Widok

Jaki najlepszy laktator?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jest ich tyle ze nie wiem jaki kupic czy reczny czy elektr i jakiej firmy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dystrybucją laktatorów klasy premium zajmuje się sklep internetowy http://www.neno.pl i pomagają realnie przed wyborem. O tyle ciekawy katalog, że laktatory występują z wieloma rozmiarami lejków od 21 do 27 i raczej każda kobieta pod siebie model dopasuje. No i warto stawiać na laktatory bezprzewodowe, ciche, czasami połączone z lampką LED. Neno Angelo to jeden z lepszych przykładów takiej konfiguracji.
medela swing-dla mnie niezastąpiony
Medela Mini Electric
ja tez polecam aventu i jeszcze lovi-miałam go przy drugim dziecku i jest baaardzo podobny do aventu
tt u mnie w ogóle się nie sprawdził
To czy ręczny czy elektryczny zależy od tego, po co chcesz go kupić i jak często chcesz go używać. Jeśli potrzebujesz odciągać pokarm tylko od czasu do czasu, bo na przykład potrzebujesz wyjść z domu i chcesz mleko dla dziecka zostawić, to ręczny wystarczy. Jak nie możesz dziecka karmić piersią przez dłuższy czas bo np. jest chore, albo chcesz wrócić do pracy i potrzebujesz odciągać często przez kilka miesięcy czy nawet rok, to wtedy na pewno lepszy będzie elektryczny. Ja osobiście używam elektrycznego Amedy i jestem bardzo zadowolona. Super odciąga, na dwie piersi, więc mniej czasu mi to zajmuje (choć jak ktoś chce to na jedną też można) i nie buczy tak jak niektóre laktatory.
Właśnie nie kupuj ręcznego z pompką.ja mam Baby Ono i tragedia-ręce mdleją............
Na szczęście nie mam potrzeby odciagać często.
Jeżeli reczny to tylko Lansinoh jeżeli elektryczny to tylko Medela
AVENT ISIS ręczny
położna polecają medelę bo mają od tego prowizję...

ja polecam tt, zarówno ręczny jak i elektrtczny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jak urodziłam teraz w grudniu to na Klinicznej połozna mówiła ze najlepszy jest mendela lub najzwyklejszy reczny chyba lakta cos takiego kosztuje w aptece ok 35 zł (jednej dziewczynie na sali mąż kupił dlatego znam cene) a sama tez go uzywałam przy nawale pokarmu i sprawdził sie
Medela
mi TT się nie sprawdził:( słabo odciąga, ale na szczęście trafiłam na Lansinoh ręczny.... szkoda tylko, że już mi się nie przyda;(
zdecydowanie TOMMEE TIPPEE!!!! super nakładka na pierś
Zależy do czego będzie ci potrzebny - do rozbudzenia laktacji czy może do ciągłego/okazjonalnego odciągania pokarmu?

do częstego użytkowania jak i walki o pokarm polecam laktator elektryczny - położne polecają Medelę i sama używałam go przez wiele miesięcy (Mini Electric)
możesz kupić tu na forum używany za dużo mniejszą kasę niż nowy.

jeśli będziesz używała sporadycznie(np. odciągnięcie pokarmu przed wyjściem i zostawieniem dziecka) - wystarczy ręczny.
Tak naprawde jaki laktator wybierzesz zależy od Ciebie i od twojego portfela:) Jeśli pieniądze nie grają roli to zdecydowanie polecam medela swing, jest świetny, a przedewszystkim bardzo wygodny-ustawiasz, przystawiasz do piersi i na tym Twoja rola się kończy.
Dobre są też ręczne (dużo tańsze), tyle że tu już Ty ściągasz mleczko.
Odradzam zdecydowanie taki z gruszką, którą ściska się w dłoni żeby ściągnąć mlesio, bo się zapompujesz:)

Ze swojego doświadczenia powiem że mi laktator okazał się zbędny i cieszę się że go nie kupiłam (miałam tylko taki mały odciągacz za jakieś 8zł). Byłam z dzieckiem bez przerwy a mleko ściągałam tylko przy nawale pokarmu na początku i później sporadycznie jak chciałam wyjść.
ja mam tommee tippee i u mnie się sprawdził
Aventem Isis ściągam max 100-110 ml u mnie elektryczny wyraźnie lepiej sobie radzi :)
Ale zgadzam się to zależy przede wszystkim od ilości pokarmu w piersiach. Na pewno elektryczny jest wygodniejszy moim zdaniem, można dostosować siłę lub rodzaj ssania :)
hmmm ja mam mini elektric i jakos w 5-10 min 150 ml wiec to chyba nie od laktatora zalezne
Również polecam Medele Swing używam i jestem bardzo zadowolona w ok 25 min ściągam ok 170ml mleka :)
jesli chodzi o elektryczny to nawet polozne polecaja medeli bo najbardziej nasladuje rytm ssania niemowlecia.......

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry