Widok

Jaki odkurzacz przy dziecku?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mój stary odkurzacz poległ. Macie już jakieś sprawdzone, które radzą sobie z kurzem bardziej niż takie zwyczajne?

Wcześniej miałam taki na wodę. Ale nie podpasował mi.

Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zwykły odkurzacz.niby czemu mialby byc jakis specjalny:P...
image
Rainbow :)))) ... żartowałam.
Czy masz w domu małego alergika? Wodne w takim przypadku są chyba jednak najlepsze. Jeżeli workowe, to z filtrem HEPA. Wciąganie kurzu chyba we wszystkich odkurzaczach jest takie samo i zależy od mocy silnika. Kwestią jest wydmuchiwanie powietrza z kurzem i tu wszystko zależyod filtrów. Odkurzacze z filtrami dla alergików przepuszczają najmniej kurzu w wydmuchiwanym powietrzu. Na odkurzaczu są napisy, że filtr jest "antyalergiczny". Może rozejrzyj się właśnie za takim?
roomba:) dostałam od meza po urodzeniu małego. uwielbiam go.
Noooo, wygląda na to, że ten Roomba faktycznie da się lubić :)
ja juz sobie zycia bez niej nie wyobrażam:)
jak mozna dostac odkurzacz w prezencie i to od meze... ale zenada
hehe.... no jasne ze lepsze diamenty zebym mogła w nich z dzieckiem na spacery chodzic.:). Odkurzacz miałam normalny, roomba była prezentem
a cena roomby... powalająca na kolana ;P
No, jakby mi mąż zasunął tekstem, że kupił MI odkurzacz, to bym go tą rurą ... ;)))
Ale żeby nie było całkiem poza tematem, to dodam, że jestem zadowolona z Electroluxa Ultra Silencer. Reklama z bezgłośnym odkurzaniem, to wielki bajer ale i tak w miarę cicho wciąga paprochy.
no w takim razie przepraszam wszystkie, które uraziłam swoją wypowiedzią:P nie wiedziałam, ze tu wszystkie dostaja diamenty i inne takie. Ja głupia wole praktyczne prezenty.

ps. roomba nie ma rur
ja też dostaje praktyczne prezenty :)
Nie słyszałam wcześniej o tej roombie. Sprawdziłam - normalnie rewelka:D
Tylko chyba trochę ponad moją kieszeń.

Ale gdyby P. mi taką podarował to raczej bym się nie obraziła.
No bym go tym całym odkurzaczem... ;)))) Paula01 nie wkurzaj się proszę - ja też nie miałam zamiaru Cię obrazić. Kwestia odkurzacza aż tak bardzo mnie nie wytrąca z równowagi :)
Nooo, ja też na taką roombę bym się nie obraziła! Tinker - skuś się ;)
nie wkurzam sie, tylko troche mnie to rozśmieszyło:). Ja naprawde lubię praktyczne prezenty, a to był najlepszy z najlepszych.
Może i bym się skusiła - gdybym wiecej kasy w portfelu miała:)
A tak muszę się zadowolić czymś tańszym.

Ja w sumie w domu alergików nie mam. Ale coraz częściej u siebie widzę, że podczas sprzątania w domu kicham strasznie.
Dlatego chciałabym zdecydować się na coś co nie kurzy.

Wcześniej miałam taki na wodę. Ale nieprzyjemnie pachniało przy odkurzaniu.
to musisz miec koniecznie z filtrami hepa.
Ja za to mam psa, wczesniej jeszcze kota, jak z tego odkurzacza smierdziało to szok:/
Tinker Bell ja też mam Electroluxa Ultra Silencer z filterm HEPA - rewelacja. Super szczotka, która nie rysuje paneli, odkurzacz zgrabny i cichy - nie tak jak w reklamie lae jednak cichszy niz inne. No i rzeczywiscie filtr dobry, bo nie czuć kurzu w powietrzu. Przedtem miałam jakis "no name" i była ogromna różnica ;-)
paula a z tego z filtrem hepa nie śmierdzi?
tzn ja nie mam z filtrem hepa, ale ogólnie z takich smierdzi mniej. Przy psie to widac, tzn czuc:)
Mi nic nie śmierdzi. A odkurzacz mam ponad pół roku i jeszcze nie czyściłam filtrów (nawet nie wiem czy się czyści czy wymienia - mąż jest od tego ;-))
Ale ja nie mam zwierząt i mieszkam tylko z mężem - wiadomo miej się brudzi i żadziej odkurza niż przy dziecku.
niestety przy zwierzetach elektrolux silencer smierdzi:(
Ja mam go trochę dłużej niż Michalowa, bo chyba już cztery lata. Wstyd się przyznać ale ja też nie wymieniałam jeszcze filtra. Nic nie śmierdzi. W domu nia ma alergików a kota miałam przez dwa lata.
Moim zdaniem mam odkurzacz nie do zdarcia :)
chociaz moj jest juz stary ma z 5 lat
Ja również polecam Electrolux z tym że ja mam akurat Oxygen+ ale to prawie to samo co Ultra Silencer tylko z turbo szczotką:) Naprawdę polecam te odkurzacze są super!!! Zdecydowanie cichsze niż pozostałe ale na reklamie to trochę przegięcie aż tak cichy to nie jest:)
image
image

image
ja tez mam UltraSilencera :) generalnie jestem zadowolona, nawet mając psa. ściąga futro jak trzeba, a czy śmierdzi to juz ciężko stwierdzić, bo ze zwierzątami w domu to już cały dom nimi przesiąka :) my dokupilśmy takie zapachowe krążki, które sie wrzuca do worka i przy odkurzaniu delikatnie sie ten zapach unosi. super sprawa, bo kurzu naprawdę nie cczuć, a w domu nagle aromaterapia sie robi. to niewielki koszt, a na długo starczają, tylko nie polecam zapachu leśnego, jakiś taki zbyt chemiczny i koło choinek to nie stał :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Silencer też ma turboszczotkę.
Acha to nawet nie wiedziałam:)to w takim razie różnica to sterowanie w rączce rury:)
image
image

image
Polecam Odkurzacz PHILIPS FC 9067. Bardzo cichutki, z wkładem zapachowym (pięknie pachnie po odkurzaniu) i z bardzo dobrą mocą. Polecany do domu w którym są zwierzaki. Świetnie wciąga wszelkie kłaki ;)

A myślałaś nad irobotem ? Ja mam roombę i7 i naprawdę był super zakupem :) Bardzo dobrze i dokładnie odkurza, a co najlepsze robi to sam, więc ja mam spokój ; )

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

do góry