Widok

Jaki ortopeda dziecięcy (stopy)?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaki jest najlepszy ortopeda dziecięcy, który zajmuje się stopami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I CZY JEST KTOŚ DOBRY POZA DREWKIEM?
Bardzo proszę o jakieś namiary.
Polecam dr Jarosława Nosowicza (lux med Gdańsk).
Pan doktor ma bardzo dobre podejście do dzieci, wszystko wnikliwie wyjaśnia rodzicom, szybka i skuteczna ocena stóp. Zalecenia szczegółowo wytłumaczone. Doktor zalecił dziecku wkładki i ćwiczenia. Dzięki doktorowi od razu trafiliśmy do profesjonalistów, którzy dopasowali odpowiednie wkładki.

Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurde mojemu dziecku 2-lata tez przepisal wkladki. A moze on tak wszytskim?
Moj syn mial dwa lata jak tez dostal wkladki. Dopiero pozniej gdzies wyczytalam ze wkladki w tak mlodym wieku to wielki blad! Stopa sie dopiero ksztaltuje i ma "pracowac" a nie byc usztywniona przez wkladki. Jesli chodzi o ortopedow do u nas w Trojmiescie dobrych brak...
W naszym przypadku wkładki zalecono w wieku 4 lat:) podobno stosuje się je zwykle od 3-4 roku, chyba że dziecko wymaga wcześniejszego zastosowania wkładek.
Dr nie wszystkim wypisuje wkładki:) bo znam osoby, które korzystały z jego porady i nie mają wkładek.
ja polecam dr Krola przyjmuje w gdyni w clinice medice i rimedzie, prowadzi nas 5 lat. corka ma stwierdzona fizjologiczna koslawosc stop ( koslawosci kolan sie juz pozbyla), zadnych wkladek ale porzadne zwiazane ( tzn takie ktore trzymaja stope) obuwie, w domu chodzenie na bosaka i na palcach, zalecony balet i cwiczenia. to wszystko zalezy co dzieci maja stwierdzone, moja mialka kilka razy usg robione calych nog. ja nie slyszalam zeby inni lekarze to zalecali...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój lekarz twierdzi że wkładki powinny być stosowane u dzieci po 7 raku życia.i coś w tym jest.Mój synek wkładek nie nosi a ma koślawość stóp bez płaskostopia.i co pół roku chodzimy na kontrole i jest lepiej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry