Widok

Jaki najlepszy laktator?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jest ich tyle ze nie wiem jaki kupic czy reczny czy elektr i jakiej firmy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Medela Swing - elektryczny, cichy, łatwy w użytkowaniu.
ja od siebie polecam ręczny avent isis reczny mi w zupełności wystarcza.
image
medela mini elektric a w drugiej kolejnosci elektryczny baby ono
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
duzo kobiet chwali avent isis musze go obejrzec dzis ogladalam nuk elektryczny za 70ale to jakie sbadziewie chyba bylo
jesli chodzi o elektryczny to nawet polozne polecaja medeli bo najbardziej nasladuje rytm ssania niemowlecia.......
image

Również polecam Medele Swing używam i jestem bardzo zadowolona w ok 25 min ściągam ok 170ml mleka :)
image
image

image
hmmm ja mam mini elektric i jakos w 5-10 min 150 ml wiec to chyba nie od laktatora zalezne
image

Aventem Isis ściągam max 100-110 ml u mnie elektryczny wyraźnie lepiej sobie radzi :)
Ale zgadzam się to zależy przede wszystkim od ilości pokarmu w piersiach. Na pewno elektryczny jest wygodniejszy moim zdaniem, można dostosować siłę lub rodzaj ssania :)
image
image

image
ja mam tommee tippee i u mnie się sprawdził
Tak naprawde jaki laktator wybierzesz zależy od Ciebie i od twojego portfela:) Jeśli pieniądze nie grają roli to zdecydowanie polecam medela swing, jest świetny, a przedewszystkim bardzo wygodny-ustawiasz, przystawiasz do piersi i na tym Twoja rola się kończy.
Dobre są też ręczne (dużo tańsze), tyle że tu już Ty ściągasz mleczko.
Odradzam zdecydowanie taki z gruszką, którą ściska się w dłoni żeby ściągnąć mlesio, bo się zapompujesz:)

Ze swojego doświadczenia powiem że mi laktator okazał się zbędny i cieszę się że go nie kupiłam (miałam tylko taki mały odciągacz za jakieś 8zł). Byłam z dzieckiem bez przerwy a mleko ściągałam tylko przy nawale pokarmu na początku i później sporadycznie jak chciałam wyjść.
Zależy do czego będzie ci potrzebny - do rozbudzenia laktacji czy może do ciągłego/okazjonalnego odciągania pokarmu?

do częstego użytkowania jak i walki o pokarm polecam laktator elektryczny - położne polecają Medelę i sama używałam go przez wiele miesięcy (Mini Electric)
możesz kupić tu na forum używany za dużo mniejszą kasę niż nowy.

jeśli będziesz używała sporadycznie(np. odciągnięcie pokarmu przed wyjściem i zostawieniem dziecka) - wystarczy ręczny.
zdecydowanie TOMMEE TIPPEE!!!! super nakładka na pierś
image
mi TT się nie sprawdził:( słabo odciąga, ale na szczęście trafiłam na Lansinoh ręczny.... szkoda tylko, że już mi się nie przyda;(
[url:]http://lilypie.com/">
Medela
ja jak urodziłam teraz w grudniu to na Klinicznej połozna mówiła ze najlepszy jest mendela lub najzwyklejszy reczny chyba lakta cos takiego kosztuje w aptece ok 35 zł (jednej dziewczynie na sali mąż kupił dlatego znam cene) a sama tez go uzywałam przy nawale pokarmu i sprawdził sie
położna polecają medelę bo mają od tego prowizję...

ja polecam tt, zarówno ręczny jak i elektrtczny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
AVENT ISIS ręczny
Jeżeli reczny to tylko Lansinoh jeżeli elektryczny to tylko Medela
Właśnie nie kupuj ręcznego z pompką.ja mam Baby Ono i tragedia-ręce mdleją............
Na szczęście nie mam potrzeby odciagać często.
image
image
To czy ręczny czy elektryczny zależy od tego, po co chcesz go kupić i jak często chcesz go używać. Jeśli potrzebujesz odciągać pokarm tylko od czasu do czasu, bo na przykład potrzebujesz wyjść z domu i chcesz mleko dla dziecka zostawić, to ręczny wystarczy. Jak nie możesz dziecka karmić piersią przez dłuższy czas bo np. jest chore, albo chcesz wrócić do pracy i potrzebujesz odciągać często przez kilka miesięcy czy nawet rok, to wtedy na pewno lepszy będzie elektryczny. Ja osobiście używam elektrycznego Amedy i jestem bardzo zadowolona. Super odciąga, na dwie piersi, więc mniej czasu mi to zajmuje (choć jak ktoś chce to na jedną też można) i nie buczy tak jak niektóre laktatory.
ja tez polecam aventu i jeszcze lovi-miałam go przy drugim dziecku i jest baaardzo podobny do aventu
tt u mnie w ogóle się nie sprawdził
Medela Mini Electric
image
medela swing-dla mnie niezastąpiony

Dystrybucją laktatorów klasy premium zajmuje się sklep internetowy http://www.neno.pl i pomagają realnie przed wyborem. O tyle ciekawy katalog, że laktatory występują z wieloma rozmiarami lejków od 21 do 27 i raczej każda kobieta pod siebie model dopasuje. No i warto stawiać na laktatory bezprzewodowe, ciche, czasami połączone z lampką LED. Neno Angelo to jeden z lepszych przykładów takiej konfiguracji.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry