Widok

Jakie butelki polecacie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jakie butelki polecacie oraz jakie smoczki uspakajające

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tomme tippe i dwie butelki tommee tippe zawala mi to wszystko w domu, bo juz nie uzywam, wszytsko 20 zł, tylko laktator mam bez pojemnika do steryzlizacji. Laktator= dwie butelki.
~asmarforol napisała:

A ja kupiłam cały zestaw Avent ale córcia absolutnie nie chciała pić z tej butelki. Smoczek uspokajający jak najbardziej aventu. Eksperymentowałam długo zanim udało nam się dopasować butle (nic nie chciała pić), dopiero smoczek Lovi jej podpasował. Dodam tylko że smoczki Lovi pasują do butelek aventu:-)

Najlepiej dla twojego dziecka jak się zaczniesz leczyć. Moze zmień mieszkanie, jeżeli dziecku nie pasuje widok. Można też wymienić samochód, meble... Zastanawiam się, co jeżeli nie będzie przepadało na dziadkami albo tatusiem? - Wymiana?
Możemy mieć też do czynienia z paradoksem - jednemu dziecku (X) nie bedzie się podobało drugie (Y) i na odwrót - wtedy spełniamy zachciankę tego, które bardziej kochamy (np X). W tym momencie zmuszeni jesteśmy oddać (Y) do adopcji:)

Ja do zmuszenia mojego dziecka do picia musze stanąć na głowie i pomalować stopy na niebiesko, a w tym czasie moja żona w jednej ręce trzyma butelkę (wybrana po długich naradach z dzieckiem) a w drugiej kastaniety.

Zastanawia mnie, co robiły kobiety kiedy w sklepach był jeden rodzaj smoczka i butelki... Dzieci pewnie z głodu umierały... ;-)
najlepiej kup 1 butelkę+smoczek aventu, jedną TT, jedną NUKa i zobaczysz co najbardziej podpasuje dziecku. mój synek chce tylko butelkę aventu, żadnej innej nie weźmie, za to koleżanki gardzi aventem i tylko NUK. moim zdaniem szkoda kasy na cały zestaw jednej firmy, która może nie podejść dziecku:)
jaki laktator chesz sprzedac-wyslij fotki na adres podgorna1@wp.pl

sprzedam butelki i laktator tommee tippe i laktator za 20 zł.juz mi nie sa potrzebne uzywam kupka niekapksa
Polecam Tommee Tippee!!!!!!
Ja mialam Avent, TT a obecnie NUK. Wszystkie pasowaly mlodemu. Ale mysle, ze musisz wyprobowac - bo nie kazde dziecko od razu akceptuje pierwszy wybor mamy :)
Witaj

TT i AVENT - używam ich na zmianę. Z każdej mała je i nie ma problemów.

Pozdrawiam
zdecydowanie NUK, TT i Avent, wszystkie od urodzenia daje Anastazji na zmiane, ze wszystkich jestem zadowolona:) a smoczki uspokajajace od poczatku tylko NUKa :)
TT - mogłam karmić na zmianę piersią i butelką :)
Dr Brown's.nie ma lepszych jak dla mnie.
A ja zdecydowanie polecam AVENT. Mojemu synkowi kupiłam wszystko TT i bardzo żałuję. Na samym poczatku było OK ale zawsze podczas jedzenia mleczko wylatywało bokiem z buziaka (musiałam podkładać tetrę) - w Avencie nigdy tak się nei zdarza, samoczki na butelki TT do kaszki są tak wielkie że dziecko się dławi ("3" czyli największy rozmiar ze smoczków do mleka jest zbyt mały do kaszki), Avent ma super smoczki trójprzepływowe które nadaja sie do kaszki, smoczki uspokajające - mój synek przezwyczaił sie do jednego typu TT i go wycofali ze sprzedazy :(
Ze swoich doświadczeń będę wszystkim znajomym polecała AVENT - jest tańszy, wygodniejszy i wszędzie dostępny.
Aguszka :)
Ja polecam TOMMEE TIPPEE są rewelacyjne!!! Smoczki z tej firmy tak samo
A ja kupiłam cały zestaw Avent ale córcia absolutnie nie chciała pić z tej butelki. Smoczek uspokajający jak najbardziej aventu. Eksperymentowałam długo zanim udało nam się dopasować butle (nic nie chciała pić), dopiero smoczek Lovi jej podpasował. Dodam tylko że smoczki Lovi pasują do butelek aventu:-)
Avent - obie coreczki uzywaly tych butli i bylam bardzo zadowolona - pozniej sciagalam pokarm i nie bylo problemu z karmieniem mieszanym :) bardzo dobre wykonanie, latwe mycie - bo szerokie dojscie, szeroki smoczek wiec zapobiega wadom zgryzu. Same plusy :)
Zdecydowanie Avent :) Tommee Tippee wogóle nie podpasowały córci
Ja zdecydowanie polecam butelki Tommee Tippee, gdybym wcześniej użyła takiej butelki z pewnością dłużej karmiłabym córkę swoim mlekiem, a tak z Aventu nie miała ochoty pić i z innych także dopiero z Tommee:) Ale kiedy znalazłam odpowiednią butlę pokarmu już nie miałam a dziecko z cuca jeść nie chciało niestety:((
Ja wybierałam tylko pomiędzy Tommee Tippee a Avent. Obie firmy są bardzo dobre. Innych nie brałam pod uwagę.

W końcu zdecydowałam się na tę pierwszą firmę i kupiłam chyba wszystko co mieli (termoopakowanie, butelki, smoczki uspakajające, dozownik mleka, laktator, podgrzewacz, sterylizator mikrofalowy, nawet nożyczki do pazurków). Mam nadzieję, że się sprawdzi ;)

PS. Tak jak w Avencie wszystko do siebie pasuje i można potem dokupować różne uchwyty, ustniki itp..
Ale zdecydowałam się na TT bo wydaje mi się ze mają fajniejsze smoczki zarówno od butelek jak i uspakajające (imitują kształt kobiecej piersi).
maritiki@op.pl
ja ci zadnych nie polece
maja nie uzywa smoczków i butelki tez nie chce

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry