Widok
Hipp ma podobno najmniej tych wszystkich syfów.
Po wszystkich takich Niveach, Bambino, Ziajach mała miała suchą popękaną skórę ;)
Niby w J&J jest dużo chemii, ale na Madzi suchą skórę super działa oliwka w żelu. A na kryzysowe sytuacje Alantan Plus maść.
Ale i tak zawsze najlepsze będzie szare mydło i mączka ziemniaczana ;)
Po wszystkich takich Niveach, Bambino, Ziajach mała miała suchą popękaną skórę ;)
Niby w J&J jest dużo chemii, ale na Madzi suchą skórę super działa oliwka w żelu. A na kryzysowe sytuacje Alantan Plus maść.
Ale i tak zawsze najlepsze będzie szare mydło i mączka ziemniaczana ;)
na poczatku jak najmniej chemii - jak dziecko nie ma od urodzenia problemów skórnych to nie ma co stosować aptecznych kosmetyków.
My Młodego bardzo długo kapalismy w wodzie z oliwą z oliwek (do pupki szary jeleń w kostce bo w płynie jest juz bardzo chemiczny)
Krem do pupy - maść witaminowa i jak coś sie działo Linomag - smarowąłam tylko do spania i na spacery a tak to puder lub mąka ziemniaczana
Później przekonałam się do marki babydream bo nie ma parabenów i ogólnie mało chemii w składzie.
Najważniejsze to czytać skład - im mniej składników trym lepiej :)
My Młodego bardzo długo kapalismy w wodzie z oliwą z oliwek (do pupki szary jeleń w kostce bo w płynie jest juz bardzo chemiczny)
Krem do pupy - maść witaminowa i jak coś sie działo Linomag - smarowąłam tylko do spania i na spacery a tak to puder lub mąka ziemniaczana
Później przekonałam się do marki babydream bo nie ma parabenów i ogólnie mało chemii w składzie.
Najważniejsze to czytać skład - im mniej składników trym lepiej :)
ja przy Młodej używałam nivea ... na początku mydełko samo do mycia, ale nie wygodnie mi było i nie poręcznie jakoś i szybko przeszłam na ten żel do mycia z pompką ;)
teraz mam trochę próbek johnsona i zastanawiam się czy je wypróbować i uderzyć w tą serię czy może rzeczywiście polecana i tania firma babydream ..
tyle, że miałam kiedyś chusteczki z nich i strasznie mi nie podpasowały i jakoś się zraziłam do firmy ;)
teraz mam trochę próbek johnsona i zastanawiam się czy je wypróbować i uderzyć w tą serię czy może rzeczywiście polecana i tania firma babydream ..
tyle, że miałam kiedyś chusteczki z nich i strasznie mi nie podpasowały i jakoś się zraziłam do firmy ;)
na początek miałam wszystko z musteli, drogie ale mega wydajne, teraz hipp - płyn do kązpieli i zwykłe szare mydło :) nie używam oliwki tylko raz na jakiś czas, bardzo rzadko balsamu nawilżającego
też jestem zdania, że im mniej tym lepiej
dla mniei Nivea ma zbyt mocny zapach ale synowi nic się nei dzieje niezaleznie od firmy, więc w sumie bez róznicy
też jestem zdania, że im mniej tym lepiej
dla mniei Nivea ma zbyt mocny zapach ale synowi nic się nei dzieje niezaleznie od firmy, więc w sumie bez róznicy
Sylwia - ja też się zraziłam do Babydream przez chusteczki ;) jak był kod na rossnecie do kartonu chusteczek - ściągnęłam go, kupiłam chusteczki (chyba 2 czy 3 kartony) i większość rozdałam ;) my mamy w autach jako awaryjne :]
nie podoba mi się zapach, są suche :P nieeee :]
ale teraz Młodemu coś się skóra wysuszyła - postanowiłam zmienić serię (od urodzenia używamy Nivea, najpierw białe dla noworodka, później tylko niebieskie), kupiłam 3 kosmetyki Babydream i póki co walczę z własną niechęcią do zapachu ;P
myjemy i smarujemy Młodego od kilku dni i nic Mu się nie dzieje :]
za to do buzi kupiłam olej kokosowy :) i się w nim zakochałam :) Gabryś od 2 lat miał na policzkach jakieś dziwne krostki(blade) - już po 3 smarowaniach olejem krostki się zmniejszyły(prawie zniknęły) :) buźka jest fajnie nawilżona, a Gabryś pachnie jak kokosek :)))))
jak poczytałam o właściwościach tego oleju - to wiedziałam, że muszę go kupić :] gdybym wcześniej o nim wiedziała - to bym używała go do smarowania Młodego po kąpieli(od urodzenia)
zastanawiam się jeszcze nad zakupem olejku ze słodkich migdałów :P ktoś ma jakieś doświadczenia?
nie podoba mi się zapach, są suche :P nieeee :]
ale teraz Młodemu coś się skóra wysuszyła - postanowiłam zmienić serię (od urodzenia używamy Nivea, najpierw białe dla noworodka, później tylko niebieskie), kupiłam 3 kosmetyki Babydream i póki co walczę z własną niechęcią do zapachu ;P
myjemy i smarujemy Młodego od kilku dni i nic Mu się nie dzieje :]
za to do buzi kupiłam olej kokosowy :) i się w nim zakochałam :) Gabryś od 2 lat miał na policzkach jakieś dziwne krostki(blade) - już po 3 smarowaniach olejem krostki się zmniejszyły(prawie zniknęły) :) buźka jest fajnie nawilżona, a Gabryś pachnie jak kokosek :)))))
jak poczytałam o właściwościach tego oleju - to wiedziałam, że muszę go kupić :] gdybym wcześniej o nim wiedziała - to bym używała go do smarowania Młodego po kąpieli(od urodzenia)
zastanawiam się jeszcze nad zakupem olejku ze słodkich migdałów :P ktoś ma jakieś doświadczenia?
ja od tygodnia kocham ten krem dla dzieci, biały z nivea! nawet sama mordę nim smaruję :D
oo a coś mi wpadło do głowy, myślisz, że ten olej kokosowy pomógł by na czerwonego polika? nie wiem czy to naczynka czy od zeszłorocznego odmrożenia, ale co chwile takie czerwone policzki ma ...
dałaś mi zagwozdkę ;)
oo a coś mi wpadło do głowy, myślisz, że ten olej kokosowy pomógł by na czerwonego polika? nie wiem czy to naczynka czy od zeszłorocznego odmrożenia, ale co chwile takie czerwone policzki ma ...
dałaś mi zagwozdkę ;)
Ja akurat nie stosowałam tych kosmetyków, jak urodziłam byłam parę miesięcy w Niemczech u męża. Tam kupowałam i stosowałam krem Bebe do pielęgnacji i balsam również z tej firmy. Do kąpieli maluszka płyn Bubchen. Czasem jadąc na małą wycieczkę w weekend brałam chusteczki nawiżane z balsamem Penaten. Byłam z tych kosmetyków zadowolona bardzo i maluszek też.
Niestety jak urodziłam drugie dziecko, dziewczynkę w Polsce to brakowało mi tych marek.... w Polsce nie są takie dobre...
Dobrze że znalazłam sklep EuroShop24h i tam zamawiam, akurat mają dostępne.
Jakby ktoś szukał to podsyłam linka.
euroshop24h.pl/pl/c/Artykuly-dla-dzieci/52
Niestety jak urodziłam drugie dziecko, dziewczynkę w Polsce to brakowało mi tych marek.... w Polsce nie są takie dobre...
Dobrze że znalazłam sklep EuroShop24h i tam zamawiam, akurat mają dostępne.
Jakby ktoś szukał to podsyłam linka.
euroshop24h.pl/pl/c/Artykuly-dla-dzieci/52