Widok

Jakie mleko dla 1,5 rocznego dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Do tej pory karmiłam piersią. Teraz chcę by dziecko przeszło na mleko modyfikowane. Mała ma 1,5 roku.

Jakie mleko najlepiej dać dziecku w tym wieku, które wcześniej nie piło mleka modyfikowanego?

Czy różnice pomiędzy markami są znaczące? Jakie?
Doradźcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas sprawdzil sie najlepiej bebilon niebyło zaparc itd ale trwalo to z 3 msc bo potem juz zero mleka:)corka niechciala
My używamy Bebiko jedno z tańszych i naszemu synkowi smakuje bardzo. Jeśli malutka lubi mleczko to lepiej dla kieszeni kupić tanie bo mleczko to spory wydatek :)
wg mnie nie ma wiekszych roznic miedzy zwyklymi, takze zalezy ktore dziecku akurat zasmakuje. moj byl strasznie wybredny, zadne mu nie smakowalo, zadnego nie chcial pic, a probowalam niemal wszystkich jakie sa na rynku, byl czas ze w ogole nie pil mleka, bo cyca tez juz odrzucil, wiec nadrabialam kaszkami m-r, serkami itd. az w koncu zalapal zwykle bebiko, dla mnie lepiej bo najtansze hehe.
mój syn pił do roku bebilon2 lecz gdy podałam mu po roku bebilon 3 przestała je pic i zmieniłam na Hipp combiotic jestem zadowolona najbardziej zblizone do mleka matki
karmiłam przez 13 miesięcy, lekarz polecił mi dawać w zamian bebiko i jeśli mały ma ochotę, to mleko krowie. od tamtej pory dostaje dziennie około 200ml mleka krowiego (rano) i 200ml bebiko (wieczorem). żadnych kolek, zaparć, problemów z brzuszkiem czy braku ochoty na którekolwiek mleko. :)
Kupiłam to tańsze na próbę, czyli Bebiko. Dałam i zasmakowało - ku mojemu zdziwieniu, bo wcześniej nie chciała pić czy jeść żadnych kaszek itp.

Posmakowałam kroplę tego Bebiko i wg mnie jest OBRZYDLIWIE SŁODKIE!!! Fuu, aż mnie zemdliło.
Czy wszystkie mleka są takie słodkie? fujjj.
Chyba Bebiko jest jednym z najsłodszych

Nam bardzo fajnie sprawdza się bebilon, w doz można kupić w bardzo korzystnej cenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry