on przede wszystkim bezpieczny.
Zastanawiałam się nad tymi:
http://allegro.pl/chicco-neptun-fotelik-samochodowy-9-36-kurier-w-wa-i2965304203.html
http://allegro.pl/foteliki-samochodowe-9-36kg-graco-nautilus-gratis-i2955614044.html
Czy ktoś ma może jakiś z tych fotelików?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej Słonka a zareklamowalas TOBI?? bo u nas tez sie te pasy blokuja ostatnio, tzn nie mozna ich wyciagnac...a nie wiem czy pamietasz ale kupowalysmy foteliki w tym samym sklepie tzn ty nam zamawialas
Hej! Tak pamiętam :) Niestety u nas już się gwarancja skończyła :( U nas też właśnie się blokują i nie można ich wyciągnąć, a potem nie moge ich tak naciągnąć żeby pasek był zielony.
a gdzie kupowałyście? w Mama i Ja w Gdańsku jest bardzo miły pan w serwisie, który załatwia bezpłatne naprawy już po reklamacji ;)

a fotelik jaki wybrać? taki, który najlepiej pasuje do auta...
z dobrych fotelików 9-36 są właśnie te co podałaś i jeszcze recaro young sport- wszystkie mają w crash testach ocenę 3
trzeba podjechać do sklepu, poprosić o sprzedawcę z certyfikatem ds. bezpieczeństwa dzieci w samochodach i poprzymierzać wszystkie najpierw do dzieci, potem do samochodu- wybrać ten, który pasuje dziecku u najsztywniej siedzi w aucie (nie powinien drgnąć przy silnym pociągnięciu podstawy)
Foteliki kupowałyśmy w sklepie http://www.mulan.pl/

Z tym pasowaniem do auta to może być ciężko bo fotelik będzie używany zarówno i moim jak i męża aucie. Oba auta nie mają isofix. Jak kupowaliśmy Tobi to mielismy jeszcze inne auto a pomimo tego we wszystkich 3 autach fotelik był super stabilny.

Ten Recaro też oglądałam ale skoro ma tyle samo gwiazdek w testach to nie chcę wydawać więcej niż to konieczne, bo mamy teraz dużo wydatków.
to najlepiej podjechać oby dwoma autami i przymierzać... po co narażać dziecko na niebezpieczeństwo, jeśli okaże się, że w jednym aucie jest stabilny, a w drugim lata... wtedy nawet 5 gwiazdek nie pomoże
Słonko a moze bardziej by ci sie oplacalo oddac tobi do serwisu? bo jeszcze troche by w nim pojezdzila mała. u nas problem jest z wyciaganiem pasow ale z zaciaganiem juz nie naszczescie ale moze wszystko przed nami..
może po prostu coś tam wpadło, zabrudziło się? proponuję wyciągnąć pasy całkowicie i wyprać ręcznie a wszystkie dziurki i zakamarki dobrze odkurzyć i wyczyścić np patyczkami kosmetycznymi
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/9-36-kg-oszczednosc-czy-bambuko.html
gerberek, zgadzam się
nie kupiłabym fotelika 9-36 dla roczniaka przesadzonego z 0-13, ale w tym wieku to już ok :) ja chcę dla mojej ponad 3 latki, która przesiądzie się dopiero z jazdy tyłem na przodem :) a że waży 12 kg i jest drobna, to 15-36 jej nie kupię :) i dobrze, że nie jest jakaś wyrośnięta, bo w uprzęży bezpieczniej :)
Karolinkaku jasne że chciałabym naprawić nasz fotelik bo młoda spokojnie do następnej zimy by w nim pojeździła. Muszę poszukac jakiegoś serwisu, ale my i tak musimy w najbliższym czasie kupić drugi fotelik bo czasem ja zawożę młoda do przedszkola i mąż mógłby ją odebrać szybciej, ale nie może bo nie ma fotelika, a nie opłaca mu się jechać do mnie po fotelik - dlatego chciałabym już taki który starczy na dłużej.

My nasz fotelik rozebraliśmy już i wyczyściliśmy, odkurzyliśmy itd. i nic to nie dało. Coś się blokuje w miejscu gdzie ciągnie się ten pas żeby było odpowiednie napięcie
Napisałam już do serwisu MaxiCosi i czekam na odpowiedź.

A czy ktoś ma taki fotelik:
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-beline-ltd-9-36-kg-foteliki-i2949135810.html
Widzę, że on też dostał 3 gwiazdki w testach, a cena jest bardzo niska jak na fotelik.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry