Widok

Jaki ortopeda dziecięcy (stopy)?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaki jest najlepszy ortopeda dziecięcy, który zajmuje się stopami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój lekarz twierdzi że wkładki powinny być stosowane u dzieci po 7 raku życia.i coś w tym jest.Mój synek wkładek nie nosi a ma koślawość stóp bez płaskostopia.i co pół roku chodzimy na kontrole i jest lepiej.
ja polecam dr Krola przyjmuje w gdyni w clinice medice i rimedzie, prowadzi nas 5 lat. corka ma stwierdzona fizjologiczna koslawosc stop ( koslawosci kolan sie juz pozbyla), zadnych wkladek ale porzadne zwiazane ( tzn takie ktore trzymaja stope) obuwie, w domu chodzenie na bosaka i na palcach, zalecony balet i cwiczenia. to wszystko zalezy co dzieci maja stwierdzone, moja mialka kilka razy usg robione calych nog. ja nie slyszalam zeby inni lekarze to zalecali...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W naszym przypadku wkładki zalecono w wieku 4 lat:) podobno stosuje się je zwykle od 3-4 roku, chyba że dziecko wymaga wcześniejszego zastosowania wkładek.
Dr nie wszystkim wypisuje wkładki:) bo znam osoby, które korzystały z jego porady i nie mają wkładek.
Moj syn mial dwa lata jak tez dostal wkladki. Dopiero pozniej gdzies wyczytalam ze wkladki w tak mlodym wieku to wielki blad! Stopa sie dopiero ksztaltuje i ma "pracowac" a nie byc usztywniona przez wkladki. Jesli chodzi o ortopedow do u nas w Trojmiescie dobrych brak...
Kurde mojemu dziecku 2-lata tez przepisal wkladki. A moze on tak wszytskim?
Polecam dr Jarosława Nosowicza (lux med Gdańsk).
Pan doktor ma bardzo dobre podejście do dzieci, wszystko wnikliwie wyjaśnia rodzicom, szybka i skuteczna ocena stóp. Zalecenia szczegółowo wytłumaczone. Doktor zalecił dziecku wkładki i ćwiczenia. Dzięki doktorowi od razu trafiliśmy do profesjonalistów, którzy dopasowali odpowiednie wkładki.

Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo proszę o jakieś namiary.
I CZY JEST KTOŚ DOBRY POZA DREWKIEM?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry