Widok

Jakie gry na PS3 dla dziecka-5 lat

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mąż zrobił sobie prezent na Święta:-) nie znam się na tym i zastanawiam się czy są jakieś gry nadające się dla dzieci, córka ma 4,5 roku. Wiem, że mąż zamówił w zestawie grę EyePet i Przyjaciele.
Możecie polecić jakieś gry bez przemocy, nadające się dla takich maluchów, może jakieś z wykorzystaniem move?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Musisz wybierać w sklepie gry z najniższym oznaczeniem PEGI czyli dopuszczalny wiek. Np. my little petshop mają PEGI 3+ czyli są dla dzieci pow. 3 r.ż.
Z tytułami nie pomogę :) Polecam portale growe gdzie na pewno znajdziesz listę tytułów.
image

www.facebook.com/MauaFotografia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na PS3 mało jest gier dla maluchów.Mówię o tych w polskiej wersji językowej. Najlepiej popatrz sobie na allegro. Tam masz wszystkie chyba gry właśnie z oznaczeniem PEG
eyepet jest na p[oczątek dobre. bawią się dzieciaki jak są u nas w gościach i bawią się super tylko trzeba miec move
image
czyli poza eyepet nic ciekawego nie ma? :-(
http://www.blackgames.pl/gry-ps3-gry-ps3-dla-dzieci-c-981_982_1032.html
image

www.facebook.com/MauaFotografia
jak córka ma juz 5 lat to moze sie jej spodoba Dance Party czy jakos tak ;) bo ogolnie wiekszosc gier jest o 7 lat :) Jaie czaje na Wonderbook z ksiega czarow ;)
dance party jest świetna i tą radzę kupić. Wonderbook kupiliśmy naszej 5-cio letniej córeczce i po prostu oniemiała jak to zobaczyła:-) grafika świetna, dziecko samo czaruje i dziecko aż się popłakało ze szczęścia:-) Niestety, przeszła całą grę w 3 dni i koniec...Nie ma nowych etapów, nie chce przechodzić tego od początku bo jest dużo tekstu i słuchania opowieści, przez co dojście do upragnionego momentu ćwiczenia czarów się okropnie przedłuża. Polecam pożyczyć od kogoś po prostu a nie kupować bo jest drogą a zabawy najwyżej na tydzień. W dance party gra chętnie no i jest to zabawa dla całej rodziny:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry